Zeeland Nazomerfestival

alle theaterfestivals
Theaterfestival Zeeland Nazomerfestival
Zeeland Nazomerfestival 2020
Het Zeeland nazomerfestival presenteert eigen producties op bijzondere locaties in Zeeland en een festivalhart in de Abdij van Middelburg.

Zeeland Nazomerfestival


Zeeland barst uit zijn voegen tijdens het Nazomerfestival. In en rond de historische Abdij van Middelburg is het bruisende festivalhart, het centrale ontmoetingspunt. Dagelijks een gevarieerd aanbod aan kleine producties, concerten, dans, kindervoorstellingen, literatuur, talkshows en workshops. Locatievoorstellingen, speciaal gemaakt voor bijzondere locaties in het landschap zorgen voor spektakel, drama, vreugde en ontroering. Een unieke belevenis voor iedereen.

Zeeland Nazomerfestival wil een (landelijk) toonaangevend festival zijn met een hoge artistieke kwaliteit en een geheel eigen karakter. Het festival presenteert eigen producties op bijzondere locaties in Zeeland en een festivalhart in de Abdij van Middelburg. Het festivalhart toont een keuze uit bestaand aanbod van podiumkunsten uit Nederland en Vlaanderen.

Het Zeeland Nazomerfestival weet al meer dan 15 jaar door haar intieme, persoonlijke karakter een toegankelijke totaalervaring aan de bezoeker te bieden met eten, drinken, muziek en theaterkunst. Jonge makers, experimenteel aanbod en unieke (buiten-)locaties vormen een onderscheidende basis. Genieten en beleving staan centraal.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld RRReuring, Pagefestival of Noorderzon.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Zeeland Nazomerfestival 2020
Zeeland,

di 25 augustus t/m za 5 september 2020
»
 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • Kunst/installaties
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • In theater(s)
 • In tenten of containers
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Nieuwe makers
 • ✔︎Foodtrucks
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • Camping dichtbij
 • Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN ZEELAND NAZOMERFESTIVAL?
   Totaalindruk: 9.0
   Programma: 9.0
   Sfeer: 10.0
   Locatie: 10.0
   Prijs-kwaliteit: 8.0
Annet
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 9
Vind het een festival van topniveau
Anoniem
Totaalindruk: 8, Programma: 8, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 7
Geef je mening
NIEUWS

Theater, dans en muziek bij Zeeland Nazomerfestival 2019

27/04/2019

Woensdag 1 mei start de kaartverkoop voor Zeeland Nazomerfestival 2019 met theater op locatie in Zeeland en muziek op het Abdijplein in Middelburg. Vroege vogels kopen hun tickets tot 1 juni met vroegboekkorting.

Deze zomer brengt Theaterproductiehuis Zeelandia, organisator van het Zeeland Nazomerfestival, vier eigen producties op de planken. Wie is Bang is een zwarte komedie over theater in tijden van Netflix van auteur Tom Lanoye, in de recent gerenoveerde stadsschouwburg van Middelburg.
De Vallei, over de dagelijkse banaliteit van geweld en over hoe grote rampen uitgespeeld worden op het meest intieme en persoonlijke niveau speelt in de Machinefabriek in Vlissingen.
De festivalhit van het Zeeland Nazomerfestival 2018, Winterreise, is wegens groot succes ook deze editie te zien op het indrukwekkende Fort Ellewoutsdijk. Norway.Today, een surrealistische sprookje over het verlangen naar de dood en de moed om te leven speelt bij het Festivalhart op het Abdijplein van Middelburg.

Een grote rol is deze editie van het Zeeland Nazomerfestival weggelegd voor dans waarbij maatschappelijke thema's niet geschuwd worden. Blueprint on Memory van WArd/waRD is een dansvoorstelling over het geheugen. Het toont de mentale en fysieke elementen van geheugenverlies. Black Memories van Danstheater Aya is een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur. Met de beat van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur.
Een feestje voor wildebrassen van lijf en geest is Shake Shake Shake 1st Edition van De Dansers in poppodium De Spot en in de Studio van Zeelandia staat Bloedband, een werkvoorstelling van Danstheater Aya gedanst door échte broers en zussen.

Er is ook muziek: op het Abdijplein spelen grote namen uit de Nederlandse muziekscene, onder meer Wende, Frank Boeijen en Jett Rebel.

INSTAGRAM
Zeeland Nazomerfestival

wouters.jasper
See you next year! #zeelandnazomerfestival #znf #festival

Zeeland Nazomerfestival

tdemul
#zeelandnazomerfestival #middelburg #maaikeouboter #genieten

Zeeland Nazomerfestival

onnodooms
Great concert saturdaynight! Great music, great energy! Thanx @directband #di-rect #directband #livemusic #music #liverockconcert #rockmusic #liveconcert #concert #concertphotography #musicphotography #musicfestival #live #rock #instamusic #middelburg #zn

Zeeland Nazomerfestival

webdebster
We're ready for picknick op het Abdijplein. Met 1400 'vrienden'

Zeeland Nazomerfestival

wendywesterlaken
Nog helemaal sprakeloos van de voorstelling #HOWL op het #zeelandnazomerfestival. @wyandaschop en ik kwamen op plaatsen terecht op de dansvloer in plaats van de tribune. En wat was dat gaaf. We zagen niet alleen die prachtige dansers van heel dichtbij maa

Zeeland Nazomerfestival

wouters.jasper
Last night #zeelandnazomerfestival #jettrebel #festival

Zeeland Nazomerfestival

pipkoli
Een Zomerdag in regie van Ilmer Roozendaal en muziek van Joram Tornij. Schitterend. #zeeland #zeelandia #zeelandnazomerfestival #znf #zee #strand #beach#sundown #theatre #theater #festival #holland #art #nofilter #westkapelle

Zeeland Nazomerfestival

miekedegroote
Dezelfde zee #zeelandnazomerfestival

Zeeland Nazomerfestival

leila8181
Discovering #Middelburg

Zeeland Nazomerfestival

tessleer
Zeeland Nazomer Festival! #middelburg #zeelandnazomerfestival #thehavannas

Zeeland Nazomerfestival

lody_meijer
Hoogtepuntjes. Dat zijn het. Elke keer weer. @offprojects @spinvis #work #life #inspiration #choreography #dance #creative #sharing #performance #theatre #howl #spinvis #amosbental #offprojects #fun #controll #courage #safety

Zeeland Nazomerfestival

wijzijndestad
Bij de Nazomerpicknick van @nazomerfestival op het Abdijplein in Middelburg. Een video op website en Facebook.

Zeeland Nazomerfestival

dirkscheele
Deze week mijn laatste zomeroptredens:) Woensdag (31-8) speel ik om 15:00 uur op het @nazomerfestival in Middelburg op het Abdijplein. Het is gratis toegankelijk! En donderdag (1-9)speel ik mijn liedjes bij @openluchttheater_mariahout om 14:30 uur. Kijk

Zeeland Nazomerfestival

bartjuh80
#picknick #middelburg #nazomerfestival

Zeeland Nazomerfestival

carmenschabracq
repetitie van 'Hiroshima mon amour' #locatietheater #kostuumontwerp #zuidpool #zeelandia #oesterdam #Zeeland #zeelandnazomerfestival #actrices #workinprogress #theater #ophetwad #costumedesign #hiroshimamonamour #margueriteduras

Zeeland Nazomerfestival

mehari2000
Gemina #zeelandnazomerfestival #znf

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK