Karavaan

Theaterfestival Karavaan
Karavaan
Karavaan presenteert en ontwikkelt buitengewoon theater op locatie. In het festivalhart in het centrum van Alkmaar vind je korte voorstellingen, theatrale installaties, livemuziek, workshops en eten & drinken.

Theaterfestival Karavaan

Karavaan Festival is een jaarlijks terugkerend podiumkunstenfestival in het noorden van Noord-Holland. Met locatietheater van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers op cultuurhistorische en bijzondere plekken in de regio Alkmaar. Karavaan is tien dagen locatietheater op bijzondere plekken, een bruisend festivalhart, theatrale installaties, theater in de openbare ruimte, live muziek, eten en drinken, talkabouts en performances. 

Yes in my backyard is de naam van het heerlijke festivalhart met theater en muziek van Karavaan en Podium Victorie! Het Alkmaarse Victoriepark is twee lange weekenden lang the place to be. Op dit festivalhart van Karavaan kom je voor tentjestheater, live concerten, straattheater, terrassen aan het water met de lekkerste drankjes en foodtrucks en nog veel meer!

Op theaterfestival Karavaan is er locatietheater, livemuziek, theater in de openbare ruimte, performances, eten en drinken, theatrale installaties, expo en gesprekken voor een breed publiek. Het festival brengt je door de hele regio naar weilanden, cultuurhistorische locaties, de polder, het strand en de duinen, de binnenstad en bijzondere bedrijven. Je beleeft er locatietheater van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Het festival biedt een unieke mix van locatietheater, kunstinstallaties en live performances, vaak geïnspireerd door de omgeving en maatschappelijke thema's.

Met Pinksteren is er extra programma voor de hele familie. En zijn er ook speciale familievoorstellingen, dat wordt dan in het programma vermeld. Over het algemeen zijn de locatietheatervoorstellingen niet gericht op kinderen.

Tickets zijn te koop op de website van Karavaan.  Je kunt bij Karavaan ook een route bestellen waarbij je meerdere voorstellingen ziet, al dan niet met een fiets- of wandeltocht en bezoekjes aan bijzondere plekken. Ook is er een arrangement te bestellen met authentieke overnachtingsplekken en restaurants. 

Bij alle locatietheatervoorstellingen staat vermeld of deze rolstoelvriendelijk zijn. Het festivalhart van Karavaan Festival in het Victoriepark is rolstoeltoegankelijk en er is een rolstoeltoegankelijk toilet in het festivalhart in het IJkgebouw.

In de winter organiseert Karavaan de Winterkaravaan. In de Winterkaravaan kun je stemmen op locatietheatervoorstellingen door nieuwe makers. De mooiste voorstelling(en) komen in de zomer terug naar het grote festival.

NIEUW! TheaterfestivalFORUM

Wil je informatie delen met andere festivalbezoekers? Zoek je tips over welke voorstellingen echt de moeite waard zijn, of wil je die geven? Zoek je tickets of wil je ze kwijt? Zoek je accommodatie of bied je dat aan? Je eigen festival of voorstelling promoten? Kijk op het splinternieuwe FESTIVALFORUM!

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Boulevard, Festivalderaa of Over het IJ festival.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

  • ✔︎Theater
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Bijzondere locaties
  • ✔︎Nieuwe makers
  • +︎afwisselend
  • +︎gezellig
Data en tijden onder voorbehoud. Check altijd de website van het festival.
INSTAGRAM
Karavaan

driezustersaanzee
Mag ik aan u voorstellen Eline van Gils in de rol van Masja #theaterfestivalkaravaan2016 #dedriezusters #bergenaanzee #26meitm5juni

Karavaan

karavaan_exeptionel
#tryout #winterkaravaan #alkmaar #locatietheater #jongemakers

Karavaan

karavaan_exeptionel
Nieuwe, leuke projecten.... #foto #theater #polder

Karavaan

karavaan_exeptionel
Repetitie #waagplein #alkmaar #victoriefeesten zien we je vanavond ?

Karavaan

karavaan_exeptionel
We staan te stuiteren van #fantasie #nieuweideeen omdat vandaag de #praatpaal werd bezorgd #alkmaar

Karavaan

karavaan_exeptionel
Nieuwsgierig wie er uit de #wildernis komt? #wildlaw #winter #karavaan #alkmaar

Karavaan

driezustersaanzee
#zusjesindeduinen #theaterfestivalkaravaan2016 #bergenaanzee #verjaardagirina

Karavaan

karavaan_exeptionel
8,9 en 15,16 #juli Expeditie Holenkwartier in de oude #Philips#fabriek #Hoorn. #gratis #theater. Info op karavaan.nl

Karavaan

karavaan_exeptionel
Heel veel schroefjes, boutjes, plaatjes voor voorstelling Horizon. Peter boort en schroeft zo’n 240 keer #monnikenwerk #winterkaravaan #vrijwilligers #alkmaar #hetwordtmooi

Karavaan

karavaan_exeptionel
De Karavaan- boot meert weer aan in #alkmaar

Karavaan

karavaan_exeptionel
#premiere #winterkaravaan #alkmaar #horizon #jongemakers

Karavaan

karavaan_exeptionel
#premiere #winterkaravaan #alkmaar #wildlaw #jongemakers

Karavaan

karavaan_exeptionel
Oer-#opera Aardappelvreters bij Karavaan #festival in #premiere 1-9 juni. Foto: Dirk Komme. Info en tickets: karavaan.nl

Karavaan

karavaan_exeptionel
Plek vol mooie #ontmoeting #winterkaravaan #alkmaar #erwaseenbegin #repetities

Karavaan

karavaan_exeptionel
Opmaat voor nieuw project: Rederij Karavaan #alkmaar #theater #binnenstad #stadmetallure #alkmaarwordtsteedsleuker #erfgoed

Karavaan

laluuzzz
Karavaan presenteerde 5 oktober voor 5.000 toeschouwers een verticale dansvoorstelling tegen de Waagtoren in Alkmaar onder de titel MOED. Ze vroeg het internationaal opererende gezelschap Bencha Theater en VJ Peter Ankoné om het idee van Karavaan uit te v