Karavaan

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Karavaan
Karavaan 2019
Karavaan presenteert en ontwikkelt buitengewoon theater op locatie. In het festivalhart in de binnenstad van Alkmaar korte voorstellingen, theatrale installaties, livemuziek, workshops en eten & drinken.

Theaterfestival Karavaan


Karavaan Festival is een jaarlijks terugkerend podiumkunstenfestival in het noorden van Noord-Holland. Met locatietheater van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers op cultuurhistorische en bijzondere plekken in de regio Alkmaar.
Karavaan is twaalf dagen locatietheater op bijzondere plekken, een bruisend festivalhart, theatrale installaties, theater in de openbare ruimte, live muziek, eten en drinken, talkabouts en performances. Het festivalhart bevindt zich op het Doelenveld in Alkmaar.

Op theaterfestival Karavaan is er locatietheater, livemuziek, theater in de openbare ruimte, performances, eten en drinken, theatrale installaties, expo en gesprekken voor een breed publiek.
Het festival brengt je door de hele regio naar weilanden, cultuurhistorische locaties, de polder, het strand en de duinen, de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Karavaan is steeds op zoek naar context en verdieping door een maatschappelijk thema centraal te stellen en samenwerkingen aan te gaan met lokale partners.

Tickets zijn te koop op de website van Karavaan en bij het kantoor van Karavaan in Alkmaar.

Je kunt bij Karavaan een route bestellen waarbij je meerdere voorstellingen ziet, al dan niet met een fiets- of wandeltocht en bezoekjes aan bijzondere plekken. Ook is er een arrangement te bestellen met authentieke overnachtingsplekken en restaurants.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 50 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Taribush Kuna, Karavaan of Op 't Eiland.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Karavaan Winterkaravaan 2018
Alkmaar,

do 27 december t/m zo 30 december 2018
»

Karavaan 2019
Regio Alkmaar,

do 30 mei t/m ma 10 juni 2019
»
  • ✔︎Locatietheater
  • Straattheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Kunst
  • Programma voor kinderen
  • Low budget

Ruim 25000 bezoekers op theaterfestival Karavaan

11/06/2018

De 25e editie van Karavaan Festival in de regio Groot Alkmaar bracht tien dagen lang bijzonder locatietheater en een aantrekkelijk festivalhart in de binnenstad. Het theaterfestival beleefde een succesvolle jubileum-editie met 25.000 bezoekers, een flinke groei ten opzichte van vorig jaar. 75% van de bezoekers kwam van buiten de gemeente Alkmaar.

Het festival oogstte landelijke persaandacht en goede recensies door een verrassend programma rondom het thema Open Mind met theatervoorstellingen van gerenommeerde en jonge makers. Karavaan bracht een gevarieerd programma met meer dan 200 voorstellingen, geplaatst in een actuele context en op betekenisvolle locaties. De 7 festival-premières werden goed ontvangen.

Het uitgebreide programma bleek maar net genoeg, gezien het groot aantal uitverkochte voorstellingen. Van de oer-opera Aardappelvreters op boerderij Valkering in Egmond aan den Hoef, het toneelstuk Koning van het Grasland op boerderij Koning in Stompetoren en het poppentheater voor volwassenen Duivenstront en Meeuwenkak werden zelfs extra voorstellingen gespeeld. De speciaal ontwikkelde theaterroute Rondje Boekel was al ver voordat het festival begon uitverkocht; de fietsexpeditie met theatervoorstellingen, boerderij-bezoeken en lekker eten&drinken is duidelijk een publiekslieveling. Het project heeft tot doel stad en ommeland te verbinden.

In de stad werd het meest gesproken over de theatrale installatie Ceci n'est pas.... Op het Canadaplein werd elke dag een ander tableau over onze vooroordelen tentoongesteld. Zowel op straat als op social media werd de discussie rondom de getoonde taboe-onderwerpen hevig gevoerd en dit leidde tot mooie gesprekken.

Karavaan bracht niet alleen locatietheater op bijzondere plekken als de boerderij, statige monumenten, kerken en verlaten fabrieken, maar ook een festivalhart op een zonovergoten Doelenveld. De parkeerplaats midden in het centrum van Alkmaar deed tijdelijk aan als een intiem stadsplein, met dagelijks straattheater en in het hart een kerk als ontmoetingsplek. Het familieprogramma in het festivalhart, de Kinderkaravaan op beide zondagen, werd druk bezocht.

Theatrale fietstocht Karavaan terug

11/04/2018

Het succesrecept van Karavaan Festival komt ook deze editie terug: een theatrale fietsexpeditie door het prachtige Noord-Holland. Van 1 t/m 10 juni fiets je in Rondje Boekel door stad en platteland en stop je onderweg voor locatietheater, theatrale installaties, bijzondere bedrijven en lekkers.

In de unieke fietstocht fiets je, op eigen tempo en in eigen gezelschap, 25 kilometer door het Noord-Hollandse landschap. Vanaf het bruisende festivalhart in hartje Alkmaar naar de rust en ruimte in het omliggende polderland en weer terug. Onderweg beleef je de grappige, stadse voorstelling Duivenstront en Meeuwenkak, over burenruzies en meester Frank Visser. je stopt voor de theatrale installatie Wrongel Ziener in Kaasboerderij Zeilzicht, een verbeelding in een kaastobbe met kaasproeverij. Je brengt een bezoek aan het bijzondere knolselderijbedrijf van Vaalburg en je geniet van heerlijke koffie met gebak bij dorpscafé 't Torenerf, een begrip in De Schermer. Langs molens en via pontjes beland je bij de muzikale voorstelling Victoria op de boerderij. Na nog een stukje bos eindig je de expeditie terug op het festivalhart met een fijne festivalmaaltijd. En blijf daar vooral nog even plakken voor je dosis gratis straattheater en livemuziek.

Geen fiets? Die boek je er bij je rondje gewoon bij, en staat dan met vertrek voor je klaar op het festivalhart van Karavaan.

Kaartverkoop Karavaan Festival barst los

03/04/2018

De kaartverkoop van Karavaan Festival 2018 is gestart. Hét Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt van 1 t/m 10 juni ruim 200 voorstellingen, 7 landelijke premières én een bruisend festivalhart op het Doelenveld in hartje Alkmaar. Ook dit jaar is de Kinderkaravaan: voorstellingen en doe-activiteiten op beide zondagen gericht op de hele familie.

Het festival brengt je door de hele regio naar boerderijen, cultuurhistorische locaties, de polder, het bos, de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Over de dilemma's van het boerenleven op boerderijen in Noord-Holland, muziektheater over de bewoners van een vissersdorpje in De Rijp, energiek muziektheater in een oude drukkerij, ontroerend danstheater in de eeuwenoude Grote Kerk Alkmaar, kindertheater in een historisch hofje of avontuurlijk werk van nieuwe theatermakers in een oude chocoladefabriek.

Naast locatietheater kom je in het festivalhart in centrum Alkmaar voor elke dag gratis programma: straattheater, installaties, livemuziek en lekker eten & drinken. In de binnenstad word je getrakteerd op acts en performances.

Kun je niet kiezen? Karavaan heeft speciale arrangementen en routes samengesteld. Een fietsexpeditie tjokvol theater, uitzicht en lekkers in Rondje Boekel bijvoorbeeld, hét succes-recept van vorig jaar. Geniet van een heerlijke zomeravond met een diner en voorstelling in de polder, van bijzonder theater met eten in de Kerkenroute of verleng je boerenavontuur met een boerenmaal op de boerderij.

Proefdruk: voorproefjes Karavaan Festival 2018 in oude drukkerij

08/03/2018

Tijdens Proefdruk krijg je een exclusief voorproefje van het aankomend festivalprogramma van Karavaan. Op expeditie door de leegstaande, voormalige drukkerij van TMG Media geven korte performances en theatrale presentaties je een sneak preview van wat Karavaan Festival 2018 te bieden heeft. Vergezeld met muziek en een hapje en een drankje wordt het een heerlijk en verrassend avondje uit. Een industrieel pareltje dat jij van onder tot boven kunt ontdekken!

Proefdruk is gratis toegankelijk voor Vrienden van Karavaan. Vrienden van Karavaan ontvangen hier apart bericht over met de mogelijkheid om 0-euro tickets aan te schaffen. Geen vriend? Voor slechts 25,- maak je een jaar lang gebruik van alle buitengewone vriendenvoordelen en krijg je een uitnodiging voor Proefdruk.

INSTAGRAM
Karavaan

karavaan_exeptionel
#premiere #winterkaravaan #alkmaar #wildlaw #jongemakers

Karavaan

karavaan_exeptionel
8,9 en 15,16 #juli Expeditie Holenkwartier in de oude #Philips#fabriek #Hoorn. #gratis #theater. Info op karavaan.nl

Karavaan

karavaan_exeptionel
Heel veel schroefjes, boutjes, plaatjes voor voorstelling Horizon. Peter boort en schroeft zo’n 240 keer #monnikenwerk #winterkaravaan #vrijwilligers #alkmaar #hetwordtmooi

Karavaan

karavaan_exeptionel
#premiere #winterkaravaan #alkmaar #horizon #jongemakers

Karavaan

driezustersaanzee
#zusjesindeduinen #theaterfestivalkaravaan2016 #bergenaanzee #verjaardagirina

Karavaan

karavaan_exeptionel
Nieuwe, leuke projecten.... #foto #theater #polder

Karavaan

karavaan_exeptionel
#tryout #winterkaravaan #alkmaar #locatietheater #jongemakers

Karavaan

driezustersaanzee
Mag ik aan u voorstellen Eline van Gils in de rol van Masja #theaterfestivalkaravaan2016 #dedriezusters #bergenaanzee #26meitm5juni

Karavaan

laluuzzz
Karavaan presenteerde 5 oktober voor 5.000 toeschouwers een verticale dansvoorstelling tegen de Waagtoren in Alkmaar onder de titel MOED. Ze vroeg het internationaal opererende gezelschap Bencha Theater en VJ Peter Ankoné om het idee van Karavaan uit te v

Karavaan

karavaan_exeptionel
De Karavaan- boot meert weer aan in #alkmaar

Karavaan

karavaan_exeptionel
We staan te stuiteren van #fantasie #nieuweideeen omdat vandaag de #praatpaal werd bezorgd #alkmaar

Karavaan

karavaan_exeptionel
Repetitie #waagplein #alkmaar #victoriefeesten zien we je vanavond ?

Karavaan

karavaan_exeptionel
Plek vol mooie #ontmoeting #winterkaravaan #alkmaar #erwaseenbegin #repetities

Karavaan

karavaan_exeptionel
Nieuwsgierig wie er uit de #wildernis komt? #wildlaw #winter #karavaan #alkmaar

Karavaan

karavaan_exeptionel
Oer-#opera Aardappelvreters bij Karavaan #festival in #premiere 1-9 juni. Foto: Dirk Komme. Info en tickets: karavaan.nl

Karavaan

karavaan_exeptionel
Opmaat voor nieuw project: Rederij Karavaan #alkmaar #theater #binnenstad #stadmetallure #alkmaarwordtsteedsleuker #erfgoed

Verzend