Tweetakt

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Tweetakt
Tweetakt 2019
Festival Tweetakt is een jaarlijks kunstenfestival voor alle leeftijden in Utrecht met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, en een beetje cabaret en stand-upcomedy.

Festival Tweetakt


Festival Tweetakt in Utrecht is een jaarlijks kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en games, en een beetje cabaret en stand-upcomedy. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Tweetakt is uitgegroeid tot een internationaal kunstenfestival.

Festival Tweetakt laat alle vormen van kunst zien: theater, dans, muziek, stand-up comedy, (interactieve) beeldende kunst en kunstinstallaties, korte kunstfilms en vele cross-overs. Het festival toont veel voorstellingen en kunstwerken van jonge, talentvolle en ervaren theatermakers, muzikanten en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Tweetakt trekt jaarlijks 40.000 bezoekers. Vernieuwing en innovatie in de podiumkunst wordt ondersteund door jong talent de ruimte te geven om eigenzinnige producties te maken, speciaal voor het festival.

Het festival vindt plaats op verschillende locaties: op de Neude en in diverse theaters, en op Fort Ruigenhoek in Groenekan.

In twee tijdelijke theaters op de Neude, Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, het Akademietheater, Het Huis Utrecht, Podium Hoge Woerd (in Leidsche Rijn) én op een aantal bijzondere locaties – zoals in een AZC en op een echt voetbalveld – presenteert Tweetakt een breed aanbod aan theater en dans. Met premières en reprises, eigen producties en unieke projecten waarin de grens tussen publiek en performers wordt opgezocht.

Veel meer beeldende kunst vind je bij Tweetakt op Fort Ruigenhoek in Groenekan, net ten noorden van Overvecht. In alle hoeken en gaten van het groene fort is spannende beeldende kunst voor alle leeftijden te zien. Grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games, gemaakt door zowel jonge als ervaren kunstenaars.

Verder worden er in de houten Trekkerschuur theater- en dansvoorstellingen gespeeld en jeugddocumentaires vertoond, en is er een groot terras met eten en drinken. Het fort is op alle zon- en feestdagen (met uitzondering van Koningsdag) geopend.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 50 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Jonge Harten, Tweetakt of ITS Festival.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Tweetakt 2019
Utrecht,

vr 29 maart t/m zo 14 april 2019
»
  • ✔︎Locatietheater
  • Straattheater
  • Muziek
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Kunst
  • ✔︎Programma voor kinderen
  • Camping dichtbij
  • Goed bereikbaar met OV
  • Low budget

Tweetakt zoekt vrijwilligers, horecamedewerkers en stagiaires

04/03/2018

Zoals veel theaterfestivals zoekt ook Tweetakt in Utrecht vrijwilligers voor de begeleiding van de voorstellingen. Tweetakt biedt een warme en gezellige omgeving waar je ervaring opdoet, nieuwe mensen ontmoet en alles wat het festival te bieden heeft van binnenuit kan beleven. Maar ook vrijkaarten of een vrijwilligersvergoeding, lunch of diner en een eindfeest. Je kunt kiezen tussen werken in de opbouw, de promotie, informatie, begeleiding en catering van het festival. Meer informatie:
word vrijwilliger op festival tweetakt.
Ook zoekt Tweetakt nog horecamedewerkers en biedt het stageplaatsen.

Festival Tweetakt: De zalen uit, de lanen in!

01/02/2018

Theatervoorstellingen hoeven natuurlijk helemaal niet in een theater plaats te vinden. Op Festival Tweetakt 2018 worden twee voorstellingen (allebei premières!) gespeeld op bijzondere locaties in Utrecht: SCHOPPEN van BonteHond en DOX op een echt voetbalveld en INUK van Studio ORKA op het terrein van een asielzoekerscentrum. Dat is niet zonder reden, want in beide gevallen heeft de plek te maken met de inhoud en thematiek van de voorstelling.

Ook de twee projecten van het Antwerpse gezelschap BERLIN, Perhaps all the dragons… en Remember the dragons…, hebben een bijzondere setting. In de glazen podiumkas op de Neude wordt een installatie met een grote ovalen tafel en dertig videoschermen opgebouwd, waarin de bezoekers worden meegenomen in een reeks verhalen van mensen uit de hele wereld, zoals een pianiste die op het podium beseft dat ze het verkeerde concerto ingestudeerd heeft, een Russische man met een onfeilbaar geheugen, een neurochirurg die hoofd en lichaam van twee levende apen verwisselt en de wetenschapper die heeft bedacht dat iedereen slechts zes stappen van elkaar verwijderd is.

INSTAGRAM
Tweetakt

wicommunicate
#tweetakt #festivaltweetakt2017 #fortruigenhoek #drijvendtapijt #ohtheplacesyoullgo #flyingcarpet #semâbekirovic

Tweetakt

xleoniex79
1 van de 3 campagnebeelden van #festivaltweetakt2017 met m'n lieve nichtje Elin!

Tweetakt

festivaltweetakt
OPGELET! De kaarten voor 'Lord of the Flies' van het Nationale Toneel en @nt_jong met muziektheaterensemble de @veenfabriek zijn al bijna uitverkocht! Wees dus vlug als je dit rauwe theateravontuur wil zien. De voorstelling op 13 april zit al vol, maar o

Tweetakt

jomarches
☄️Thanks @3voor12utrecht and @festivaltweetakt for having us!

Tweetakt

annemarievrijn
Thijs Boontjes Dans en Showorkest was ook op @TweetaktUtrecht #thijsboontjesdansenshoworkest #excelsiorrecordings #tweetakt #utrecht #popfotografie

Tweetakt

martinlhols
All your dreams cancome true, if you have the courage to chade them!

Tweetakt

evaverhoeven
Alles aan deze foto maakt mij vrolijk. #birthdaygirl #singlefeestje #aapie

Tweetakt

nelsonwustagram
When #she gets ready to take over the world #follow #your #dreams #theatre #theater #stage #koosterpstra #actress #writersofig #nhungdam #duizendvaders

Tweetakt

gijsjje
Fucking gaaf!! #brassraveunit #awesome

Tweetakt

festivaltweetakt
'THE DEMOCRATIC SET' van Back to Back Theatre staat vandaag nog in de Podiumkas op de Neude. Kom langs om te kijken of mee te doen! Zaterdagavond wordt het resultaat vertoond in de @stadsschouwburg_utrecht en op de #Neude! #FestivalTweetakt2017 #Utrecht

Tweetakt

festivaltweetakt
We zijn open! #FestivalTweetakt2017 #Neude #Utrecht #terras #lunch

Tweetakt

festivaltweetakt
Fort Ruigenhoek is weer open. Welkom! #laatsteweek #festivaltweetakt2017 #forten #fort #beeldendekunst #hemelvaart

Tweetakt

festivaltweetakt
Gisteren vond de Nederlandse première plaats van de fantastisch mooie dansvoorstelling 'COLOURFUL' van @maartjepasman. Heb je het gemist? Niet getreurd, vanmiddag om 15.30 uur speelt ze hem nog een keer! #dans #colourful #kleurenspel

Tweetakt

festivaltweetakt
Jee, het is #LENTE! Het seizoen met de allerleukste dingen, namelijk: #zon

Tweetakt

festivaltweetakt
Voorbereidingen voor de #openingsact van #FestivalTweetakt2017! #ballonnen #catsofinstagram #nicesweater #festival #Utrecht #theater #dans #muziek #kunst

Tweetakt

annemarievrijn
Gastoptreden van sophia van 45acidbabies bij Canshaker Pi op Tweetakt #45acidbabies #festivaltweetakt2017 #canshakerpi #utrecht #3voor12utrecht #popfotografie

Verzend