De Oversteek

Blokkenschema festivals
Theaterfestival De Oversteek
De Oversteek Editie Oost
Festival De Oversteek nodigt artiesten uit alle disciplines uit om vaak nieuw werk te presenteren op unieke locaties: waalstrandjes, natuurakkers, landgoederen, ooibosjes, tuinen, dijkhuisjes, forten en ateliers.

Festival De Oversteek


Festival De Oversteek is een gezellig kleinschalig theater- en muziekfestival ten noorden van de Waal bij Nijmegen-Lent. Er zijn twee edities: editie Oost en editie West. Ze vinden plaats op twee opeenvolgende zondagen in september. Beide dagen zijn er zo’n vijfentwintig acts en voorstellingen op tien tot vijftien locaties.

Het programma bestaat uit theater-, dans- en muziekvoorstellingen op verrassende locaties, veelal in de natuur.
Het is niet mogelijk en ook niet de bedoeling om alle voorstellingen te zien. Er is een ruim aanbod zodat je zelf een leuke route kunt uitstippelen door de polder. Laat je verrassen door onbekende voorstellingen en locaties. Als je het rustig aan doet, kun je ieder uur een voorstelling zien. Met een goede planning kun je vijf tot zeven voorstellingen zien.

Festival De Oversteek daagt je uit zelf je route te bepalen tussen de verschillende locaties. Hoe ga je te werk? Simpel. Begin bij het programma en kies één of meerdere acts of locaties uit die je in ieder geval wilt bezoeken. Kijk vervolgens op de kaart en het blokkenschema welke locaties en programma-onderdelen in de buurt liggen, en stippel je eigen route uit.

De voorstellingen liggen op fietsafstand van elkaar. De fiets is ook het handigste vervoermiddel bij De Oversteek. Het is handig om je route voor te bereiden, want de voorstellingen zijn erg dicht op elkaar geprogrammeerd.

Met een dagkaart krijg je toegang tot alle locaties en programma’s per zondag. Er zijn geen kaartjes te koop voor losse voorstellingen. Er is ook een passe-partout waarmee je toegang krijgt tot alle programma’s op beide zondagen. Je koopt de kaarten op de website of bij je eerste voorstelling.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Horizontoer, Vuurol of Kunstbaken Festival.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

De Oversteek Editie West 2019
Nijmegen,

zo 1 september 2019
»

De Oversteek Editie Oost
Nijmegen,

zo 8 september 2019
»
 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • Kunst/installaties
 • ✔︎Binnen
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Nieuwe makers
 • Foodtrucks
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN DE OVERSTEEK?
   Totaalindruk: 10.0
   Programma: 7.0
   Sfeer: 10.0
   Locatie: 10.0
   Prijs-kwaliteit: 9.0
Hans
Totaalindruk: 10, Programma: 7, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 9
Mijn favoriete kleine theaterfestival!
Geef je mening
NIEUWS

Festival De Oversteek introduceert supportersclub

21/08/2018

Festival De Oversteek biedt particulieren en bedrijven de mogelijkheid om een financiële bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van nieuwe producties tijdens het festival. De giften komen direct ten goede aan dansers, theatermakers en beeldend kunstenaars. Festival De Oversteek werkt bij voorkeur met jonge, enthousiaste en talentvolle artiesten en kunstenaars. Supporters dragen zo direct bij aan hét kunsttalent van vandaag. Supporter worden kan al vanaf een bedrag van € 50,- per jaar door een mailtje te sturen naar info@festivaldeoversteek.nl.

Jaarlijks nodigt Festival De Oversteek tientallen artiesten uit om zich te laten inspireren door bijzondere natuur en cultuurhistorie op groene en sfeervolle locaties. Het festival doet dit mede met financiële steun van enkele publieke fondsen. Om ook in de toekomst nieuwe producties mogelijk te maken, zijn aanvullende financiële middelen nodig. Met de supportersclub geeft Festival De Oversteek in 2018 particulieren en bedrijven met een hart voor cultuur en natuur, de mogelijkheid direct een bijdrage te leveren aan het festival, en zo de unieke mogelijkheden van Nijmegen-Noord als decor voor podiumkunsten te laten zien.

Supporters ontvangen als welkomstgeschenk het jubelboek dat Festival De Oversteek in 2018 uitgeeft ter ere van het tienjarig bestaan. Hierin staan bijzondere portretten in woord en beeld van bewoners, medewerkers, artiesten, en een greep uit het rijke fotoarchief van het festival. Het festival nodigt supporters uit voor een jaarlijkse bijeenkomst, bijvoorbeeld een bezoek aan een try-out of doorloop van een nieuwe productie. Ook ontvangen supporters een dagticket naar keuze, en regelmatig een digitale nieuwsbrief met actualiteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur in Nijmegen-Noord.

Feestelijke tiende jubileumeditie Festival De Oversteek 2018

20/08/2018

Op zondagmiddag 2 en 9 september is de tiende editie van Festival De Oversteek op zo'n dertig sfeervolle en groene locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Er zijn acts en voorstellingen te zien in alle disciplines: muziek, theater, dans, literatuur, beeldende kunst en meer. Een feestelijk jubelboek zet de tiende festivaleditie luister bij: een neerslag van tien jaar Festival De Oversteek en gebiedsontwikkeling in Nijmegen-Noord. De kaartverkoop is per direct gestart via festivaldeoversteek.nl.

Festival De Oversteek 2018 presenteert enkele hoogtepunten uit het rijke festivalverleden, waaronder singer-songwriters Alex Roeka en LAVALU. Rocco Ostermann (voorman Donnerwetter), draagt voor uit eigen werk en speelt bijpassende liedjes. Ook Tjitske Jansen en Nyk de Vries dragen voor uit eigen werk. Loes Wijnhoven (Clean Pete) & Lea Kliphuis brengen evergreens uit country en roots opnieuw tot leven. Ook is veel aanstormend talent te zien, waaronder ARIAH LESTER, die onlangs nog werd bekroond met een Operadagen Award.

Festival De Oversteek 2018 vindt plaats op een dertigtal tot de verbeelding sprekende locaties: Waalstrandjes, boomgaarden, tuinen, landgoederen, natuurakkers, ooibosjes, dijkhuisjes, forten en ateliers. Nieuwe locaties zijn ecodorp StadsNomaden, het Kasje van Doornik en de Dukdalven aan de Waal.

Festival De Oversteek viert zijn tienjarig bestaan met een uniek jubelboek. Hierin komt tien jaar festivalgeschiedenis en gebiedsontwikkeling van Nijmegen-Noord uitgebreid aan bod. In het boek staan interviews met betrokkenen, artiesten, bezoekers en medewerkers, inclusief fraaie fotoportretten. Ook is er een rijke collage opgenomen met foto's van voorbije optredens en festivallocaties. Het jubelboek verschijnt in exclusieve oplage en is voor € 10,- te koop tijdens het festival en via festivaldeoversteek.nl.

INSTAGRAM
De Oversteek

festivaldeoversteek
Zondag aanstaande is een XL-editie oost van #FOS16: zo'n 30 voorstellingen op maar liefst 14 locaties in Nijmegen-Noord. Tickets zijn online 5 euro goedkoper dan aan de deur! www.festivaldeoversteek.nl/tickets

De Oversteek

hansveneklaas
#festivaldeoversteek #nijmegen #lent #connyjanssendanst #dance #contemporarydance #dancer

De Oversteek

williammoorenl
#festivaldeoversteek #dance #Plot #Artez

De Oversteek

festivaldeoversteek
De dansers van impro vi met hun ruggen tegen de bunker bij de drempel, uitkijkend over de Spiegelwaal. #FOS16

De Oversteek

festivaldeoversteek
Het Ooibosje aan de Waal: een magische locatie voor de dans van Riedon van den Berg & Chiara Ferraglia. #FOS16

De Oversteek

hansveneklaas
#nijmegen #festival #festivaldeoversteek #dance #contemporarydance

De Oversteek

mika.o.kraft
Afgelopen zondag gefotografeerd @festivaldeoversteek op deze foto een intieme dansperformance van #paula_niehoff #instadaily #photography #photodaily #nijmegen #festivaldeoversteek #dansperformance

De Oversteek

millydus
#bettieserveert #akoestisch #indekas #bestwelwarm #top #festivaldeoversteek

De Oversteek

festivaldeoversteek
Het Nijmeegse dansduo LEF sluit #FOS16 af. In stijl: midden in de prachtige natuur van de Doornikse Natuurakkers.

De Oversteek

festivaldeoversteek
Het is misschien wat minder zonnig dan gister, dankzij de bijna fluorescerende popliedjes van @Malibu is daar niets van te merken! #FOS16

De Oversteek

festivaldeoversteek
Pieter de Graaf opent #FOS16 in de Kas in Lent. Een heerlijk verstilde opening van een drukke festivaldag!

De Oversteek

40names
Into the light ♡ #nijmegen #fort #symmetry #silhouette #urbanshot #festivaldeoversteek #lent #urbanpic #urbanjungle #urban #holland #shadow #instawalk024 #ig_street #ig_netherlands

De Oversteek

skandalisidance
Performance ' YOU & I ' during Festival De Oversteek, September 2016 Photo: Hans Cras #skadalisidance #festivaldeoversteek #theatraalamwaal

De Oversteek

hansveneklaas
#festivaldeoversteek

De Oversteek

hansveneklaas
#festivaldeoversteek #nijmegen #lent #connyjanssendanst #dance #contemporarydance #dancer

De Oversteek

kleinewiel
#Repost @aapnootmiesband ・・・ Vandaag hebben we 2 keer gespeeld op het festival de Oversteek in Nijmegen. #festivaldeoversteek #aapnootmies

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK