Amsterdam Fringe Festival

alle theaterfestivals
Theaterfestival Amsterdam Fringe Festival
Amsterdam Fringe Festival
Amsterdam Fringe Festival toont 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam.

Amsterdam Fringe Festival


Fringe is open en ongecureerd. We presenteren een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.

Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. Van de kleine theaters en verborgen parels tot obscure garages en onontgonnen terrein. Van theatrale uitvliegers, moppentappende huismussen, heartbroken nachtegaaltjes en pro-apocalyptische zwanengezang tot pauwen-monologen, verhalen van koekoekskinderen, dans van blije eieren en performance-nestjes die je nooit verlaten wil. Zie ze vliegen!

Door middel van een open inschrijving wil de fringe de grote diversiteit en beweeglijkheid in de marge van het gevestigde theater uit Nederland, Vlaanderen en andere landen zichtbaar maken, talent en experiment stimuleren en een platform creëren waarbinnen het publiek kennis kan maken met meerdere (muziek)theaterstukken, live art en performances die zich buiten het gevestigde theatercircuit bevinden.

Fringe betekent letterlijk ‘rafelrand’. Een Fringe Festival is een festival op zich, dat plaatsvindt naast een officieel theaterfestival. Het Amsterdam Fringe Festival bevindt zich in de rafelranden van het jaarlijkse Nederlands Theater Festival en ontstond in 2005 als antwoord op de officiële theaterselectie. Het Amsterdam Fringe Festival is gebaseerd op de beroemde en succesvolle Fringe Festivals zoals deze bestaan in bijvoorbeeld Edinburgh, Adelaide, New York en Delhi.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Holland Festival, Amsterdams Kleinkunst Festival of Spring.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • Kunst/installaties
 • ✔︎Binnen
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • ✔︎In theater(s)
 • ✔︎In tenten of containers
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Nieuwe makers
 • Foodtrucks
 • Programma voor kinderen
 • Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
WAT VIND JIJ VAN AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

Amsterdam Fringe Festival zoekt talenten in de dop

28/01/2019

Amsterdam Fringe Festival is op zoek naar festivaltalenten in de dop. Wil je graag ervaring opdoen in een wervelende festivalomgeving en tegelijkertijd meer leren over het maken van programma's – van artistiek concept tot productie tot zakelijk beleid tot PR en marketing? Dan is de Fringe Academy van Amsterdam Fringe Festival dé plek voor jou!

Wat is de Fringe Academy?
Amsterdam Fringe Festival heeft jaarlijks plaats voor vier talenten, die zich aan de Fringe Academy willen verbinden. Samen is deze groep verantwoordelijk voor de gehele organisatie van het drukbezochte Fringe podium op de Uitmarkt eind augustus: de Vrije Uitloop. Daar komt natuurlijk van alles bij kijken, zoals programmeren, organiseren, budgetteren en PR. Iedere Fringe Academy-deelnemer volgt een crash course festivalorganisatie die je vervolgens direct in praktijk brengt in het vormgeven van het Vrije Uitloop podium op de Uitmarkt Met z'n vieren organiseer je je eigen 2-daagse mini-festival!

Je wordt begeleid door inspirerende jonge ondernemers en vakmensen van het Amsterdam Fringe Festival. We proberen dit zo goed mogelijk op je persoonlijk leerdoelen af te stemmen. Bovendien geeft het natuurlijk een goede mogelijkheid tot een kijkje in de keuken bij een klein en dynamisch festivalteam. Zo ontwikkel je je in no time tot allround festivalorganisator.

Meer weten? De gehele vacature lees je hier. Reageren kan t/m 14 februari 2019.

INSTAGRAM
Amsterdam Fringe Festival

thestorybakery
Zijaanzicht van ons caravanconcert en de binnenkant van mijn neus. #uitmarkt #amsterdamfringefestival #amsterdamfringe2017

Amsterdam Fringe Festival

marius_mensink
Two weeks to première #amsterdamfringefestival #thestoryofjohncrowblack

Amsterdam Fringe Festival

amsterdamfringe
#amsfringe #nofilter #amsterdamfringefestival wiehoe!!!

Amsterdam Fringe Festival

dimensiontv.nl
Jaaa!! Get Connected is helemaal connected voor de Club Up op het Fringe Festival! We gaan los! http://amsterdamfringefestival.nl/programma/get-connected/ #declubup #amsterdamfringefestival #theater #bewustzijn #djamsterdam

Amsterdam Fringe Festival

amsterdamfringe
Tijdens ons eindfeest op 17 sept. kun je je @hendricksgin & tonic afrekenen met een... KOMKOMMER!!

Amsterdam Fringe Festival

marius_mensink
Vanavond de laatste #thestoryofjohncrowblack op t #amsterdamfringefestival 21:00 kom kijken!!

Amsterdam Fringe Festival

veerlez
Sorry the old Veerle can't come to the phone right now...

Amsterdam Fringe Festival

flormadel
Best I've seen in the #amsterdamfringe so far! Go check out #missbehavesgameshow asap!

Amsterdam Fringe Festival

nihnooo
#fringe #festival #Amsterdam #shibari #rope #sexual #tension #power #game

Amsterdam Fringe Festival

artichokeofmyeye
today was the day #AmsterdamFringeFestival

Amsterdam Fringe Festival

veejayscom
Get connected @ Amsterdam Fringe festival! Visuals in the back from @vjsjush, @marelvdb_ and VjAcademy student @vjvsh #amsterdamfringefestival #netherlands #veejaying #visuals #veejayingchampions

Amsterdam Fringe Festival

supperclub_ams
This Saturday House of L'Evant will joined us with The Last Supper in supperclub: in an exciting multimedial trilogy, presented in an eclectic mix of performance, visuals, poetry, music and theatre house researches hedonistic extremes. #amsterdamfringefes

Amsterdam Fringe Festival

amsterdamfringe
Vanavond je laatste kans voor Last Supper! Kom #loungen in de @supperclub_ams en aanschouw dit spektakel!

Amsterdam Fringe Festival

supperclub_ams
This september supperclub presents Amsterdam Fringe Festival an international creative platform and a refuge for unique artist and their audiences from September 7th till 17th! #amsterdamfringefestival #fringefestival #theaterfestival #supperclubamsterdam

Amsterdam Fringe Festival

adrian_thread
#AmsterdamFringe #victory well done @jennakoda on flocking dominating the fringe! #boird

Amsterdam Fringe Festival

brandilacertosa
Amsterdam Fringe Festival, 'Andrea' based on the suicide of Andy Warhol's Superstar Andrea Feldman. #twothumbsup #andreafeldman #amsterdamfringefestival #Amsterdam #netherlands #andrea #andywarhol

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK