Festival Oeverloos

Theaterfestival Festival Oeverloos
Festival Oeverloos 2024
Festival Oeverloos is een kleinschalig buitentheaterfestival rond het Koelhuis in Zutphen. Aan de IJsselkade, in de uiterwaarden en de Hoven kun je kijken en luisteren naar theater, modern circus, klassieke muziek en dans.

Festival Oeverloos

Festival Oeverloos is een kleinschalig buitentheaterfestival dat uiteenlopende kunstdisciplines met elkaar verbindt. Bezoekers worden tijdens een wandeling verrast door 8 juweeltjes van voorstellingen. Op passende locaties aan de IJsselkade, de uiterwaarden en de Hoven kan men kijken en luisteren naar theater, modern circus, klassieke muziek en dans. 

Het festival is een samenwerking tussen kunstenaars uit Nederland en Duitsland. In het weekend van 13-15 september vind het zelfde festival plaats in Kalbe an der Milde, onder de naam Brucca. 

Het programma is verdeeld in een festivalroute (12.00-18.00 uur) en een avondprogramma (21.00-24.00 uur). De voorstellingen van de festivalroute zijn, op een enkele uitzondering, zaterdag en zondag op hetzelfde tijdstip te zien. Het avondprogramma op vrijdag is voor iedereen toegankelijk, op zaterdag voor iedereen met passe-partout te bezoeken. 

De festivalroute loopt door het prachtige buitengebied van de IJssel en voert je langs acht mooie en intieme theater-, circus-, dans- en zangvoorstellingen. Alle activiteiten en voorstellingen liggen een paar honderd meter uit elkaar. De route gaat over verharde en onverharde paden. De totale lengte van de route bedraagt ongeveer vijf kilometer. Het avondprogramma staat in het teken van livemuziek. 

Het avondprogramma vindt plaats op het centrale festivalterrein Het Koelhuis.

NIEUW! TheaterfestivalFORUM

Wil je informatie delen met andere festivalbezoekers? Zoek je tips over welke voorstellingen echt de moeite waard zijn, of wil je die geven? Zoek je tickets of wil je ze kwijt? Zoek je accommodatie of bied je dat aan? Je eigen festival of voorstelling promoten? Kijk op het splinternieuwe FESTIVALFORUM!

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld .
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Festival Oeverloos 2024
Zutphen,

vr 20 september t/m zo 22 september 2024
»
Data en tijden onder voorbehoud. Check altijd de website van het festival.
INSTAGRAM
Festival Oeverloos

festivaloeverloos
Festival Oeverloos Deventer sluit elke avond af met Dansen met DJ Dennis. Na de live band nog even lekker dansen (of chillen) op het festivalterrein! www.oeverloosdeventer.nl #oeverloosdeventer #dennisplatvoet #drs._p #dj #muziek #deventer #dansen #buit

Festival Oeverloos

festivaloeverloos
Mezzo-sopraan Inga Schneider oefent met zangers uit Deventer voor de zangvoorstelling The Welcoming Project in de folly bij De Haere. Gelukkig is het net droog..... Te zien op 17, 18 en 19 aug bij Festival Oeverloos Deventer. #oeverloosdeventer #ingasche

Festival Oeverloos

festivaloeverloos
Festival Oeverloos Deventer organisatoren Martin Knaapen en Norbert Busschers gaan een spandoek ophangen. Maar eerst even poseren voor de camera. #festivaloeverloos #martinknaapen #norbertbusschers #buitenfestival #deventer #festival #cultuur #theater #mu

Festival Oeverloos

festivaloeverloos
Circus/trapeze-artiest Jana Korb uit Berlijn treedt op bij Festival Oeverloos Deventer met haar voorstelling Frau Vladusch! Foto: Thomas Kelling #oeverloosdeventer #janakorb #circus #trapeze #luchtacrobate #buitenfestival #festival #deventer #diepenveen