Oerol

Blokkenschema festivals
Theaterfestival Oerol
Oerol 2019
Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Een uniek en toonaangevend festival met het eiland als inspiratiebron en podium.

Theaterfestival Oerol


Oerol op Terschelling is één van de grootste locatietheaterfestivals van Europa. In 1982 begonnen als klein straattheater festival is het uitgegroeid tot een divers cultureel festival met zo’n 55.000 bezoekers per jaar. Er is nog steeds straattheater te zien, maar het accent is verschoven naar locatietheater, muziek en beeldende kunst.

De theatervoorstellingen op het strand, in de duinen, in het bos, op een dijk of in een schuur, worden vaak speciaal voor deze locaties gemaakt of daarop aangepast. Naast Nederlandse theater- en muziekgroepen zijn er ook internationale theatergezelschappen en bands te zien.

Oerol vindt elk jaar in juni plaats, als de dagen op z’n langst zijn, en duurt tien dagen. Er is genoeg te zien om tien dagen te blijven, maar je kunt ook een dag of een paar dagen komen. Er gaat enkele malen per dag een boot vanuit Harlingen. Reserveer op tijd een plaatsje. Hou er ook rekening mee dat de gewone bootreis twee uur duurt. Er is een (duurdere) snelboot.

Je koopt voor dit festival een entreebandje. Je kunt het vooraf bestellen via de website, kopen bij de boot in Harlingen, of als je aankomt op Terschelling. Daarvoor krijg je toegang tot de twee grote festivalterreinen en een aantal kleine voorstellingen, de 'expedities'. Voor de grotere voorstellingen moet je apart een kaartje kopen. Dat laatste doe je het best online tijdens de voorverkoop, want sommige voorstellingen zijn snel uitverkocht. Een aantal kaarten wordt apart gehouden voor de losse verkoop op het eiland.

Hoewel er heel veel mensen naar Oerol komen, ruim 50.000, is het niet massaal. Het festival is verspreid over het hele eiland Terschelling, en er is altijd veel tegelijk te zien op ver uiteen gelegen plaatsen. De sfeer is erg relaxed en er zijn cultuurliefhebbers van alle leeftijden te vinden. Op de twee festivalterreinen (de Betonning in West en Westerkeyn bij Midsland) is het wel wat drukker, maar ook erg gezellig.

Oerol 'doe' je vooral op de fiets. De locaties liggen op fietsafstand van elkaar, al wil het wel eens een klein uurtje fietsen zijn als je de wind tegen hebt. Onderweg kom je veel andere festivalgangers tegen. Je kunt een fiets huren op veel plekken op het eiland (reserveren is aan te raden) of je eigen fiets meenemen op de boot.

Onderdak vinden tijdens Oerol is makkelijk als je van kamperen houdt: er is altijd wel een plekje op een van de vele campings op het eiland. Een huisje of hotelkamer is een stuk lastiger te vinden en moet je lang van tevoren regelen. Op een van de schepen in de haven slapen is ook mogelijk.

Terschellings Oerol festival is ontstaan uit de passie van één man, Joop Mulder. De naam van het festival is Terschellings voor ‘overal’. Vroeger mocht het vee in het voorjaar over het hele eiland grazen, 'oerol' dus.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Over het IJ festival, Festivalderaa of De Parade.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Oerol 2019
Terschelling,

vr 14 juni t/m zo 23 juni 2019
»
 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Kunst/installaties
 • ✔︎Binnen
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • ✔︎In tenten of containers
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Foodtrucks
 • ✔︎Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN OEROL?
   Totaalindruk: 10.0
   Programma: 9.0
   Sfeer: 10.0
   Locatie: 10.0
   Prijs-kwaliteit: 9.0
Hans
Totaalindruk: 10, Programma: 8, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 8
Oerol is altijd bijzonder. De sfeer en de locatie zijn uniek.
Jolien
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 10
Uhmmm... Eerlijk gezegd is deze stemming gebaseerd op eerdere jaren maar toch.. Verheug me al ernstig!
Geef je mening
NIEUWS

Regel festivalbandjes met korting als Oerol Ambassadeur

26/03/2019

Je kent het wel. Je komt vol inspiratie terug van Oerol en je wilt dit gevoel met zoveel mogelijk vrienden delen. Ja, al die vrienden die jij via WhatsApp, Instagram of Facebook liet meegenieten, maar die niet voelden wat jij meemaakte op Terschelling.

Oerol wil jou als Ambassadeur graag belonen. Als Ambassadeur van Oerol regel je festivalbandjes voor vrienden en familie met een extra korting. Hiermee spaar je voor bijvoorbeeld een Oerol T-Shirt, een festivalbandje of een Oerol Shopping Bag voor jezelf. Hiervoor moet je dan respectievelijk drie, vier of vier festivalbandjes verkopen. Maak je echt veel mensen enthousiast? Dan kun je zelfs sparen voor een Oerol All-in Bring Your Own arrangement voor 2 personen (24 tickets) of een Oerol All-in gezinsarrangement voor 4 personen (34 tickets)!

Meer informatie: word Oerol ambassadeur

All-in arrangementen voor Oerol 2019

02/03/2019

Lijkt het je ingewikkeld om naar Oerol te gaan? Het regelen van kaartjes, de boot, de camping? Speciaal voor mensen met koudwatervrees heeft Oerol enkele arrangementen samengesteld onder de naam Oerol All-in. Met Oerol All-in ben je verzekerd van je boottickets, festivalbandje, huurfiets, campingplek en theaterkaartjes. Deze arrangementen zijn te koop onder de naam Bring-Your-Own-Tent.
Wil je wat meer luxe? Kies dan voor het gemak van een huurtent (Rent-a-Tent) of volledig ingerichte familietent (Rent-a-Familytent op Camping De Kooi). Er is zelfs een arrangement met ontbijt! (Rent-a-Familytent & Breakfast op de camping van Staatsbosbeheer op West).

Atelier NL gastcurator expedities Oerol

28/02/2019

Atelier NL, het Eindhovense duo Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck zal dit jaar het expeditieprogramma van Oerol samenstellen. De jarenlange samenwerking tussen Oerol en Atelier NL krijgt hiermee een nieuwe invulling die past bij de ambities van Oerol om kunst te verbinden met natuur, wetenschap en het landschap van Terschelling. Atelier NL ontwikkelde in 2017 het ZandGlas laboratorium op het strand van Hoorn.

Oerol festivalbandje 2019 nu al in voorverkoop

22/11/2018

Festivalbandjes voor Oerol 2019 zijn op veler verzoek nu al te koop. Leuk om cadeau te doen tijdens Sinterklaas of Kerst! Toegang tot het zomerse #festivaleiland kost in de voorverkoop maar 26 euro, of 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Tijdens het festival zelf betaal je 31 euro.

Nog meer korting kun je krijgen via het ambassadeursprogramma, waarmee je vrienden en familie kunt uitnodigen om festivalbandjes te kopen met korting. Meer informatie hierover vind je op oerol.nl.

Oerol 2019 wordt weer één groot podium voor met theater, dans, muziek, straattheater en installaties op bijzondere locaties. Met een vernieuwend programma vol nationale en internationale artiesten, verdieping en ontspanning op de festivalterreinen de Betonning en de Westerkeyn.

INSTAGRAM
Oerol

bernarood
#oerol

Oerol

diederixej
#oerol#performance#voorstelling#walking#sea #noordsea#people#linesofpoeple#menselijkeketen#walkingintothesea#theend

Oerol

mathildacremer
Prachtig theater in de zo'n in de duinen #viaberlin #oerol #terschelling #theater

Oerol

oerolterschelling
Terugblik #festivaleiland! Festivalterrein de Westerkeyn van bovenaf tijdens #Oerol17! #festival #theater #eiland #Terschelling #muziek #feest #Oerol #Oerol2017 #throwback #throwbackthursday #tbt Foto: Jelte Keur.

Oerol

kiefer_zwart
Terschelling #oerol #view #nofilterneeded #bromance

Oerol

delstelle
Oerol 2017 performance of #dadadadantenko #oerol #oerol2017 #festivaleiland #terschelling #fujifilm #fuji#fujifilm_xseries #strand #beach #performance #wadden

Oerol

beardmen
Fonteinbar #westerkeyn #oerol #terschelling #festivaleiland #bar #bier #brand #festival #church #fountain #beer

Oerol

sofiedeklerk
Oooooo West Terschelling!!! Met alle #Oerolgangers wachten op de boot! #brandaris #oerol #fesrivaleiland #vrijwilliger #wilnietweg

Oerol

merkobgram
1... 2... #festivaleiland #hopsakee #merkobman #oerol #noordzee

Oerol

arinth_1
Uit de oude doos... #oerol #2012 #longtimeago #time #timeflies #havingfun #happy #happyness #festival #theatre #music #art #setdesign #beach #terschelling #play #piano #pianist #cantplay #sad #beautiful #place #loveofmylife #nofilter

Oerol

cie.satchok
Goodbye #oerol we had fun! • • • #actobatics #acroskillbank #circusaroundtheworld #acroyoga #acrobatics #circus #circuslife #sunset #3manhigh #satchok

Oerol

groningenenverreomstreken
About a year ago #terschelling #oosterend #oerol #flowers #poppy #klaproos #island #waddeneiland #eiland #bloemen #nature

Oerol

lisetteoptexeltravels
De was hangt buiten hoor! ;-) Happy Fathersday from Terschelling island Thanks to @landalnl #ResidenceTerschelling ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ So GREAT to be invited in Such a Gorgeous setting on a Beautiful Dutch island @landalnl ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Oerol

maloelaloe
Wat er al niet uit een wasbakje zou kunnen komen... Rudolphi Producties / Stephanie Louwrier Revolutie van de mislukking #theatervoorstelling #oerol2017 #oerol #rudolphiproducties #stephanielouwrier #revolutievandemislukking #performance #falen #hectisch

Oerol

halloterschelling
#straattheater #oerol #2017 #festival #terschelling #brandaris

Oerol

oerolterschelling
Heb jij ook nog steeds dé Oerol herinnering om je pols, aan je prikbord, aan je sleutelbos, heb je hem verwerkt in een kunstwerk of al het andere wat je maar kan bedenken? Deel dan je foto met #oerolbandje en laat ons zien wat je met je polsbandje kan doe

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK