Oerol

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Oerol
Oerol 2019
Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Een uniek en toonaangevend festival met het eiland als inspiratiebron en podium.

Theaterfestival Oerol


Oerol op Terschelling is één van de grootste locatietheaterfestivals van Europa. In 1982 begonnen als klein straattheater festival is het uitgegroeid tot een divers cultureel festival met zo’n 55.000 bezoekers per jaar. Er is nog steeds straattheater te zien, maar het accent is verschoven naar locatietheater, muziek en beeldende kunst.

De theatervoorstellingen op het strand, in de duinen, in het bos, op een dijk of in een schuur, worden vaak speciaal voor deze locaties gemaakt of daarop aangepast. Naast Nederlandse theater- en muziekgroepen zijn er ook internationale theatergezelschappen en bands te zien.

Oerol vindt elk jaar in juni plaats, als de dagen op z’n langst zijn, en duurt tien dagen. Er is genoeg te zien om tien dagen te blijven, maar je kunt ook een dag of een paar dagen komen. Er gaat enkele malen per dag een boot vanuit Harlingen. Reserveer op tijd een plaatsje. Hou er ook rekening mee dat de gewone bootreis twee uur duurt. Er is een (duurdere) snelboot.

Je koopt voor dit festival een entreebandje. Je kunt het vooraf bestellen via de website, kopen bij de boot in Harlingen, of als je aankomt op Terschelling. Daarvoor krijg je toegang tot de twee grote festivalterreinen en een aantal kleine voorstellingen, de 'expedities'. Voor de grotere voorstellingen moet je apart een kaartje kopen. Dat laatste doe je het best online tijdens de voorverkoop, want sommige voorstellingen zijn snel uitverkocht. Een aantal kaarten wordt apart gehouden voor de losse verkoop op het eiland.

Hoewel er heel veel mensen naar Oerol komen, ruim 50.000, is het niet massaal. Het festival is verspreid over het hele eiland Terschelling, en er is altijd veel tegelijk te zien op ver uiteen gelegen plaatsen. De sfeer is erg relaxed en er zijn cultuurliefhebbers van alle leeftijden te vinden. Op de twee festivalterreinen (de Betonning in West en Westerkeyn bij Midsland) is het wel wat drukker, maar ook erg gezellig.

Oerol 'doe' je vooral op de fiets. De locaties liggen op fietsafstand van elkaar, al wil het wel eens een klein uurtje fietsen zijn als je de wind tegen hebt. Onderweg kom je veel andere festivalgangers tegen. Je kunt een fiets huren op veel plekken op het eiland (reserveren is aan te raden) of je eigen fiets meenemen op de boot.

Onderdak vinden tijdens Oerol is makkelijk als je van kamperen houdt: er is altijd wel een plekje op een van de vele campings op het eiland. Een huisje of hotelkamer is een stuk lastiger te vinden en moet je lang van tevoren regelen. Op een van de schepen in de haven slapen is ook mogelijk.

Terschellings Oerol festival is ontstaan uit de passie van één man, Joop Mulder. De naam van het festival is Terschellings voor ‘overal’. Vroeger mocht het vee in het voorjaar over het hele eiland grazen, 'oerol' dus.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 60 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Oerol, De Parade of Boulevard.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Oerol 2019
Terschelling,

vr 14 juni t/m zo 23 juni 2019
»
 • ✔︎In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Theater
 • ✔︎Kunst
 • Programma voor kinderen
 • ✔︎Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN OEROL?
   Totaalindruk: 10.0
   Programma: 9.0
   Sfeer: 10.0
   Locatie: 10.0
   Prijs-kwaliteit: 9.0
Hans
Totaalindruk: 10, Programma: 8, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 8
Oerol is altijd bijzonder. De sfeer en de locatie zijn uniek.
Jolien
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 10
Uhmmm... Eerlijk gezegd is deze stemming gebaseerd op eerdere jaren maar toch.. Verheug me al ernstig!
Geef je mening
NIEUWS

Oerol festivalbandje 2019 nu al in voorverkoop

22/11/2018

Festivalbandjes voor Oerol 2019 zijn op veler verzoek nu al te koop. Leuk om cadeau te doen tijdens Sinterklaas of Kerst! Toegang tot het zomerse #festivaleiland kost in de voorverkoop maar 26 euro, of 5 euro voor kinderen tot 12 jaar. Tijdens het festival zelf betaal je 31 euro.

Nog meer korting kun je krijgen via het ambassadeursprogramma, waarmee je vrienden en familie kunt uitnodigen om festivalbandjes te kopen met korting. Meer informatie hierover vind je op oerol.nl.

Oerol 2019 wordt weer één groot podium voor met theater, dans, muziek, straattheater en installaties op bijzondere locaties. Met een vernieuwend programma vol nationale en internationale artiesten, verdieping en ontspanning op de festivalterreinen de Betonning en de Westerkeyn.

De Oerol App, je festivalgids op Terschelling

08/06/2018

Oerol heeft dit jaar een nieuwe Oerol App. Deze festivalgids werkt volledig offline, je kunt hem dus ook gewoon gebruiken wanneer je lekker in een duinpannetje zonder wifi zit.

De Oerol App opent met het nieuwsoverzicht. Ook zie je meteen welke optredens er beginnen en word je via pushberichten op de hoogte gehouden van de laatste wijzigingen en ontwikkelingen.

In de Oerol App zit een handig programma-overzicht waarin je kunt filteren op dag, maar ook op expeditie, muziek, straat, theater of verdieping. Bovendien zie je meteen voor welke voorstellingen er nog online kaarten te krijgen zijn. De app begint automatisch op de huidige dag en tijd, zodat je ziet welke voorstellingen er beginnen. Je kunt je eigen favorieten samenstellen en makkelijk en snel terugvinden.

Navigeer via GPS naar de locatie waar je heen wilt. Wanneer je op een locatie klikt, zie je meteen het overzicht van wat zich daar afspeelt.

Verder vind je in de Oerol App onder andere blokkenschema’s, veelgestelde vragen en antwoorden, een lijst met voorstellingen die toegankelijk zijn voor mindervaliden, leuke filmpjes en meer.

Weer problemen kaartverkoop Oerol

30/05/2018

De online kaartverkoop van Oerol verliep - intussen bijna traditioneel - niet vlekkeloos.
Tijdens de vriendenvoorverkoop was de website enige tijd uit de lucht. 'Door de drukte is Oerol.nl helaas even niet te bereiken' meldde de website.
Tijdens de losse kaartverkoop voor iedereen werkte de website wel, maar werd de verkoop na enige tijd toch stopgezet. Uit de reacties op facebook werd duidelijk dat er een probleem was bij de bestellingen van vrienden. De limiet op het aantal tickets die voor vrienden tijdens de voorverkoop geldt, bleek voor hen ook tijdens de reguliere verkoop te gelden. Hierdoor konden vrienden dus niet (onbeperkt) bestellen.
Oerol laat weten hard te werken aan een oplossing voor dit probleem.

INSTAGRAM
Oerol

graphic.collector
#oerol #terschelling #zenscape #landscape #art

Oerol

saravangeloven
Thank you weather gods! ☀️#camping #oerol #terschelling

Oerol

diederixej
#oerol#performance#voorstelling#walking#sea #noordsea#people#linesofpoeple#menselijkeketen#walkingintothesea#theend

Oerol

tom.and.ayla
Great shot from our show at #oerol festival. Thanks to @cie.satchok (follow them!!!) Now we have a week of training before we go to munich to perform with @pepe_arts at the #tollwood festival in munich. #tomandayla #acroskillbank #acrobatics #acro #acroy

Oerol

kiefer_zwart
Terschelling #oerol #view #nofilterneeded #bromance

Oerol

pjbisschop
Terschelling had meer zomervibes dan Groningen. Even wennen. #throwback #tbt #oerol #oerol2017 #terschelling #eilandleven #island #festivaleiland #festival #hot #summer #summervibes #sunshine #bluesky

Oerol

bernarood
#oerol

Oerol

graphic.collector
#terschelling #landscape #travel #photography #sky #sea #oerol

Oerol

kf.camera
Happily ever after starts here➰ • • #photographylovers #photographer #photography #photoshoot #oerol #festivaleiland #photo #photographylovers

Oerol

cie.satchok
Goodbye #oerol we had fun! • • • #actobatics #acroskillbank #circusaroundtheworld #acroyoga #acrobatics #circus #circuslife #sunset #3manhigh #satchok

Oerol

oerolterschelling
Heb jij ook nog steeds dé Oerol herinnering om je pols, aan je prikbord, aan je sleutelbos, heb je hem verwerkt in een kunstwerk of al het andere wat je maar kan bedenken? Deel dan je foto met #oerolbandje en laat ons zien wat je met je polsbandje kan doe

Oerol

maloelaloe
Wat er al niet uit een wasbakje zou kunnen komen... Rudolphi Producties / Stephanie Louwrier Revolutie van de mislukking #theatervoorstelling #oerol2017 #oerol #rudolphiproducties #stephanielouwrier #revolutievandemislukking #performance #falen #hectisch

Oerol

dadadadantenko
オランダ演劇祭 Oerol2017上演「Tsukumogami」 Dadadadan Tenko performing during the Oerol Festival 2017 at Terschelling, The Netherlands, June 17, 2017 photo by Marloes van Doorn #tsukumogami#dadadadantenko#nishiko#mariakley#oerol2017#odaiko#taiko#beach#bluesky#Marloe

Oerol

merkobgram
1... 2... #festivaleiland #hopsakee #merkobman #oerol #noordzee

Oerol

sofiedeklerk
Dit kan ook weer van mijn bucketlist, in de file staan voor het strand! Maar het was het waard geweldige voorstelling van het #NNT en #clubguyenroni #penthesilea #oerol #Oerolgangers #festivaleiland

Oerol

halloterschelling
#straattheater #oerol #2017 #festival #terschelling #brandaris

Verzend

Deze website gebruikt cookies  |   OK