Noorderzon

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Noorderzon
Noorderzon 2018
Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is een combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen.

Theaterfestival Noorderzon


Noorderzon is een jaarlijks elfdaags festival in Groningen. Uniek aan Noorderzon is de combinatie van een internationaal kunstenfestival en een groot sociaal zomerfeest. Noorderzon vindt plaats gedurende de laatste twee weken van augustus in het centrum van Groningen en in het Noorderplantsoen. Er komen zo'n 135.000 bezoekers.

Noorderzon programmeert soms ongemakkelijke, intellectuele, ontroerende maar bovenal: interdisciplinaire voorstellingen van in Nederland onbekende makers. Het festival presenteert nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australië, Cambodja, Noorwegen, België, Duitsland, Thailand, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zwitserland, Finland, Zuid-Afrika, Mozambique en Hongarije. Verhalen van over de hele wereld, verteld in Groningen.

Noorderzon is gedeeltelijk gratis te bezoeken. Voor de betaalde voorstellingen is er een voorverkoop via de website van Noorderzon. De overige kaarten worden op verschillende plaatsen in de stad verkocht.


Enthousiast over Noorderzon?

Heb je een aanvulling op deze informatie? Mail naar info@theaterfestival.info.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 50 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Zeeland Nazomerfestival, Pagefestival.

Volg ons op Facebook of wordt lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Noorderzon 2018
Groningen,

do 23 augustus t/m zo 2 september
»
  • ✔︎In theater(s)
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Straattheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Kunst
  • ✔︎Programma voor kinderen
  • ✔︎Camping dichtbij
  • ✔︎Goed bereikbaar met OV
  • Low budget

Noorderzon presenteert volledige programma én introduceert Mystery Voorstelling

19/07/2018

Met nog iets meer dan een maand te gaan, presenteert Noorderzon Performing Arts Festival Groningen met trots het complete programma voor de 28e editie, die plaatsvindt van donderdag 23 augustus t/m zondag 2 september in het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen. Naast het interdisciplinaire hoofdprogramma uit alle delen van de wereld, is er een programma met noordelijke makers, een veelzijdig muziekprogramma, een uitgebreid contextprogramma, het letterenfeest Literaturia, het festival voor de jongste bezoekers Rotor en een containerprogramma vol kleine voorstellingen. De online kaartverkoop start op maandag 23 juli om 12:00 uur via noorderzon.nl.

Programma Noorderzon
Noorderzon presenteert met veel plezier een brede, veelkleurige en avontuurlijke waaier aan initiatieven, samenwerkingen en partnerschappen, verdeeld over elf dagen festival en over een grote hoeveelheid locaties in het Noorderplantsoen en in DownTown Groningen. Van bijzonder werk uit China tot aan taboedoorbrekend Russisch Roulette en van inspirerende lezingen tot aan een wandeling van een man en zijn ezeltje. Van een kinderprogramma tot aan een programma voor ouderen en van een hele dag naar een meesterwerk in Duitsland tot aan meer dan 50 vrij toegankelijke concerten.

Meer informatie is te vinden op noorderzon.nl/programma en in het programmamagazine, dat wordt verspreid door Groningen en omstreken.

Kaartverkoop Noorderzon

23/05/2018

Theaterfestival Noorderzon (23 augustus t/m 2 september) is gestart met de voorverkoop voor zes voorstellingen.

Alle kaartverkoopmomenten op een rijtje:
23 mei t/m 31 mei | online voorverkoop voor een selectie voorstellingen
23 juni | start online voorverkoop hoofdprogramma
23 juli | start online voorverkoop volledige programma

Noorderzon organiseert deze zomer talkshows waarin je artiesten, programmeurs en medewerkers ontmoet en door middel van interviews meer te weten komt over het festival.
15 juni | 20:00 uur | Grand Theatre
13 juli | 20:00 uur | De Machinefabriek
De toegang is gratis, wel graag even reserveren via info@noorderzon.nl

Noorderzon opent met hiphoppleidooi voor open grenzen

23/04/2018

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen opent de 28e editie van het festival met de nieuwste voorstelling van de veelgeprezen Braziliaanse choreograaf Bruno Beltrão. In 2009 maakten hij en zijn Grupo de Rúa al grote indruk op Noorderzon met de explosieve dansvoorstelling H3. Met Inoah haalt de jonge Beltrão, die op spectaculaire wijze de danstaal van de hiphop revolutioneerde, opnieuw de straat naar het podium in zijn compromisloze aanklacht tegen gesloten grenzen.

Van 23 t/m 31 mei is het mogelijk om alvast kaarten voor deze voorstelling te kopen. Vervolgens start op 23 juni de kaartverkoop voor het volledige hoofdprogramma. Noorderzon vindt dit jaar plaats van 23 augustus t/m 2 september.

Wandelen door waan er werkelijkheid tijdens Noorderzon 2018

27/03/2018

Noorderzon Performing Arts Festival heeft alvast een tipje van de sluier opgelicht van het programma van 2018. Tijdens de 28e editie van het festival presenteren de Franse multimediakunstenaars Adrien Mondot & Claire Bardainne een betoverende serie installaties en digitale mini-performances, die de bezoeker zelf tot leven wekt met een iPad en een Virtual-Reality bril. Holografische droombeelden, bewegende tekeningen en levensgrote projecties, Adrien Mondot en Claire Bardainne scheppen een plek die je voorstellingsvermogen te boven gaat.

Noorderzon vindt plaats van 23 augustus t/m 2 september. De kaartverkoop start op 23 mei voor een selectie van voorstellingen, op 23 juni voor het hoofdprogramma, en op 23 juli voor het volledige programma.

INSTAGRAM
Noorderzon

noorderzonnl
Niets fijner dan een warme zomeravond op Noorderzon! Vanavond belooft ook weer mooie avond te worden, met muziek van @foxygenofficial op het Dok ❤

Noorderzon

slambee
#noorderzon2016

Noorderzon

elcondedetorrefiel
Ready to start #GUERRILLA #elcondedetorrefiel #noorderzon2016

Noorderzon

noorderzonnl
Over een uurtje begint in de Machinefabriek de filmklassieker Häxan, met een live soundtrack gespeeld door @kinetophone. Kaarten zijn een half uur voor de show te koop op locatie.

Noorderzon

noorderzonnl
Traditie! De eerste volle tent van het festival! 400 vrijwilligers in de Romeo Tent - en dat is nog maar de helft! HEEL VEEL DANK & SUCCES! ❤️❤️❤️

Noorderzon

noorderzonnl
Nog even een paar tips voor dit weer en een bezoek aan Noorderzon:☀️ - Neem zonnebrand mee, of smeer jezelf (en kindjes!) thuis alvast in. - Ga niet lang in de volle zon zitten zonder bescherming (zonnecrème, pet/hoed, water) - Drink genoeg water en vul j

Noorderzon

sianie_sian
One from yesterday evening... reflective times at the Noorderzon festival in Groningen #noorderzon #noorderplantsoen #noorderzonfestival #music #livemusic #groningen #parklife #netherlands #reflection #reflections #offtouni #endofanera

Noorderzon

studio.jelien
Vandaag te zien vanaf 13.00 #videovoorstelling #scene1 #POST #idaenjelien #noorderzon2016 #groningen #videoperformance #livevideo #holdyour #camera #cardboardart #papercity #snailmailrevolution

Noorderzon

noorderzonnl
Rotor gaat op avontuur! Om 16:00 uur vindt er een feestelijke raketlancering plaats op de Speelweide. Kom je Rotor ook uitzwaaien?

Noorderzon

ramona_barona
#noorderzonfestival #Groningen #noorderzon2016 #noorderzon

Noorderzon

sior_l6488
#noorderzon #noorderzon2016 #Groningen in het #Noorderplantsoen #music #festival it's so really awesome

Noorderzon

noorderzonnl
Nog maar 7 nachtjes slapen, dan zijn we er weer!

Noorderzon

reggie.nu
#iseefaces #iseefacesinthestrangestplaces #noorderzon2016 #funny #iseefacestoo

Noorderzon

skvida
Watching a great performance was the best way to spend our Sunday afternoon. #withwit #noorderzon2016

Noorderzon

noorderzonnl
Joehoe! Noorderzon 2017 is los! En het wordt ook nog droog straks. Tot zo!

Noorderzon

jbbouman
Latjes en deuvels #kunstwerk #noorderzon #noorderzon2016 #groningen

Verzend