Noorderzon

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Noorderzon
Noorderzon 2019
Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is een combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen.

Theaterfestival Noorderzon


Noorderzon is een jaarlijks elfdaags festival in Groningen. Uniek aan Noorderzon is de combinatie van een internationaal kunstenfestival en een groot sociaal zomerfeest. Noorderzon vindt plaats gedurende de laatste twee weken van augustus in het centrum van Groningen en in het Noorderplantsoen. Er komen zo'n 135.000 bezoekers.

Noorderzon programmeert soms ongemakkelijke, intellectuele, ontroerende maar bovenal: interdisciplinaire voorstellingen van in Nederland onbekende makers. Het festival presenteert nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australië, Cambodja, Noorwegen, België, Duitsland, Thailand, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zwitserland, Finland, Zuid-Afrika, Mozambique en Hongarije. Verhalen van over de hele wereld, verteld in Groningen.

Noorderzon is gedeeltelijk gratis te bezoeken. Voor de betaalde voorstellingen is er een voorverkoop via de website van Noorderzon. De overige kaarten worden op verschillende plaatsen in de stad verkocht.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 60 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Noorderzon, Zeeland Nazomerfestival of Aangeschoten Wild.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Noorderzon 2019
Groningen,

do 15 augustus t/m zo 25 augustus 2019
»
 • ✔︎In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Theater
 • ✔︎Kunst
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • ✔︎Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN NOORDERZON?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

Noorderzon introduceert Duo-vriendschap

16/02/2019

Je kunt theaterfestival Noorderzon als Vriend ondersteunen voor € 25,- per jaar. Daar komt nu tijdelijk iets nieuws bij: de Duo Vriendschap! Tot en met 21 maart krijg je de kans om met twee personen Vriend van Noorderzon te worden voor € 40,- per jaar.

Met de Duo Vriendschap ondersteun je het festival en ontvang je de volgende extra's:

- Een persoonlijke korting op een flink aantal Noorderzon-voorstellingen (op maximaal 2 per voorstelling voor maximaal 20 voorstellingen);
- Het Noorderzon-magazine toegestuurd zodra dit van de persen is gerold;
- Een Noorderzon-poster om achter het raam op te hangen (of ergens anders natuurlijk :))
- 10% korting op alle Noorderzon-merchandise, tijdens het festival verkrijgbaar bij de Noorderzonshop;
- 2 x de Noorderzon Vriendenpas;
- Korting op door ons geselecteerde voorstellingen in het Grand Theatre, vaak van artiesten die je eerder op Noorderzon hebt kunnen zien.

Noorderzon 2018: elf dagen theaterfestival in Groningen

19/08/2018

Op donderdag 23 augustus begint de 28e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen in het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen. Het elfdaagse festival duurt tot en met zondag 2 september.

Noorderzon presenteert in 2018 met veel plezier een brede, veelkleurige en avontuurlijke waaier aan initiatieven, samenwerkingen en partnerschappen, verdeeld over elf dagen festival en over een grote hoeveelheid locaties in het Noorderplantsoen en in DownTown Groningen.

Naast het interdisciplinaire hoofdprogramma presenteert Noorderzon nog zeven ‘festivals-in-het-festival’: een programma met noordelijke makers waaronder WERC, Het Houten Huis en Sijas de Groot, een veelzijdig muziekprogramma met onder meer Agar Agar (FR), Omar Souleyman (SY), Warhola (BE) en Tyler Childers (VS), een uitgebreid contextprogramma met lezingen van Ruben Terlou, Hans Aarsman en meer, het letterenfeest Literaturia met Jean Pierre Rawie en Rudie Kagie, het festival voor onze jongste gasten Rotor met onder andere Varkentje Rund en verschillende kindercolleges en het containerprogramma met Tjerk Ridder en zijn ezeltje, Nyk de Vries, het NNT en nog zoveel meer.

Naast de populaire Mystery Route, waarbij bezoekers een route door het programma van Noorderzon kunnen nemen zonder dat zij van tevoren weten waar zij naartoe gaan, introduceert Noorderzon dit jaar ook de Mystery Voorstelling. Voor € 12,50 krijgen bezoekers een voorstellingskaartje én twee drankjes en kiest Noorderzon een spannende voorstelling uit het hoofdprogramma voor hen uit.

Noorderzon presenteert volledige programma én introduceert Mystery Voorstelling

19/07/2018

Met nog iets meer dan een maand te gaan, presenteert Noorderzon Performing Arts Festival Groningen met trots het complete programma voor de 28e editie, die plaatsvindt van donderdag 23 augustus t/m zondag 2 september in het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen. Naast het interdisciplinaire hoofdprogramma uit alle delen van de wereld, is er een programma met noordelijke makers, een veelzijdig muziekprogramma, een uitgebreid contextprogramma, het letterenfeest Literaturia, het festival voor de jongste bezoekers Rotor en een containerprogramma vol kleine voorstellingen. De online kaartverkoop start op maandag 23 juli om 12:00 uur via noorderzon.nl.

Programma Noorderzon
Noorderzon presenteert met veel plezier een brede, veelkleurige en avontuurlijke waaier aan initiatieven, samenwerkingen en partnerschappen, verdeeld over elf dagen festival en over een grote hoeveelheid locaties in het Noorderplantsoen en in DownTown Groningen. Van bijzonder werk uit China tot aan taboedoorbrekend Russisch Roulette en van inspirerende lezingen tot aan een wandeling van een man en zijn ezeltje. Van een kinderprogramma tot aan een programma voor ouderen en van een hele dag naar een meesterwerk in Duitsland tot aan meer dan 50 vrij toegankelijke concerten.

Meer informatie is te vinden op noorderzon.nl/programma en in het programmamagazine, dat wordt verspreid door Groningen en omstreken.

Kaartverkoop Noorderzon

23/05/2018

Theaterfestival Noorderzon (23 augustus t/m 2 september) is gestart met de voorverkoop voor zes voorstellingen.

Alle kaartverkoopmomenten op een rijtje:
23 mei t/m 31 mei | online voorverkoop voor een selectie voorstellingen
23 juni | start online voorverkoop hoofdprogramma
23 juli | start online voorverkoop volledige programma

Noorderzon organiseert deze zomer talkshows waarin je artiesten, programmeurs en medewerkers ontmoet en door middel van interviews meer te weten komt over het festival.
15 juni | 20:00 uur | Grand Theatre
13 juli | 20:00 uur | De Machinefabriek
De toegang is gratis, wel graag even reserveren via info@noorderzon.nl

INSTAGRAM
Noorderzon

sianie_sian
One from yesterday evening... reflective times at the Noorderzon festival in Groningen #noorderzon #noorderplantsoen #noorderzonfestival #music #livemusic #groningen #parklife #netherlands #reflection #reflections #offtouni #endofanera

Noorderzon

germanfitdutchie
Noorderzon...we hebben erg genoten van je dit jaar ❤️

Noorderzon

noorderzonnl
Nog even een paar tips voor dit weer en een bezoek aan Noorderzon:☀️ - Neem zonnebrand mee, of smeer jezelf (en kindjes!) thuis alvast in. - Ga niet lang in de volle zon zitten zonder bescherming (zonnecrème, pet/hoed, water) - Drink genoeg water en vul j

Noorderzon

jbbouman
Latjes en deuvels #kunstwerk #noorderzon #noorderzon2016 #groningen

Noorderzon

skvida
Watching a great performance was the best way to spend our Sunday afternoon. #withwit #noorderzon2016

Noorderzon

bos.fabian
Noorderzon! #noorderzon #hetdok #want2swingbigband #trumpets (foto: @roos_velting )

Noorderzon

brendastavast
Ik ben locatiemanager op de kinderweide bij @noorderzonnl Dus stuit je soms op serieus geparkeerde fietsen bij een voorstelling. Schattig he! ❤️ #kinderweide #rotor #noorderzon #noorderzon2016 #festival #kidsarea #locatiemanager #locationmanager #schattig

Noorderzon

noorderzonnl
Over een uurtje begint in de Machinefabriek de filmklassieker Häxan, met een live soundtrack gespeeld door @kinetophone. Kaarten zijn een half uur voor de show te koop op locatie.

Noorderzon

noorderzonnl
Traditie! De eerste volle tent van het festival! 400 vrijwilligers in de Romeo Tent - en dat is nog maar de helft! HEEL VEEL DANK & SUCCES! ❤️❤️❤️

Noorderzon

noorderzonnl
Nog maar 7 nachtjes slapen, dan zijn we er weer!

Noorderzon

ramona_barona
#noorderzonfestival #Groningen #noorderzon2016 #noorderzon

Noorderzon

elcondedetorrefiel
Ready to start #GUERRILLA #elcondedetorrefiel #noorderzon2016

Noorderzon

noorderzonnl
Mocht je het al in je agenda hebben staan, pas het nu dan eventjes aan, want Noorderzon vindt in 2018 eenmalig een week later plaats. Hiermee maken we ruimte voor het programma van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 in augustus. We zijn trots op

Noorderzon

noorderzonnl
We zijn weer fijn aan het pop-uppen, dit keer met Ruud Fieten! Op verschillende plekken in het park, tot 16.30 uur.

Noorderzon

rtvnoord
Een gezellige drukte op @noorderzonnl in het Noorderplantsoen! ☀️ Kunst, eten en muziek: ook vandaag is er weer van alles te beleven.

Noorderzon

noorderzonnl
Rotor gaat op avontuur! Om 16:00 uur vindt er een feestelijke raketlancering plaats op de Speelweide. Kom je Rotor ook uitzwaaien?

Verzend

Deze website gebruikt cookies  |   OK