Limburgfestival

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Limburgfestival
Limburgfestival 2019
Het Limburg Festival is een vijfdaags internationaal theaterevenement dat haar domiclie gekozen heeft in Midden-Limburg met als speerpunt bijzonder theater op bijzondere locaties.

Theaterfestival Limburgfestival


Bijzonder theater op bijzondere locaties in magisch Midden-Limburg. Daar staan we als Limburg Festival voor. En liever dan de geijkte theaterpodia gebruiken we de objecten van het platteland en het maasplassengebied. En dus streken we ook tijdens deze jubileumeditie neer in verlaten boerderijen, op uitgestrekte landerijen, in serene kerken en kloosters, op desolate bedrijventerreinen, in aftandse schepen, in majestueuze kastelen en natuurlijk aan de boorden van Mooder Maas.
De regio is daarmee medebepalend voor de identiteit, de programmering en de uitstraling van het festival. Voor het Limburg Festival voelt het als logisch en geloofwaardig om de natuurlijke omgeving van het gebied uit te dragen.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 50 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Op 't Eiland, Karavaan of Taribush Kuna.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Limburgfestival 2019
Midden-Limburg,

wo 7 augustus t/m zo 11 augustus 2019
»
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Straattheater
  • Muziek
  • ✔︎Dans
  • Kunst
  • ✔︎Programma voor kinderen
  • Camping dichtbij

Hoogtepunten van het Limburg Festival

06/07/2018

'Ik was hier' is een theatrale en filmische route, waarin de bezoeker gewapend met een iPod de omgeving -en daarmee het (voorbije) leven- van een onbekende man binnenstapt. Een route waarin het publiek dwars door de realiteit op onderzoek gaat naar het verhaal van de overleden man en de betekenis daarvan op hun eigen leven. Want wat weten wij nu eigenlijk echt van elkaar?

Muziek verbindt, spreekt één taal en kent geen grenzen. Zo ook in het 'Ommetje Opera' van het Limburg Festival 2018. Geniet weer van de opera als universele kunstvorm. Een diversiteit aan zangers, waaronder mezzosopraan Nienke Nasserian, brengt de mooiste stukken uit een verscheidenheid aan opera's.

Sweet Revenge is een verhaal over verlangen en verraad, liefde en afgunst, wraak en verzoening. Meesterverteller Peter de Graef legt haarfijn, en met humor en mededogen, de menselijke ziel onder het vergrootglas: het mooie en het lelijke, het zoete en het bittere.

Ook dit jaar pakt het Limburg Festival weer uit met de Dans Promenade. Een spannende wandeling door de binnenstad van Roermond verbindt bijzondere dansvoorstellingen van bekende en minder bekende dansgoden met elkaar. Zes acts strijken neer op verrassende locaties binnen de contouren van de fraaie Roermondse binnenstad.

Kaartverkoop Limburg Festival op 4 en 9 juli

02/06/2018

De voorverkoop voor de vrienden van het Limburg Festival start op woensdag 4 juli. Vrienden maken daarmee onder andere grote kans op de zeer gewilde kaartjes van de populaire festivalonderdelen TOM Cruise, Dans Promenade en Ommetje Opera.
De vrije verkoop start op maandag 9 juli.

Op het programma 2018 onder andere de bijzondere locatievoorstelling Bleekneusjes.
Een voorstelling over generaties kinderen uit armere milieus die in de jaren 50 van de vorige eeuw op doktersadvies moesten aansterken. Een voorstelling ook over anders zijn, over bij een groep willen horen, over je ontheemd voelen en heimwee.

Op woensdag 8 augustus: Nestvlieders, het festivalonderdeel voor en door jonge theatermakers, met een bijzonder fraaie route van circa 8,5 km rond het pittoreske Wessem.

Tijdens de straattheaterdag van het Limburg Festival, De Gekleurde Stad, zullen de meeste voorstellingen in een heuse circusarena op het Kloosterwandplein te zien zijn (grotendeels gratis). De dag sluit af in De Oranjerie met de wereldberoemde poppenspeler Duda Paiva.

Limburg Festival maakt eerste namen bekend

31/03/2018

Te zien tijdens het Limburgfestival zijn onder andere George en Eran met hun bewierookte voorstelling 'George en Eran lossen de Wereldvrede op', de legendarische groep BOT met 'LEK', Ekaterina Levental in 'De Grens', en 'Ik Was Hier' van Hanneke de Jong en Jonas de Witte.

In het Limburgfestival van 8 t/m 12 augustus worden diverse plekken in Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert, Roerdalen, Stadt Wassenberg en Echt/Susteren omgebouwd tot bijzondere en unieke openluchttheaters.

INSTAGRAM
Limburgfestival

horstjohan
Een andere kijk op de EU. Ook dat is #limburgfestival met #lucasdeman in #theatherdehuiskamer

Limburgfestival

blancogiant
#natuurlijk #theater #iglimbug #hommelheide #susteren

Limburgfestival

limburg_festival
Ook nog steeds straattheater op het #limburgfest2017 #gromic

Limburgfestival

limburg_festival
Wrinkler van #Meandertaal tijdens de Theatrale Trippelzone van het #lmbg festvl

Limburgfestival

handige_an
We went to see 'de Zandtovenaar'' in a church. A sand-artist. It was magical. #LimburgFestival #Roermond

Limburgfestival

benoitvanraes
Volle bak voor Laurence Stas en haar première van 'the time of my life' #theater #limburgfestival #laurencestas #patrickswayze #dirtydancing #limburg

Limburgfestival

limburg_festival
#hetNieuwstedelijk speelt voor een uitverkochte kapel Vuur tijdens het#limburgfest2017 #indrukwekkend

Limburgfestival

limburg_festival
Vuur van #hetNieuwstedelijk Ontroerend mooie voorstelling op het as #limburgfestival

Limburgfestival

limburg_festival
TG Flint in Hoeve de Krang tijdens #lmbgfstvl sfeervol

Limburgfestival

jeanlaklump
Jubileumkrant 35 jaar #limburgfestival op proef ...!

Limburgfestival

norbertb1978
Rare vogels in #roermond #limburgfestival

Limburgfestival

limburg_festival
Niemand veilig voor #mimokarcocha #lmbgfstvl #roggel #natuurlijktheater

Limburgfestival

flossyandbootheatre
#limburgfestival #happydays #limburg #flossyandboo #boo

Limburgfestival

horstjohan
#limburgfestival met #lucasdeman geweldige expressie #johanhorstfotografie #theatherdehuiskamer #weert

Limburgfestival

ppagie
Weer eens wat anders op het kantoor... #perronc is een van de locaties van Rondje Opera van het Limburgfestival #weert #limburgfestival #rondjeopera #perronc

Limburgfestival

deechteeefjewentelteefje
Ik ben op het #limburgfestival !

Verzend