Deventer op stelten

alle theaterfestivals
Theaterfestival Deventer op stelten
Deventer op stelten 2020
Deventer op Stelten biedt jaarlijks ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater in de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum.

Theaterfestival Deventer op Stelten


Deventer Op Stelten is een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. De programmering van voorstellingen op hoog niveau, zowel letterlijk als figuurlijk, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland. Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau.

In de gezellige binnenstad van Deventer zijn verschillende meestal grootschalige voorstellingen en parades te zien. Het centrum van het festival is de door terrassen omgeven Brink, maar ook op verschillende andere pleinen, in kerken en in de Deventer Schouwburg is veel te beleven. De belangstelling voor de meeste voorstellingen is massaal; wie niet van grote mensenmassa's houdt kan beter thuisblijven. Als je een voorstelling goed wilt kunnen zien moet je ruim op tijd aanwezig zijn.

Deventer Op Stelten wordt jaarlijks bezocht door ruim 120.000 bezoekers en is een bijzonder, feestelijk cultureel festival. De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig, die zeer betaalbaar zijn.

Ook de moeite waard is het intieme gratis muziekfestival Hoogtevrees, dat gelijktijdig plaatsvindt in het Worpplantsoen aan de andere kant van de IJssel. Festival Hoogtevrees is te bereiken met een pontje.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Straattheater Festival Rotterdam, Straattheaterfestival Woerden of Spoffin.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Deventer op stelten 2020
Deventer,

vr 10 juli t/m zo 12 juli 2020
»
 • ✔︎Theater
 • Muziek
 • ✔︎Kunst/installaties
 • ✔︎Binnen
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • Foodtrucks
 • Programma voor kinderen
 • ✔︎Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • ✔︎Low budget
WAT VIND JIJ VAN DEVENTER OP STELTEN?
   Totaalindruk: 8.4
   Programma: 8.1
   Sfeer: 8.0
   Locatie: 8.8
   Prijs-kwaliteit: 8.8
Anoniem
Totaalindruk: 9, Programma: 8, Sfeer: 9, Locatie: 9, Prijs: 10
thea
Totaalindruk: 9, Programma: 9, Sfeer: 8, Locatie: 9, Prijs: 8
Anoniem
Totaalindruk: 7, Programma: 5, Sfeer: 7, Locatie: 10, Prijs: 10
Teveel spektakel, te weinig inhoud.
Lees meer beoordelingen
Frans Lenting
Totaalindruk: 3, Programma: 8, Sfeer: 3, Locatie: 3, Prijs: 3
Ik ben taxi chauffeur en daar wordt totaal niet aan gedacht, men sluit alles maar af en wij kunnen ons vak slecht uitoefenen, vooral de verkeersregelaars die ons niet moeten zeer brutaal tot onbeschoft, wij mogen niks zelf wanneer je een gehandicapte persoon vervoert die ook graag naar dit evenement wil je mag nergens door en komen, je wordt door deze gefstreede overspanning regelaars met geen begrip voor de gehandicapte mens meteen afgesnauwd, en je mag ophoepelen en het bekijken, breng dit mens maar weer naar huis taxichauffeur, en je komt er niet door, hier uit stappen en loop maar veder, hoezo gehandicapt nou nou, dat is gezellige Deventer op stelten, nou mijn vlag gaat uit als het voorbij is.
jan en gerrie
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 10
wij komen dit jaar voor de 11de keer met camper speciaal naar deventer op stelten omdat we het geweldig leuk vinden
coby stork
Totaalindruk: 10, Programma: 9, Sfeer: 9, Locatie: 10, Prijs: 9
Hoop op goed weer...groots gebeuren!
Lia
Totaalindruk: 9, Programma: 9, Sfeer: 9, Locatie: 9, Prijs: 9
otto braaksma
Totaalindruk: 9, Programma: 9, Sfeer: 9, Locatie: 9, Prijs: 9
geweldig wat jullie presteren.
Anoniem
Totaalindruk: 9, Programma: 6, Sfeer: 9, Locatie: 10, Prijs: 10
Hans
Totaalindruk: 9, Programma: 8, Sfeer: 7, Locatie: 9, Prijs: 10
Gratis, maar daardoor ook wel erg massaal festival in één van de mooiste steden van Nederland.
Geef je mening
NIEUWS

Eerste tickets Deventer Op Stelten in de verkoop

06/06/2019

De tickets voor de twee voorstellingen in de Deventer Schouwburg tijdens het internationaal buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten' (Cia Maduixa en BackBone) zijn vanaf 5 juni te koop (online, per telefoon en aan de kassa van de Schouwburg).
De ticketverkoop voor de voorstelling in het Burgemeestershof (Vloeistof), de Bibliotheek (TamTam) en de voorstelling van Tent start op 18 juni. Deze tickets zijn enkel online te koop.
Alle andere voorstellingen van 'Deventer Op Stelten' zijn gratis toegankelijk.

Meer informatie: deventeropstelten.nl.

Hoogtepunten Deventer op Stelten 2019

02/06/2019

Hoogtepunten zijn Teatro del Silencio met de intense, rondtrekkende voorstelling ‘Cap au Cimetière’, Kumulus met het 1,5 uur durende ‘Silence Encombrant’ en de grootschalige, kleurrijke paradevoorstelling ‘Couleurs Exceptionnel’ van Close-Act. Er is dans op hoog niveau bij de verticale dans ‘Uno’ van Delrevés, de krachtige steltendans ‘Mulïer’ van Cia Maduixa, 'Built for It' van BackBone Alida Dors en 'Fuera Fissa' van Tango Sumo.

Feestelijke en kleurrijke theateracts zijn er van Picto Facto met ‘Lampadophores’, Dulce Compania met ‘Regenbogen Ballett’ en Mobil'homme met ‘Electric Dervish’. Ook zijn er een groot aantal Nederlandse producties, waaronder van Katja Heitmann, TeaTime Company, Vloeistof, Tent en de speciale festivalproductie van Theater Gajes.
Humor en expressie is er bij ‘Urban et Orbitch’ van Cie Microsillon en ‘Silencis’ van Claire Ducreux. Verder in het Worpplantsoen ‘La Cuisinière’ van Tout en Vrac, avontuurlijk muziekfestival Hoogtevrees en nog veel meer!

De hoogtepunten van Deventer op Stelten 2019

22/05/2019

Tijdens het internationaal buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten' is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer op 20 locaties in en rondom het centrum.
Van vrijdagavond 5 t/m zondagmiddag 7 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties voorstellingen te zien uit Frankrijk, Chili, Spanje, Duitsland, Italië en Nederland. Op het programma staan 25 theatergezelschappen, waarvan negen uit Nederland en maar liefst negen Nederlandse premières!

Hoogtepunten zijn Teatro del Silencio met de intense, rondtrekkende voorstelling 'Cap au Cimetière', Kumulus met het 1,5 uur durende 'Silence Encombrant' en de grootschalige, kleurrijke paradevoorstelling 'Couleurs Exceptionnel' van Close-Act. Er is dans op hoog niveau bij de verticale dans 'Uno' van Delrevés, de krachtige steltendans 'Mulïer' van Cia Maduixa, 'Built for It' van BackBone Alida Dors en 'Fuera Fissa' van Tango Sumo.
Feestelijke en kleurrijke theateracts zijn er van Picto Facto met 'Lampadophores', Dulce Compania met 'Regenbogen Ballett' en Mobil'homme met 'Electric Dervish'. Ook zijn er een groot aantal Nederlandse producties, waaronder van Katja Heitmann, TeaTime Company, Vloeistof, Tent en de speciale festivalproductie van Theater Gajes.
Humor en expressie is er bij 'Urban et Orbitch' van Cie Microsillon en 'Silencis' van Claire Ducreux. Verder in het Worpplantsoen 'La Cuisinière' van Tout en Vrac, avontuurlijk muziekfestival Hoogtevrees en nog veel meer!

De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig (start verkoop 5 juni).

INSTAGRAM
Deventer op stelten

marinkasmith
Genieten bij #deventeropstelten

Deventer op stelten

foxhusky1966
Vorige week bij #deventeropstelten de prijswinnende voorstelling #mulïer van #ciamaduixa @vvvdeventer @gemeentedeventer #maduixateatre #stelten #stilts #Deventer #straattheater #dans #spaans #dance #boreel

Deventer op stelten

qdrawmedia
Theater Titanick - Firebirds #deventeropstelten

Deventer op stelten

sannepulles
Deventer op Stelten 2017 #dos2017 #deventer #dos #deventeropstelten

Deventer op stelten

qdrawmedia
Tac o Tac - Conquete speciale #deventeropstelten

Deventer op stelten

ronaldpolphotography
Black Angel #fotografie #photography #deventeropstelten2017 #deventer #theater #ronaldpol #vuur #fire #vuurwerk #fireworks #angel #engel #deventeropstelten #dos2017 #nederland #festival #theatertitanick #netherlands #holland #overijssel @deventergram @moo

Deventer op stelten

qdrawmedia
Nofit State en Motionhouse - Block #deventerOpStelten #DOS17 @festivaldos @nofit_state_circus

Deventer op stelten

hansveneklaas
#deventer #deventeropstelten2017 #deventeropstelten

Deventer op stelten

ghannus
Gave show 'Deventer op stelten'! #deventer #deventeropstelten #straattheater #canonphotography #brink #closeact

Deventer op stelten

de_knutselarij
Tijdens #deventeropstelten vlogen ze over de #Brink: prachtige #adelaartjes en een hele grote #adelaar samen met de #VoorstadVerbindt sjaal. #TROTS

Deventer op stelten

martijnharleman
Nee, jij dan. #deventer #deventeropstelten

Deventer op stelten

foxhusky1966
Stelten artiest van Tac O Tac doet een heuse silly walk

Deventer op stelten

terrays.creatieve.wereld
#deventeropstelten

Deventer op stelten

jorritlandman
Deventer on stilts // Jumping around #Deventer _____________________________________ #canon #canon600d #dslr #dslrphotography #photo #photography #stilts #deventeropstelten #jump

Deventer op stelten

nadiaaltena
Deventer op stelten..! Met @mandyaltna #deventeropstelten #brink #jump #streettheatre

Deventer op stelten

nicollegoessen
Genoten van #deventeropstelten #deventer #buitentheater #outdoortheatre

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK