Deventer op stelten

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Deventer op stelten
Deventer op stelten 2019
Deventer op Stelten biedt jaarlijks ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater in de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum.

Theaterfestival Deventer op Stelten


Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‚ÄėDeventer Op Stelten‚Äô uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater, in Nederland en ver daarbuiten.

In 2014 is Deventer Op Stelten uitgeroepen tot Beste Publieksevenement van Nederland. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland. Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische acts tot intieme theaterconfrontaties.

Deventer Op Stelten wordt jaarlijks bezocht door ruim 120.000 bezoekers en wordt beleefd als bijzonder, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 60 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Circolo, Kunsten op straat of Straattheaterfestival Woerden.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Deventer op stelten 2019
Deventer,

vr 5 juli t/m zo 7 juli 2019
¬Ľ
 • ✔︎In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • Muziek
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Theater
 • Kunst
 • Programma voor kinderen
 • ✔︎Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • ✔︎Low budget
WAT VIND JIJ VAN DEVENTER OP STELTEN?
   Totaalindruk: 9.0
   Programma: 8.0
   Sfeer: 7.0
   Locatie: 9.0
   Prijs-kwaliteit: 10.0
Hans
Totaalindruk: 9, Programma: 8, Sfeer: 7, Locatie: 9, Prijs: 10
Gratis, maar daardoor ook wel erg massaal festival in één van de mooiste steden van Nederland.
Geef je mening
NIEUWS

Kaartverkoop Deventer op Stelten van start

03/06/2018

De ticketverkoop van de vier ticketvoorstellingen tijdens het internationaal buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten' (6 t/m 8 juli 2018) in de Deventer Schouwburg, de Bergkerk en het Burgerweeshuis is van start gegaan.

In de Schouwburg zijn dit jaar twee topvoorstellingen te zien waarbij publiek geheel rondom plaatsneemt: Ockham's Razor in de grote zaal met de Nederlandse première van 'Tipping Point', en in de kleine zaal Compagnie Ea Eo met de Nederlandse première van 'All the Fun'.
Bovendien wordt één voorstelling van Ockham's Razor middels live audio-descriptie toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtziende bezoekers i.s.m. Stichting 'Komt het Zien!', festival Circolo in Tilburg en Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

In de Bergkerk is Compagnie Pernette te zien met de Nederlandse première van 'La Figure du Baiser' en in het Burgerweeshuis speelt BOT de voorstelling 'Lek'.

Alle overige voorstellingen van 'Deventer Op Stelten' zijn gratis toegankelijk.

Programma Deventer Op Stelten 2018 bekend

24/05/2018

Tijdens het internationaal buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten' is de stad √©√©n groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer en locaties in en rondom het centrum. Van vrijdagavond 6 t/m zondagmiddag 8 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties voorstellingen te zien uit Frankrijk, Duitsland, Engeland, Belgi√ę en Nederland.

Hoogtepunten dit jaar zijn: Olivier Grossetête met kartonnen torens van 20 meter hoog in het kader van Deventer 1250 jaar, Theater Titanick met de grootschalige openluchtvoorstelling 'Alice on the Run', Cirque Inextremiste en een heteluchtballon in 'Exit' en Theater Gajes met hun nieuwe grote pleinproductie 'Odyssee'.
Evenwichtsspel staat centraal bij 'Tipping Point' van Ockham's Razor, 'Origami' van Compagnie Furinka√Į, het onnavolgbare, intieme jongleerspektakel 'All the Fun' van Compagnie Ea Eo en bij 'Noustube' en La Mondiale G√©n√©rale.
Van innemende dans van Compagnie Pernette tot rauw muziektheater van BOT, feestelijk buitentheater met onder meer twee parades van Remue Ménage, de negen muzikanten van Le Snob en ruim 2 meter hoge stelten van Adam Read. Verder humor en klein circus van Okidok en Klown Konzept, het muziekfestival Hoogtevrees en nog veel meer!

De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig (ticketverkoop start 1 juni).

INSTAGRAM
Deventer op stelten

ghannus
Gave show 'Deventer op stelten'! #deventer #deventeropstelten #straattheater #canonphotography #brink #closeact

Deventer op stelten

anirocje
#deventeropstelten #straattheater #theater #festival #deventer

Deventer op stelten

martijnharleman
Nee, jij dan. #deventer #deventeropstelten

Deventer op stelten

foxhusky1966
Stelten artiest van Tac O Tac doet een heuse silly walk

Deventer op stelten

anirocje
#deventeropstelten #straattheater #festival #theater #lebuinuskerk #deventer #dos17

Deventer op stelten

lissebis
#deventer #deventeropstelten2017 #deventeropstelten #deventeronstilts #Scholars #stilts #jumper #jumping #jump #stiltsfestival #festival #performance #performer #crowded #crowd #slowmotion #photooftheday #photooftoday #sunnyday #lislovesitall #iloveit #e

Deventer op stelten

nadiaaltena
Deventer op stelten..! Met @mandyaltna #deventeropstelten #brink #jump #streettheatre

Deventer op stelten

ronaldpolphotography
Black Angel #fotografie #photography #deventeropstelten2017 #deventer #theater #ronaldpol #vuur #fire #vuurwerk #fireworks #angel #engel #deventeropstelten #dos2017 #nederland #festival #theatertitanick #netherlands #holland #overijssel @deventergram @moo

Deventer op stelten

hansveneklaas
#deventer #deventeropstelten2017 #deventeropstelten

Deventer op stelten

qdrawmedia
Theater Titanick - Firebirds #deventeropstelten

Deventer op stelten

ldmbookings
Sheesham & Lotus & 'Son #deventeropstelten #burgerweeshuis #festival #hoogtevrees #soundcheck #vintage #oldtimey #music

Deventer op stelten

utmotmar
Nice moment to cross the ijssel #deventeropstelten #thenerherlands #shotononeplus

Deventer op stelten

hansveneklaas
#deventer #deventeropstelten #deventeropstelten2017

Deventer op stelten

jorritlandman
Deventer on stilts // Jumping around #Deventer _____________________________________ #canon #canon600d #dslr #dslrphotography #photo #photography #stilts #deventeropstelten #jump

Deventer op stelten

utmotmar
#deventeropstelten laatste optreden is klaar voor dit jaar... :(

Deventer op stelten

qdrawmedia
Tac o Tac - Conquete speciale #deventeropstelten

Verzend

Deze website gebruikt cookies  |   OK