Deventer op stelten

alle theaterfestivals
Theaterfestival Deventer op stelten
Deventer op stelten 2019
Deventer op Stelten biedt jaarlijks ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op het gebied van buitentheater in de historische binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum.

Theaterfestival Deventer op Stelten


Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater, in Nederland en ver daarbuiten.

In 2014 is Deventer Op Stelten uitgeroepen tot Beste Publieksevenement van Nederland. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals in binnen- en buitenland. Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische acts tot intieme theaterconfrontaties.

Deventer Op Stelten wordt jaarlijks bezocht door ruim 120.000 bezoekers en wordt beleefd als bijzonder, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Spoffin, Buitengewoon of Circolo.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Deventer op stelten 2019
Deventer,

vr 5 juli t/m zo 7 juli 2019
»
 • ✔︎Theater
 • Muziek
 • ✔︎Kunst/installaties
 • ✔︎Binnen
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • Foodtrucks
 • Programma voor kinderen
 • ✔︎Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • ✔︎Low budget
WAT VIND JIJ VAN DEVENTER OP STELTEN?
   Totaalindruk: 9.2
   Programma: 8.2
   Sfeer: 8.6
   Locatie: 9.4
   Prijs-kwaliteit: 9.4
coby stork
Totaalindruk: 10, Programma: 9, Sfeer: 9, Locatie: 10, Prijs: 9
Hoop op goed weer...groots gebeuren!
Lia
Totaalindruk: 9, Programma: 9, Sfeer: 9, Locatie: 9, Prijs: 9
otto braaksma
Totaalindruk: 9, Programma: 9, Sfeer: 9, Locatie: 9, Prijs: 9
geweldig wat jullie presteren.
Lees meer beoordelingen
Anoniem
Totaalindruk: 9, Programma: 6, Sfeer: 9, Locatie: 10, Prijs: 10
Hans
Totaalindruk: 9, Programma: 8, Sfeer: 7, Locatie: 9, Prijs: 10
Gratis, maar daardoor ook wel erg massaal festival in één van de mooiste steden van Nederland.
Geef je mening
NIEUWS

Eerste tickets Deventer Op Stelten in de verkoop

06/06/2019

De tickets voor de twee voorstellingen in de Deventer Schouwburg tijdens het internationaal buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten' (Cia Maduixa en BackBone) zijn vanaf 5 juni te koop (online, per telefoon en aan de kassa van de Schouwburg).
De ticketverkoop voor de voorstelling in het Burgemeestershof (Vloeistof), de Bibliotheek (TamTam) en de voorstelling van Tent start op 18 juni. Deze tickets zijn enkel online te koop.
Alle andere voorstellingen van 'Deventer Op Stelten' zijn gratis toegankelijk.

Meer informatie: deventeropstelten.nl.

Hoogtepunten Deventer op Stelten 2019

02/06/2019

Hoogtepunten zijn Teatro del Silencio met de intense, rondtrekkende voorstelling ‘Cap au Cimetière’, Kumulus met het 1,5 uur durende ‘Silence Encombrant’ en de grootschalige, kleurrijke paradevoorstelling ‘Couleurs Exceptionnel’ van Close-Act. Er is dans op hoog niveau bij de verticale dans ‘Uno’ van Delrevés, de krachtige steltendans ‘Mulïer’ van Cia Maduixa, 'Built for It' van BackBone Alida Dors en 'Fuera Fissa' van Tango Sumo.

Feestelijke en kleurrijke theateracts zijn er van Picto Facto met ‘Lampadophores’, Dulce Compania met ‘Regenbogen Ballett’ en Mobil'homme met ‘Electric Dervish’. Ook zijn er een groot aantal Nederlandse producties, waaronder van Katja Heitmann, TeaTime Company, Vloeistof, Tent en de speciale festivalproductie van Theater Gajes.
Humor en expressie is er bij ‘Urban et Orbitch’ van Cie Microsillon en ‘Silencis’ van Claire Ducreux. Verder in het Worpplantsoen ‘La Cuisinière’ van Tout en Vrac, avontuurlijk muziekfestival Hoogtevrees en nog veel meer!

De hoogtepunten van Deventer op Stelten 2019

22/05/2019

Tijdens het internationaal buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten' is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer op 20 locaties in en rondom het centrum.
Van vrijdagavond 5 t/m zondagmiddag 7 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties voorstellingen te zien uit Frankrijk, Chili, Spanje, Duitsland, Italië en Nederland. Op het programma staan 25 theatergezelschappen, waarvan negen uit Nederland en maar liefst negen Nederlandse premières!

Hoogtepunten zijn Teatro del Silencio met de intense, rondtrekkende voorstelling 'Cap au Cimetière', Kumulus met het 1,5 uur durende 'Silence Encombrant' en de grootschalige, kleurrijke paradevoorstelling 'Couleurs Exceptionnel' van Close-Act. Er is dans op hoog niveau bij de verticale dans 'Uno' van Delrevés, de krachtige steltendans 'Mulïer' van Cia Maduixa, 'Built for It' van BackBone Alida Dors en 'Fuera Fissa' van Tango Sumo.
Feestelijke en kleurrijke theateracts zijn er van Picto Facto met 'Lampadophores', Dulce Compania met 'Regenbogen Ballett' en Mobil'homme met 'Electric Dervish'. Ook zijn er een groot aantal Nederlandse producties, waaronder van Katja Heitmann, TeaTime Company, Vloeistof, Tent en de speciale festivalproductie van Theater Gajes.
Humor en expressie is er bij 'Urban et Orbitch' van Cie Microsillon en 'Silencis' van Claire Ducreux. Verder in het Worpplantsoen 'La Cuisinière' van Tout en Vrac, avontuurlijk muziekfestival Hoogtevrees en nog veel meer!

De toegang tot het festival is gratis, voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig (start verkoop 5 juni).

INSTAGRAM
Deventer op stelten

nicollegoessen
Genoten van #deventeropstelten #deventer #buitentheater #outdoortheatre

Deventer op stelten

terrays.creatieve.wereld
#deventeropstelten

Deventer op stelten

qdrawmedia
Theater Titanick - Firebirds #deventeropstelten

Deventer op stelten

hansveneklaas
#deventer #deventeropstelten #deventeropstelten2017

Deventer op stelten

ghannus
Gave show 'Deventer op stelten'! #deventer #deventeropstelten #straattheater #canonphotography #brink #closeact

Deventer op stelten

sabineverbeek1970
#deventeropstelten

Deventer op stelten

jorritlandman
Deventer on stilts // Close - Act #Deventer _____________________________________ #Canon #canon600d #600d #dslr #dslrphotography #photography #photo #deventeropstelten #stilts #preform #acting #publicevent

Deventer op stelten

bastrofotografie1
Deventer op stelten finale. #deventeropstelten #deventer #festival #stunts #theatre #performer #fireworks #chruch #light #shadow #reflection #canon #image #picture #photography

Deventer op stelten

qdrawmedia
Tac o Tac - Conquete speciale #deventeropstelten

Deventer op stelten

martijn_78
#Deventer #Brink #inDeventer #DeventeropStelten #DeventeropStelten2017 #DoS2017 #buiten #theater #festival #Firebirds #Titanick #theatre #act #streetart #lovemycity #latergram

Deventer op stelten

anirocje
#deventeropstelten #straattheater #festival #theater #lebuinuskerk #deventer #dos17

Deventer op stelten

qdrawmedia
Nofit State en Motionhouse - Block #deventerOpStelten #DOS17 @festivaldos @nofit_state_circus

Deventer op stelten

martijnharleman
Nee, jij dan. #deventer #deventeropstelten

Deventer op stelten

de_knutselarij
Tijdens #deventeropstelten vlogen ze over de #Brink: prachtige #adelaartjes en een hele grote #adelaar samen met de #VoorstadVerbindt sjaal. #TROTS

Deventer op stelten

ronaldpolphotography
Black Angel #fotografie #photography #deventeropstelten2017 #deventer #theater #ronaldpol #vuur #fire #vuurwerk #fireworks #angel #engel #deventeropstelten #dos2017 #nederland #festival #theatertitanick #netherlands #holland #overijssel @deventergram @moo

Deventer op stelten

utmotmar
#deventeropstelten laatste optreden is klaar voor dit jaar... :(

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK