Boulevard

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Boulevard
Boulevard 2019
Theaterfestival Boulevard is het zomerfestival van ’s-Hertogenbosch. Gedurende elf warme augustusdagen duik je in verfrissend theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen.

Theaterfestival Boulevard


Boulevard is een groot internationaal festival in en rond Den Bosch. Het festival is het grootste theaterfestival van het Zuiden. Boulevard vindt jaarlijks in augustus plaats en duurt elf dagen.

Het hart van het festival is het befaamde festivalplein de Parade onder de kastanjebomen aan de voet van de Sint-Janskathedraal. Daar vind je een feestelijk theateraanbod van straattheater, kleine theatervoorstellingen in tentjes, muziektheater en een kinderprogramma in het BLVRD Theater.

Maar er is meer: er zijn voorstellingen te zien op alle Bossche podia en in de musea die de stad rijk is, en er is theater op locatie. Denk daarbij aan natuurgebieden, wijken, winkels, leegstaande panden, op een dak of in een café. Bekende locaties zijn onder andere de Verkadefabriek en het Stedelijk Museum. De locatievoorstellingen zijn toegankelijk door soepele busverbindingen vanaf het centrale festivalplein aan de Parade.

Boulevard presenteert jaarlijks diverse (Nederlandse) premières van podiumkunstenaars uit binnen- en buitenland. Werk van gelauwerde regisseurs en choreografen en van de nieuwste generatie makers. Voor de pers is het festival een kans om veel nieuw werk te zien.

Theaterfestival Boulevard werkt hard aan het open karakter, door het aanbod voor iedereen toereikend te maken. Zo hebben ze een doven-café, gebaren-tolken, leen-rolstoelen, jeugdprogrammering, hebben ze 'hand-op-de-knip-tips' en bieden ze dagprogramma's aan voor mensen met chronische vermoeidheid of autisme.

Boulevard werkt ook aan talentontwikkeling. In Pand 18 wordt gewerkt aan festivals, culturele projecten, onderzoek, theater- en dansvoorstellingen.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 50 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Boulevard, De Parade of Oerol.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Boulevard 2019
's Hertogenbosch,

do 1 augustus t/m zo 11 augustus 2019
»
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Straattheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Kunst
  • ✔︎Programma voor kinderen
  • Camping dichtbij
  • ✔︎Goed bereikbaar met OV
  • Low budget

Eerste namen bekendgemaakt bij theaterfestival Boulevard

22/03/2018

Theaterfestival Boulevard maakt twee coproducties (beiden première) bekend.

Actrice Elsie de Brauw speelt de monoloog ‘Verboden Gebied: Vrouw in Niemandsland’ Ze vertolkt hierin de 'vrouwelijke stem' in de eerste wereldoorlog. 'Het leed van de vrouwelijke oorlogsvrijwilligers krijgt zelden evenveel aandacht als de mannen die zij hebben verzorgd en bijgestaan.' zegt schrijver Erwin Mortier over deze periode. Elsie de Brauw speelt in deze voorstelling achtereenvolgens moeder, minnares, geliefde, chauffeur, verpleegster, smokkelaar en spion.

Theatermaker Milo Rau reisde naar brandhaarden in het Midden-Oosten en de Congo. Daar sprak hij hulpverleners, geestelijken en oorlogsslachtoffers. In zijn indringende semidocumentaire dubbelmonoloog 'Compassie. De geschiedenis van het machinegeweer' gidsen twee actrices het publiek naar de grenzen van tegenstrijdig terrein.

De voorstellingen zijn tijdens het festival respectievelijk te zien in theater De Speeldoos en in de Verkadefabriek. De kaartverkoop is reeds gestart.

INSTAGRAM
Boulevard

omroepbrabant
Tot en met zondag kun je nog genieten van Theaterfestival Boulevard. De binnenstad van Den Bosch bruist van de creativiteit en gezelligheid.

Boulevard

festival_boulevard
#figuranten #gezocht #FCBergman #Toneelhuis #tfb13 #festivalboulevard #theaterfestivalboulevard #denbosch #cultuur #theater #augustus #festival

Boulevard

pastasport
Het is ook weer fijn in t eigen #brabantseland #theaterfestivalboulevard #denbosch #Juultje #instadenbosch

Boulevard

mariamamanl
#theaterfestivalboulevard #denbosch

Boulevard

koffiekoppen
Één van de fijnste festivals van het jaar is weer begonnen!! Joehoe

Boulevard

festival_boulevard
Heb jij het bed van Adrian Schvarzstein ook al voorbij zien komen? #tfboulevard15 #thebed

Boulevard

atg_nl
Electric music and dance performance during Theater festival Boulevard in #bezoekdenbosch #shertogenbosch #onsbrabant #visitbrabant #travelgram #theater #theaterfestivalboulevard #tfboulevard

Boulevard

festival_boulevard
#opening #vier #vrijwilligers #theater #theaterfestival #tfb13 #boulevard

Boulevard

festival_boulevard
#jongerenactie #15t/m27jaar #4vrijkaarten #kijkjeachterdeschermen #BLVRDFABRIKAAT #LucasDeMan #festivalboulevard #tfb13 #theaterfestivalboulevard #denbosch #cultuur #theater #festival

Boulevard

lonnekevoets
Hartjes voor deze foodtruck. Dat torentje!

Boulevard

jurgenvandenos
Tussen de bedrijven door ff mezelf spelen in voorstelling Het Torentje #tfboulevard #zinin

Boulevard

patrickvanspijk88
Wat een uitzicht in onze eigen stad, hij blijft mooi.... #onzeouwesintjan #theaterfestivalboulevard

Boulevard

zoe_sluijs
#boulevard is weer begonnen hoor. Dit is de eerste (tot nu toe enige) voorstelling g die ik dit jaar heb gezien. #piknikhorrifik is een super toffe voorstelling! #festival #artez #theater #show #optreden #voostelling #toneel #blvrd #theaterfestival #t

Boulevard

peerreede
#Was xl #theaterfestivalboulevard

Boulevard

atg_nl
#cars #visitbrabant #bezoekdenbosch #theaterfestivalboulevard #festivalboulevard #latergram #brabant #holland #thenetherlands

Boulevard

wicky1981_
#straattheater #theaterfestivalboulevard #theater #tfb2017 #denbosch #shertogenbosch

Verzend