Boulevard

Theaterfestival Boulevard
Boulevard 2024
Theaterfestival Boulevard is het zomerfestival van ’s-Hertogenbosch. Gedurende elf warme augustusdagen duik je in verfrissend theater, dans, muziektheater, straattheater, muziek en kunstvormen die niet binnen een hokje passen.

Theaterfestival Boulevard

Boulevard is een groot internationaal festival in en rond Den Bosch. Het festival is het grootste theaterfestival van het Zuiden. Boulevard vindt jaarlijks in augustus plaats en duurt elf dagen. Het hart van het festival is het befaamde festivalplein de Parade onder de kastanjebomen aan de voet van de Sint-Janskathedraal. Daar vind je een feestelijk theateraanbod van straattheater, kleine theatervoorstellingen in tentjes, muziektheater en een kinderprogramma in het BLVRD Theater. 

Maar er is meer: er zijn voorstellingen te zien op alle Bossche podia en in de musea die de stad rijk is, en er is theater op locatie. Denk daarbij aan natuurgebieden, wijken, winkels, leegstaande panden, op een dak of in een café. Bekende locaties zijn onder andere de Verkadefabriek en het Stedelijk Museum. De locatievoorstellingen zijn toegankelijk door soepele busverbindingen vanaf het centrale festivalplein aan de Parade. 

Boulevard presenteert jaarlijks diverse (Nederlandse) premières van podiumkunstenaars uit binnen- en buitenland. Werk van gelauwerde regisseurs en choreografen en van de nieuwste generatie makers. Voor de pers is het festival een kans om veel nieuw werk te zien. 

Theaterfestival Boulevard werkt hard aan het open karakter, door het aanbod voor iedereen toereikend te maken. Zo hebben ze een doven-café, gebaren-tolken, leen-rolstoelen, jeugdprogrammering, hebben ze 'hand-op-de-knip-tips' en bieden ze dagprogramma's aan voor mensen met chronische vermoeidheid of autisme. Boulevard werkt ook aan talentontwikkeling. In Pand 18 wordt gewerkt aan festivals, culturele projecten, onderzoek, theater- en dansvoorstellingen.

NIEUW! TheaterfestivalFORUM

Wil je informatie delen met andere festivalbezoekers? Zoek je tips over welke voorstellingen echt de moeite waard zijn, of wil je die geven? Zoek je tickets of wil je ze kwijt? Zoek je accommodatie of bied je dat aan? Je eigen festival of voorstelling promoten? Kijk op het splinternieuwe FESTIVALFORUM!

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Oerol, Over het IJ festival of De Parade.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Kunst
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎In tenten
 • ✔︎In theaters
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Nieuwe makers
 • ✔︎Foodtrucks
 • ✔︎Kinderprogramma
 • ✔︎Meerdaags festival
 • +︎Kwaliteit
 • +︎Goed bereikbaar met OV
 • +︎Voor alle leeftijden

Boulevard 2024
's Hertogenbosch,

do 1 augustus t/m zo 11 augustus 2024
»
Data en tijden onder voorbehoud. Check altijd de website van het festival.
INSTAGRAM
Boulevard

festival_boulevard
ZWART ZAAD #CompagnieKAiET! #tfboulevard14

Boulevard

omroepbrabant
Tot en met zondag kun je nog genieten van Theaterfestival Boulevard. De binnenstad van Den Bosch bruist van de creativiteit en gezelligheid.

Boulevard

zoe_sluijs
#boulevard is weer begonnen hoor. Dit is de eerste (tot nu toe enige) voorstelling g die ik dit jaar heb gezien. #piknikhorrifik is een super toffe voorstelling! #festival #artez #theater #show #optreden #voostelling #toneel #blvrd #theaterfestival #t

Boulevard

festival_boulevard
#opening #vier #vrijwilligers #theater #theaterfestival #tfb13 #boulevard

Boulevard

koffiekoppen
Één van de fijnste festivals van het jaar is weer begonnen!! Joehoe

Boulevard

wicky1981_
In afwachting van #studioorka #theaterfestivalboulevard #theater #sterrenbos #chassepatate

Boulevard

atg_nl
Electric music and dance performance during Theater festival Boulevard in #bezoekdenbosch #shertogenbosch #onsbrabant #visitbrabant #travelgram #theater #theaterfestivalboulevard #tfboulevard

Boulevard

peerreede
#Was xl #theaterfestivalboulevard

Boulevard

wicky1981_
#straattheater #theaterfestivalboulevard #theater #tfb2017 #denbosch #shertogenbosch

Boulevard

festival_boulevard
Heel veel onbekende Nederlanders in de rij bij ZOMAARGASTEN. #tfboulevard15

Boulevard

festival_boulevard
#jongerenactie #15t/m27jaar #4vrijkaarten #kijkjeachterdeschermen #BLVRDFABRIKAAT #LucasDeMan #festivalboulevard #tfb13 #theaterfestivalboulevard #denbosch #cultuur #theater #festival

Boulevard

wicky1981_
Wat een mooie tien dagen weer vol met theater en leuke mensen #theaterfestivalboulevard #vrijwilliger #theater #tfb2017

Boulevard

patrickvanspijk88
Wat een uitzicht in onze eigen stad, hij blijft mooi.... #onzeouwesintjan #theaterfestivalboulevard

Boulevard

atg_nl
#cars #visitbrabant #bezoekdenbosch #theaterfestivalboulevard #festivalboulevard #latergram #brabant #holland #thenetherlands

Boulevard

festival_boulevard
#figuranten #gezocht #FCBergman #Toneelhuis #tfb13 #festivalboulevard #theaterfestivalboulevard #denbosch #cultuur #theater #augustus #festival

Boulevard

festival_boulevard
Heb jij het bed van Adrian Schvarzstein ook al voorbij zien komen? #tfboulevard15 #thebed