Worteldagen

Theaterfestival Worteldagen
Worteldagen
Festival Worteldagen is een kleinschalig beeldend locatietheater festival in en rond het Drentse dorp Norg. Onder leiding van een gids zie je performances door studenten op verschillende locaties.

Festival Worteldagen

Worteldagen is een kleinschalig beeldend locatietheaterfestival dat jaarlijks met Pinksteren plaatsvindt in Norg, een esdorp in de kop van Drenthe. Het festival is kleinschalig en intiem van opzet. De performances worden verzorgd door 2e jaar studenten, theatermakers van diverse kunstopleidingen. De studenten zijn twaalf dagen bezig met het maken van een korte voorstelling. Ze worden geïnspireerd door de locatie waar ze zijn, wat ze zien, horen, ruiken, voelen en wat ze zelf willen uitdragen. De performances zijn dus specifiek gemaakt voor die locatie. De student kan zelfs tijdens het festival blijven experimenteren tot de voorstelling past als een jas. 

De bezoekers worden door een gids in kleine groepjes van maximaal twintig mensen in ongeveer een uur langs vier locaties geleid. Die theaterlocaties zijn zeer divers; een oude boerderij, een speeltuin, het zwembad, een schuurtje, een stuk bos, een garage, een leegstaande woning, een kelder of een opslagloods. Er zijn wandelroutes en fietsroutes. In elk van de locaties zie je een korte voorstelling van zeven tot tien minuten. 

Omdat de inhoud van de voorstellingen pas op de dag van de première bekend is worden de routes op het laatste moment vastgesteld. Zo ben je verzekerd van een afwisselend programma binnen een route. 

Het festival wordt georganiseerd door stichting Amonet, een goed doel organisatie, die voor 100% draait op vrijwilligers. Het was en is voor de makers van de performance een unieke ervaring om, weg van de veilige schoolmuren, op locatie een individueel werk te maken en dat ook nog eens te presenteren aan onbekenden tijdens dit unieke festival.

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Op 't Eiland, Roots in the Woods of Limburgfestival.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Theater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Wandelroutes
  • ✔︎Theaterstudenten
  • ✔︎Nieuwe makers
Door de coronamaatregelen zijn er veel wijzigingen. Check altijd de website van het festival.
Wat vind jij van Worteldagen?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
INSTAGRAM
Worteldagen

anne_meester
Zwaaaar zwaaaar leven... #norglife #hardaanhetwerk #worteldagen

Worteldagen

emmadeli19
#theatre #oldsmith #worteldagen #artezzwolle

Worteldagen

anne_meester
De laatste voorstelling alweer gehad. Wat ging het belachelijk snel! De twee weken voorbereiding, de voorstellingen dit weekend... Iedereen die kwam kijken (en dan natuurlijk in het bijzonder bij route bruin) bedankt!! Nu nog een laatste avond met de nieu

Worteldagen

worteldagen
Worteldagen! Het leukste kleinschalig beeldend locatietheater festival van Nederland. Ieder jaar zijn er weer fantastische performances te zien tijdens het Pinksterweekend die je ontroeren, verbazen en vastgrijpen! Uitgevoerd door 50 studenten van Minerva

Worteldagen

elkwerk
Nr. 153 Boerinneke zijn is fijn. #lekkerelaarsjes #norg #hku #worteldagen #goedweer #zonnetje #gekdansje

Worteldagen

boscampinglangeloerduinen
Wij wensen Ryan en alle andere deelnemers en medewerkers van de #worteldagen heel veel succes toe. Vanavond de opening van het locatietheaterfestival bij kunsterf Norg! #pinksteren #locatiehouder #locatietheater #Norg #kopvandrenthe #mooidrenthe #wortelda

Worteldagen

marjanboukes
De schaduw opzoeken in Norg

Worteldagen

sassy.rey
Work in progress. Making a tree

Worteldagen

jannetje54
Boom van plasticafval #worteldagen #norg

Worteldagen

boscampinglangeloerduinen
Enge pinkstergast

Worteldagen

merr_indo_groningen
Been cooking for 70 people #chef for life #volenteer #artstudents #food #sunny #justforfun #worteldagen

Worteldagen

estherdjd
Oh Norg... ik verdwaal steeds in je terwijl ik gids moet spelen tijdens de Worteldagen. #worteldagen

Worteldagen

hinkehoeksma
Mijn ontgroening als publieksbegeleider. ☂️

Worteldagen

deesinspees
We maakten kennis met Norg en konden niet in de zon kijken #worteldagen

Worteldagen

worteldagen
Een festival voor jong en oud! . . . #Worteldagen #kleinschalig #beeldend #theaterfestival #pinksteren #norg #theater #performance #locatietheater #papiermache #kindervoorstelling #jeugdtheater

Worteldagen

anne_meester
Dag twee ^^ #worteldagen #norg

We gebruiken functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist. Bij het bekijken van een filmpje plaatst youtube cookies. 

OK