Worteldagen

Theaterfestival Worteldagen
Worteldagen
Festival Worteldagen is een kleinschalig beeldend locatietheater festival in en rond het Drentse dorp Norg. Onder leiding van een gids zie je performances door studenten op verschillende locaties.

Festival Worteldagen

Worteldagen is een kleinschalig beeldend locatietheaterfestival dat jaarlijks met Pinksteren plaatsvindt in Norg, een esdorp in de kop van Drenthe. Het festival is kleinschalig en intiem van opzet. De performances worden verzorgd door 2e jaars studenten, theatermakers en theatervormgevers van diverse kunstopleidingen. De studenten zijn twee weken bezig met het maken van een korte voorstelling van ongeveer tien minuten. Ze worden geïnspireerd door de locatie waar ze zijn, wat ze zien, horen, ruiken, voelen en wat ze zelf willen uitdragen. De performances zijn dus specifiek gemaakt voor die locatie. De student kan zelfs tijdens het festival blijven experimenteren tot de voorstelling past als een jas. 

De bezoekers worden door een gids in kleine groepjes van maximaal twintig mensen in ongeveer een uur langs vier locaties geleid. Die theaterlocaties zijn zeer divers; een oude boerderij, een speeltuin, het zwembad, een schuurtje, een stuk bos, een garage, een leegstaande woning, een kelder of een opslagloods. Er zijn wandelroutes en fietsroutes. In elk van de locaties zie je een korte voorstelling van zeven tot tien minuten. 

Worteldagen verwelkomt iedereen die van theater houdt en nieuwsgierig is naar alternatieve vormen die niet vaak in traditionele theaters te vinden zijn. Locatietheater, een vorm van theater die zowel toeschouwer als performer uitdaagt om een (ver)vreemde omgeving op een andere manier te ervaren, staat centraal. Hierbij is de locatie een integraal onderdeel van de voorstelling. Dit is anders dan theater óp locatie, want dan heb je het over een voorstelling die, buiten het theatergebouw, op elke locatie kan plaatsvinden maar niet locatie gebonden is.

Daarnaast streeft Worteldagen naar een intiem karakter, wat perfect aansluit bij locatietheater. Geen massale voorstellingen met 300 toeschouwers, maar maximaal twintig personen die één performance bijwonen. De sfeervolle locaties in Norg creëren een intieme setting waarin een unieke band ontstaat tussen de gebeurtenissen, performers en toeschouwers.

Omdat de inhoud van de voorstellingen pas op de dag van de première bekend is worden de routes op het laatste moment vastgesteld. Zo ben je verzekerd van een afwisselend programma binnen een route. 

Het festival wordt georganiseerd door stichting Amonet, een goed doel organisatie, die voor 100% draait op vrijwilligers. Het was en is voor de makers van de performance een unieke ervaring om, weg van de veilige schoolmuren, op locatie een individueel werk te maken en dat ook nog eens te presenteren aan onbekenden tijdens dit unieke festival.

NIEUW! TheaterfestivalFORUM

Wil je informatie delen met andere festivalbezoekers? Zoek je tips over welke voorstellingen echt de moeite waard zijn, of wil je die geven? Zoek je tickets of wil je ze kwijt? Zoek je accommodatie of bied je dat aan? Je eigen festival of voorstelling promoten? Kijk op het splinternieuwe FESTIVALFORUM!

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Roots in the Woods, Grazende Zwaan of Art of Wonder.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Theater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Wandelroutes
  • ✔︎Theaterstudenten
  • ✔︎Nieuwe makers
Data en tijden onder voorbehoud. Check altijd de website van het festival.
INSTAGRAM
Worteldagen

estherbaalie
Heb spontaan zin in een norgi #norg #drenthe #heavy #worteldagen #beachyvibe #lekkerwarrum #nl #chillin

Worteldagen

emmadeli19
#theatre #oldsmith #worteldagen #artezzwolle

Worteldagen

broeksmaewoud
Koen van Seuren, acteur 2016. #acteur #norg #worteldagen #eenakter #rook #smokeybackground #photoportrait #maleportrait #shirtless #forest #openspot

Worteldagen

anne_meester
Dag twee ^^ #worteldagen #norg

Worteldagen

artezdocenttheaterzwolle
Locatie theater in Norg! Onze ArtEZ’ers doen soms gevaarlijke dingen...

Worteldagen

elkwerk
Nr. 153 Boerinneke zijn is fijn. #lekkerelaarsjes #norg #hku #worteldagen #goedweer #zonnetje #gekdansje

Worteldagen

elkwerk
Nr. 236 Terugblikje op Norg vorig jaar. Samen met @ladylonn Zaai&Zaai zijn. #worteldagen #norg #natuur #boerenleef #hkutheater #drenthe #hoiiii #hetwasfijn

Worteldagen

boscampinglangeloerduinen
Enge pinkstergast

Worteldagen

anne_meester
De laatste voorstelling alweer gehad. Wat ging het belachelijk snel! De twee weken voorbereiding, de voorstellingen dit weekend... Iedereen die kwam kijken (en dan natuurlijk in het bijzonder bij route bruin) bedankt!! Nu nog een laatste avond met de nieu

Worteldagen

anne_meester
Zwaaaar zwaaaar leven... #norglife #hardaanhetwerk #worteldagen

Worteldagen

worteldagen
Performance van WD2018 . . . #Worteldagen #kleinschalig #beeldend #theaterfestival #pinksteren #norg #theater #performance #locatietheater #gevangen

Worteldagen

estherdjd
Oh Norg... ik verdwaal steeds in je terwijl ik gids moet spelen tijdens de Worteldagen. #worteldagen

Worteldagen

lauraaleona
#campinglife Norg! #theaterfestival #worteldagen ♡

Worteldagen

jannetje54
Boom van plasticafval #worteldagen #norg

Worteldagen

robbertderover
De eerste dag op #Norg #Worteldagen :D super vette locaties en bomen waar ik in kan klimmen #JeugdHerleving "ROB DOE VOORZICHTIG WE ZITTEN ONDER JE HET IS ZACHT HOUT JE GAAT VALLEN" and all that jazz

Worteldagen

sassy.rey
Work in progress. Making a tree