Worteldagen

Blokkenschema festivals
Theaterfestival Worteldagen
Worteldagen 2019
Festival Worteldagen is een kleinschalig beeldend locatietheater festival in en rond het Drentse dorp Norg. Onder leiding van een gids zie je performances door studenten op verschillende locaties.

Festival Worteldagen


Worteldagen is een kleinschalig beeldend locatietheaterfestival dat jaarlijks met Pinksteren plaatsvindt in Norg, een esdorp in de kop van Drenthe. Het festival is kleinschalig en intiem van opzet. De performances worden verzorgd door 2e jaar studenten, theatermakers van diverse kunstopleidingen. De studenten zijn twaalf dagen bezig met het maken van een korte voorstelling. Ze worden geïnspireerd door de locatie waar ze zijn, wat ze zien, horen, ruiken, voelen en wat ze zelf willen uitdragen. De performances zijn dus specifiek gemaakt voor die locatie. De student kan zelfs tijdens het festival blijven experimenteren tot de voorstelling past als een jas.

De bezoekers worden door een gids in kleine groepjes van maximaal twintig mensen in ongeveer een uur langs vier locaties geleid. Die theaterlocaties zijn zeer divers; een oude boerderij, een speeltuin, het zwembad, een schuurtje, een stuk bos, een garage, een leegstaande woning, een kelder of een opslagloods. Er zijn wandelroutes en fietsroutes. In elk van de locaties zie je een korte voorstelling van zeven tot tien minuten.

Omdat de inhoud van de voorstellingen pas op de dag van de première bekend is worden de routes op het laatste moment vastgesteld. Zo ben je verzekerd van een afwisselend programma binnen een route.

Het festival wordt georganiseerd door stichting Amonet, een goed doel organisatie, die voor 100% draait op vrijwilligers. Het was en is voor de makers van de performance een unieke ervaring om, weg van de veilige schoolmuren, op locatie een individueel werk te maken en dat ook nog eens te presenteren aan onbekenden tijdens dit unieke festival.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Op 't Eiland, Art of Wonder of Grazende Zwaan.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Worteldagen 2019
Norg,

vr 7 juni t/m ma 10 juni 2019
»
  • ✔︎Theater
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Programma voor kinderen
  • ✔︎Camping dichtbij
  • ✔︎Low budget
WAT VIND JIJ VAN WORTELDAGEN?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
INSTAGRAM
Worteldagen

elkwerk
Nr. 236 Terugblikje op Norg vorig jaar. Samen met @ladylonn Zaai&Zaai zijn. #worteldagen #norg #natuur #boerenleef #hkutheater #drenthe #hoiiii #hetwasfijn

Worteldagen

anne_meester
Zwaaaar zwaaaar leven... #norglife #hardaanhetwerk #worteldagen

Worteldagen

emmadeli19
#theatre #oldsmith #worteldagen #artezzwolle

Worteldagen

boscampinglangeloerduinen
Enge pinkstergast

Worteldagen

anne_meester
Dag twee ^^ #worteldagen #norg

Worteldagen

artezdocenttheaterzwolle
Locatie theater in Norg! Onze ArtEZ’ers doen soms gevaarlijke dingen...

Worteldagen

elkwerk
Nr. 153 Boerinneke zijn is fijn. #lekkerelaarsjes #norg #hku #worteldagen #goedweer #zonnetje #gekdansje

Worteldagen

worteldagen
Een festival voor jong en oud! . . . #Worteldagen #kleinschalig #beeldend #theaterfestival #pinksteren #norg #theater #performance #locatietheater #papiermache #kindervoorstelling #jeugdtheater

Worteldagen

estherbaalie
Heb spontaan zin in een norgi #norg #drenthe #heavy #worteldagen #beachyvibe #lekkerwarrum #nl #chillin

Worteldagen

sassy.rey
Work in progress. Making a tree

Worteldagen

marjanboukes
De schaduw opzoeken in Norg

Worteldagen

worteldagen
Er komen ieder jaar ook genoeg politieke onderwerpen voorbij! #Worteldagen #kleinschalig #beeldend #locatie #theaterfestival #pinksteren #norg #theater #performance #locatietheater #festival #toxic #quarantine #picoftheday #insta

Worteldagen

broeksmaewoud
Koen van Seuren, acteur 2016. #acteur #norg #worteldagen #eenakter #rook #smokeybackground #photoportrait #maleportrait #shirtless #forest #openspot

Worteldagen

jannetje54
Boom van plasticafval #worteldagen #norg

Worteldagen

merr_indo_groningen
Been cooking for 70 people #chef for life #volenteer #artstudents #food #sunny #justforfun #worteldagen

Worteldagen

lauraaleona
#campinglife Norg! #theaterfestival #worteldagen ♡

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK