Vuurol

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Vuurol
Vuurol Pinksteren 2019
Bij Vuurol maak je een wandeling door de bossen van Lage Vuursche langs verschillende voorstellingen, acts en beeldende kunst.

Theaterfestival Vuurol


Vuurol is voor iedereen die al wandelend iets bijzonders wil meemaken. Het is een festival dat je raakt en je met een ervaring rijker het bos doet verlaten.

Laat je meevoeren langs ongewone voorstellingen en verrassingen. Dompel je onder in deze stroom en kijk waar deze je brengt. Fascinatie, betovering, verwondering, verwarring? Met een kanteling van de werkelijkheid. Beeldende kunst legt verbinding met het thema en publiek en vormt een belangrijk onderdeel op de route.

Vuurol wordt georganiseerd door de Theaterie welke geleid wordt door Mieke Bouhuijs en Jeannette Groenewoud. Samen met de vaste acteurs van de Theaterie, groepen en individuele artiesten uit verschillende disciplines maken zij het publiek in en tussen de bossen deelgenoot van hun verhalen en dromen.

Makers in opleiding, aan het begin van hun carrière of zeer ervaren, vinden hun plek op Vuurol. De liefde voor locatietheater en het experiment brengt mensen uit het professionele en amateurcircuit samen. Met theater als centraal gegeven is er plaats voor diverse disciplines, zoals dans, taal, muziek.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 60 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Mandala, Horizontoer of EEF Eindeloos Eiland Festival.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Vuurol Wintereditie 2019
Lage Vuursche,

do 14 februari t/m za 16 februari 2019
»

Vuurol Pinksteren 2019
Lage Vuursche,

zo 9 juni t/m ma 10 juni 2019
»
  • In theater(s)
  • ✔︎Locatietheater
  • Straattheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Kunst
  • Programma voor kinderen
  • ✔︎Camping dichtbij
  • Goed bereikbaar met OV
  • Low budget
WAT VIND JIJ VAN VUUROL?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

Thema Vuurol 2019: DoorGRONDEN

09/12/2018

Thema van Wintereditie 2019 van Vuurol (14, 15 en 16 februari 2019) is: DoorGRONDEN. Voor deze editie zijn er zes voorstellingen gemaakt; dit jaar ook twee buitenvoorstellingen.

- Frederique van Domburg (TIP!) weet jouw kijk op de wereld te betoveren met een intieme, poëtische voorstelling rondom haar versie van het scheppingsverhaal.
- Anke Tijtsma zet je in beweging met verschil aan standpunten die je kijk bepalen. Wat is jouw waarheid?
- Sjoerd Schwibettus verrast met een doorgezaagde pianola en muziek, om daar in een duet "lijfelijke poëzie" op te maken over de tredmolen en de liefde.
- Lima Rood heeft het over onze individualistische, eenzame wereld met behulp van 8 heel jonge acteurs, door het met humor voor te schotelen in een "Mensentuin".
- Frans Krom maakt een voorstelling over ons mensen, geconfronteerd met hekken en een dier...
- Tot slot gaat Iris Houtgast met dansers aan de slag over onze verhouding met de aarde.

Het worden mooie avonden met dynamiek, bespiegeling, nieuwe ervaringen en inzichten. Gebracht met grote verbeelding- en zeggingskracht.

Blijf lekker napraten met een hapje en een drankje en je kunt zelfs overnachten in het tot theater veranderde Koos Vorrinkhuis! Kaarten kun je kopen op www.vuurol.nl.

Theaterfestival Vuurol: dynamisch én relaxed Pinksteruitje

30/04/2018

Vuurol is er (bijna) klaar voor, na de try-outs in het bos. Makers leggen nu de laatste hand aan de 18 voorstellingen, 8 acts en de kunstwerken, die in het bos nabij de Kuil van Drakenstein te vinden zullen zijn. Het publiek stelt zijn eigen route en programma samen op 20 en 21 mei van 13 tot 18 uur.

Betoverend bos
'Vuurol vindt plaats in het mooiste gevarieerde stukje bos in de wijde omgeving' vertelt Mieke Bouhuijs, zakelijk leidster van Vuurol. 'Dit stukje wat ooit bij kasteel Drakensteyn hoorde, is zo betoverend met zijn twee vijvers, bloeiende rododendrons en eeuwenoud loofbos. En dan wordt je op verschillende plekjes nabij de wandelpaden verrast door bijzonder theater, voor jong en oud. Je hoeft echt geen cultuurliefhebber te zijn om te gaan genieten! En neem vooral je kinderen en kleinkinderen mee. Voor een ieder is er van alles te beleven.'

Veel variatie
Muziek-, poëtisch- en teksttheater, maar vooral beeldend theater staan op het menu. Dans, bewegings- en vertel- masker- en poppentheater vullen het programma, aan elkaar geregen door mooie, ontregelende, grappige ontmoetingen met de artiesten van de korte acts. De zintuigen worden geprikkeld door de kunst onderweg.

Uitgelicht
Elusive Sparkle laat met veel humor de kunst van het mislukken zien in een wervelende clownsshow. Maskertheater 'Vreemd Hoofd' tovert bijzondere figuren ‘Out of the Box’ en laat ervaren hoe het is om “vreemd” te zijn. De groep 7Volt voert een hilarische slapstick uit over verwikkelingen in relaties op de boslaan. Luister naar het gesprek van de dames in de hout gestookte Hottub van Thalia, tijdens hun relaxmomentje.

Voorverkoop
Wees zeker van uw toegang tot dit evenement door het online kopen van uw polsbandjes. 'Vorig jaar waren we uitverkocht en moesten we mensen naar huis sturen bij de kassa. Dat is erg teleurstellend!' waarschuwt Mieke Bouhuijs.

Reserveren: www.vuurol.nl.

Het bos stroomt bij Theaterfestival Vuurol

28/03/2018

Het thema van de tiende editie van Theaterfestival Vuurol (20 en 21 mei) is STROOM. Vuurol bedoelt hiermee vooral dat het een positieve stroom teweeg wil brengen, in plaats van aandacht voor wat er mis is in de wereld.

Bezoekers van Vuurol kunnen tijdens het Pinksterweekend aan de hand van het programma en een plattegrond een eigen route langs de optredens kiezen. Vuurol biedt 20 voorstellingen op prachtige plekken in het bos, zo’n 10 korte acts, belevingsplekken en beeldende kunst op en langs de wandelpaden.
De voorstellingen spelen gemiddeld vijf keer per middag en duren 15-20 minuten. De korte acts spelen doorlopend.
Het startpunt is het Dagrecreatieterrein Drakenstein in Lage Vuursche (kom op de fiets!). Er wordt gespeeld tussen 13 en 18 uur. Kaarten voor Vuurol – tot 1 mei in de voorverkoop - zijn te bestellen via www.vuurol.nl.

INSTAGRAM
Vuurol

sanneclifford
This will be our stage in June @vuurol : '3 is a crowd' and 'We are the everlasting guests'! #nofilter #outdoordancing #vuurol #danceandmusic #festival #lagevuursche

Vuurol

bibliothecarin
Spiegels in het bos #vuurol

Vuurol

jorisnicomedes
#vuurol 2015

Vuurol

robinnho
new practice place. 'We are the everlasting guests at vuurol. - - - - #drumset drums #music #dance #theater #moderndance #free #drum #vuurol #vuurolfestival #wearetheeverlastingguests #yamaha # yamahadrums #istanbulcymbals #rittz #hashtagfest ##

Vuurol

pascalehagen
Voorstelling Kuil #vuurol #theaterfestival #festival #lagevuursche #theater #voorstelling #kuil #bruid #wedding #instanetherlands

Vuurol

kaputnik.knutselt
Vuurol, interactief theaterfestival in Lage Vuursche. ik heb genoten!!! #vuurol #vuurol2017 #lagevuursche #wasstraat #interactieftheater #theaterfestival

Vuurol

sjasma
Great time at #vuurol #LifewithEvi #funequalsfedde

Vuurol

pascalehagen
Dansen in het water tijdens Vuurol #vuurol#irisvanpeppen#wal#koud#lagevuursche

Vuurol

veerle_vb
Vuurol was helemaal geweldig. (K ben niet goed in taggen srry als k je vergeet) #vuurol #wolf #dwerg #waswellagge

Vuurol

bibliothecarin
Onzichtbare schommelaar #vuurolfestival #vuurol #scholenindekunst

Vuurol

duizenden1dag
Theaterfestival Vuurol. #lagevuursche #vuurol #bos #drakensteyn #theater #theaterfestival

Vuurol

theatergroepthalia
Voorstelling in de maak #vuurol #thalia #amersfoort #festival

Vuurol

joppedehaen
Theater voorstelling lage vuursche

Vuurol

mboyens
Kleurig weefwerk web in het bos #vuurol ##nature #weaving between #trees

Vuurol

joppedehaen
Theater voorstelling lage vuursche

Vuurol

mboyens
#vuurol #vuurol

Verzend

Deze website gebruikt cookies  |   OK