Vuurol

Theaterfestival Vuurol
Vuurol 2024
Bij Vuurol maak je een wandeling door de bossen van Lage Vuursche langs verschillende voorstellingen, acts en beeldende kunst.

Theaterfestival Vuurol

Vuurol is voor iedereen die al wandelend iets bijzonders wil meemaken. Het is een festival dat je raakt en je met een ervaring rijker het bos doet verlaten. 

Laat je meevoeren langs ongewone voorstellingen en verrassingen. Dompel je onder in deze stroom en kijk waar deze je brengt. Fascinatie, betovering, verwondering, verwarring? Met een kanteling van de werkelijkheid. Beeldende kunst legt verbinding met het thema en publiek en vormt een belangrijk onderdeel op de route. 

De theaterwandeling tijdens Pinksteren biedt een rijkgeschakeerd palet van voorstellingen, ultra korte voorstellingen en beeldende kunst op de mooiste plekjes in het bos rondom het dagrecreatieterrein. Aan de hand van een plattegrond, een bewegwijzering in het bos en een programma met beschrijving van wat er te beleven is, kies je zelf wat je wilt zien en in welke volgorde. Je loopt zelfstandig jouw theaterwandeling. 

De voorstellingen spelen vijf keer per middag; zij starten op het hele of halve uur. Het zijn korte voorstellingen die tussen de 15 en 20 minuten duren. Op de wandelpaden onderweg zul je verrast worden door ultra kleine voorstellingen. Deze ultra kleine voorstellingen, al dan niet mobiel, worden doorlopend gespeeld. 

Naast theater is er LandArt te zien. De kunstwerken hebben de natuur als thema. Vuurol organiseert een speciale wandeling met de kunstenaars langs deze werken, op de ochtenden voorafgaand aan de start van het festival. 

Vuurol wordt georganiseerd door de Theaterie. Samen met de vaste acteurs van de Theaterie, groepen en individuele artiesten uit verschillende disciplines maken zij het publiek in en tussen de bossen deelgenoot van hun verhalen en dromen. 

Makers in opleiding, aan het begin van hun carrière of zeer ervaren, vinden hun plek op Vuurol. De liefde voor locatietheater en het experiment brengt mensen uit het professionele en amateurcircuit samen. Met theater als centraal gegeven is er plaats voor diverse disciplines, zoals dans, taal, muziek.

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Hongerige Wolf, Horizontoer of De Oversteek.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

  • ✔︎Theaterwandeling
  • ✔︎Theater
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Kunst
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Nieuwe makers
  • ✔︎Foodtrucks
  • ✔︎Camping dichtbij

Vuurol 2024
Lage Vuursche,

zo 19 mei t/m ma 20 mei 2024
»
Data en tijden onder voorbehoud. Check altijd de website van het festival.
Wat vind jij van Vuurol?
   Totaalindruk: 9.0
   Programma: 9.0
   Sfeer: 9.0
   Locatie: 10.0
   Prijs-kwaliteit: 10.0
Gerry
Totaalindruk: 9, Programma: 9, Sfeer: 9, Locatie: 10, Prijs: 10
Door onder de Feniks door te lopen ben ik in een andere wereld terecht gekomen. Ogen, oren, eigenlijk alle zintuigen worden aangesproken en geprikkeld. Tegelijk wordt mijn aangesproken. Ik voel me door Vuurol verrijkt en geraakt door schoonheid, ontroering, plezier, stilte, muziek fantasie en creativiteit. Diepe buiging voor de makers en dank voor het 'cadeau' dat Vuurol werd!
Geef je mening
INSTAGRAM
Vuurol

soyznl
Leuke tafereeltjes in het #bos. #vuurol, morgen ook nog! #theater #festival #teatime #picnic #inthewoods #forest #aliceinwonderland #lagevuursche • also nice inspiration for next topic @urbanjungleblog :))

Vuurol

robinnho
new practice place. 'We are the everlasting guests at vuurol. - - - - #drumset drums #music #dance #theater #moderndance #free #drum #vuurol #vuurolfestival #wearetheeverlastingguests #yamaha # yamahadrums #istanbulcymbals #rittz #hashtagfest ##

Vuurol

pascalehagen
Theater in de wei....met koeien als toeschouwer

Vuurol

eleabekkers
Prachtige locatie, inspirerende gesprekken en een confronterende voorstelling: mijn eerste #vuurol zit er weer op! #devermoeidemens #oase . . #slavernij #theater #locatietheater #vuurol2017

Vuurol

veerle_vb
Vuurol was helemaal geweldig. (K ben niet goed in taggen srry als k je vergeet) #vuurol #wolf #dwerg #waswellagge

Vuurol

sanneclifford
Last year our performance 'Tweezaam' was part of Vuurol festival. This year we will join with '3 is a crowd' and 'We are the everlasting guests'. And happy to share that 'Tweezaam' will be back as well, at Boerol (NL) & Watou (BE). Photo by Marian Putman.

Vuurol

joppedehaen
Theater voorstelling lage vuursche

Vuurol

bibliothecarin
Onzichtbare schommelaar #vuurolfestival #vuurol #scholenindekunst

Vuurol

duizenden1dag
Theaterfestival Vuurol. #lagevuursche #vuurol #bos #drakensteyn #theater #theaterfestival

Vuurol

pascalehagen
Dansen in het water tijdens Vuurol #vuurol#irisvanpeppen#wal#koud#lagevuursche

Vuurol

euppel
Tijdens "Binnenskamers" houden we het publiek op ludieke wijze een spiegel voor over vergaderen. Ongeschreven wetten en regels lijken misschien handig maar wat kan er ontstaan als iemand ontdekt èn besluit dat het ook anders kan? #vuurol @theatergroeptha

Vuurol

sanneclifford
This will be our stage in June @vuurol : '3 is a crowd' and 'We are the everlasting guests'! #nofilter #outdoordancing #vuurol #danceandmusic #festival #lagevuursche

Vuurol

actieman
Het was weer een fantastisch optreden op #vuurol 2016 #theaterfestival #roerendgoed #elf #trashyfriday #tussendebuiendoor

Vuurol

sanneresoort
Voorstelling kantoorvlieg bij festival #vuurol

Vuurol

mboyens
#vuurol #vuurol

Vuurol

joppedehaen
#vuurol