Vuurol

alle theaterfestivals
Theaterfestival Vuurol
Vuurol
Bij Vuurol maak je een wandeling door de bossen van Lage Vuursche langs verschillende voorstellingen, acts en beeldende kunst.

Theaterfestival Vuurol


Vuurol is voor iedereen die al wandelend iets bijzonders wil meemaken. Het is een festival dat je raakt en je met een ervaring rijker het bos doet verlaten.

Laat je meevoeren langs ongewone voorstellingen en verrassingen. Dompel je onder in deze stroom en kijk waar deze je brengt. Fascinatie, betovering, verwondering, verwarring? Met een kanteling van de werkelijkheid. Beeldende kunst legt verbinding met het thema en publiek en vormt een belangrijk onderdeel op de route.

De theaterwandeling tijdens Pinksteren biedt een rijkgeschakeerd palet van voorstellingen, ultra korte voorstellingen en beeldende kunst op de mooiste plekjes in het bos rondom het dagrecreatieterrein. Aan de hand van een plattegrond, een bewegwijzering in het bos en een programma met beschrijving van wat er te beleven is, kies je zelf wat je wilt zien en in welke volgorde. Je loopt zelfstandig jouw theaterwandeling.

De voorstellingen spelen vijf keer per middag; zij starten op het hele of halve uur. Het zijn korte voorstellingen die tussen de 15 en 20 minuten duren. Op de wandelpaden onderweg zul je verrast worden door ultra kleine voorstellingen. Deze ultra kleine voorstellingen, al dan niet mobiel, worden doorlopend gespeeld.

Naast theater is er LandArt te zien. De kunstwerken hebben de natuur als thema. Vuurol organiseert een speciale wandeling met de kunstenaars langs deze werken, op de ochtenden voorafgaand aan de start van het festival.

Vuurol wordt georganiseerd door de Theaterie. Samen met de vaste acteurs van de Theaterie, groepen en individuele artiesten uit verschillende disciplines maken zij het publiek in en tussen de bossen deelgenoot van hun verhalen en dromen.

Makers in opleiding, aan het begin van hun carrière of zeer ervaren, vinden hun plek op Vuurol. De liefde voor locatietheater en het experiment brengt mensen uit het professionele en amateurcircuit samen. Met theater als centraal gegeven is er plaats voor diverse disciplines, zoals dans, taal, muziek.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Where the sheep sleep, Mandala of Hoogte 80 festival.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Kunst/installaties
 • ✔︎Binnen
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Nieuwe makers
 • ✔︎Foodtrucks
 • Programma voor kinderen
 • ✔︎Camping dichtbij
 • Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN VUUROL?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

Programma theaterfestival Vuurol online

29/05/2019

Op 9 en 10 juni bruist het bos rond de Kuil van Drakenstein, Lage Vuursche. Vanaf 12 uur bruist het van theaterbelevenissen en kunst, voor jong en oud, met de natuur in een hoofdrol. Al het moois wat er komen gaat, staat nu op vuurol.nl, aan de hand waarvan je je eigen programma en route kunt gaan ‘Uitpluizen’. Dit is tevens het thema dit jaar.

Op 9 juni wordt het festival feestelijk geopend om 11.30 uur. Op 9 én 10 juni wachten er vanaf 12.30 uur gekke ontmoetingen, mooie voorstellingen en bijzondere kunstwerken. Vuurol verrast met originaliteit en neemt je mee in het beleven van een andere werkelijkheid, waarin van alles te ontdekken is. Dwaal door een mooi stuk bos en laat je verrassen óf loop gericht je eigen route; het is allebei mogelijk.

Er worden nog enkele vrijwilligers gezocht, voor o.a. het speels begeleiden van creatieve kinderactiviteiten. Duik achter de schermen en meld je bij: irmavan8@hotmail.com.

Reserveren is aan te raden, om te voorkomen dat je bij een uitverkochte kassa belandt. (En voordeliger!)

Stap op de fiets om efficiënt en het meest milieubewust bij Vuurol te komen. Entree: Dagrecreatieterrein Drakenstein Lage Vuursche.

Theaterfestival Vuurol met Pinksteren: Uitpluizen

09/05/2019

Op 9 en 10 juni kun je in het bos rond de Kuil van Drakenstein vanaf 12 uur genieten van natuur én theater rond het thema 'Uitpluizen'. Je kunt er je eigen route uitstippelen langs een grote verscheidenheid aan verrassende voorstellingen, korte acts en kunstwerken. Maar zeker is dat je niet alles kunt zien in één dag en ook wanneer je een passe-partout aanschaft voor beide dagen, wordt het een uitdaging.

Voor mensen met een toegangskaartje is het mogelijk om -voorafgaand aan het festival- om 10.30 uur mee te gaan met de LandArt wandeling. De wandeling leidt langs diverse kunstwerken, waar de kunstenaars speciaal voor hen van alles rondom het kunstwerk en de totstandkoming zullen vertellen.

De vormgevers van Vuurol zorgen er zoals ieder jaar weer voor dat de bezoekers door een speciale doorgang het festival betreden, om ze meteen in de stemming én in een andere wereld te brengen. Een wereld, waarin de makers het beste uit zichzelf halen om het publiek deelgenoot te maken van wat zij willen vertellen.

Artistiek leider Groenewoud: "Wat alle voorstellingen en acts in ieder geval gemeenschappelijk hebben is dat ze verrassend en origineel zijn en vaak beeldend, kleurrijk. Bovendien maken ze verbinding met het mooie bos waarin we mogen spelen".

Het volledige programma staat half mei online op vuurol.nl. Je kunt tot en met 25 mei gebruik maken van een vroegboekkorting!

Thema Pinkstereditie Vuurol: uitpluizen

17/04/2019

Op beide Pinksterdagen, 9 & 10 juni van 12.00 uur tot 18.00 uur, maak je tijdens Vuurol een wandeling langs maar liefst 20 voorstellingen en 16 UltraKorteVoorstellingen.
Van de 20 voorstellingen zijn er vijf gemaakt voor kinderen, maar ook voor volwassenen erg leuk. Kruip onder de rok van een dame, bezoek een neergestorte ballon, ontmoet een afgedreven ijsbeer en kom achter het geheim van de haas. Op en langs de wandelpaden kom je 16 verrassende UltraKorteVoorstellingen tegen; ontmoetingen en korte scenes. Variërend van obades, het uitpluizen van je oorsprong door wetenschappers, tot bewegelijke ontmoetingen rondom de Doos van Pandora en alles wat je nu vast niet kunt bedenken.
Voor het tweede jaar doen nu nog meer LandArtkunstenaars mee. Zij maken bijzondere kunstwerken, geïnspireerd door het thema op negen plekken in het bos. Startpunt is het dagrecreatieterrein Drakenstein in Lage Vuursche.

Backstage bij Theaterfestival Vuurol Lage Vuursche

05/03/2019

Na het afronden van een succesvolle Wintereditie is Vuurol met volle kracht voorwaarts bezig met het voorbereiden van de veel omvangrijkere Pinkstereditie. Op 8 en 9 juni wordt het bos rond de kuil van Drakensteijn gevuld met 20 kleurrijke theatervoorstellingen, korte acts en kunst voor alle leeftijden. Het gevarieerde programma wordt naast de artiesten en kunstenaars, mogelijk gemaakt door een groot team van bevlogen vrijwilligers.

Zij zetten hun schouders onder een scala van klussen, tijdens de opbouw, uitvoering en afbouw. Zoals het speelklaar maken van de bosplekken, de route uitzetten, bemensen van de info-balie tot catering van artiesten en 1000 andere dingen.

“Vrijwilligers helpen soms enkele uren, een dag, of gedurende de hele Vuurol-periode en toch horen ze er allemaal bij”, vertelt Irma van Agt, vrijwilligers coördinator. Zelf draait ze vanaf het najaar mee en was volop betrokken bij de afgelopen Wintereditie. Ze voelt zich al helemaal ‘Vuurol’. “We zijn een festival dat het persoonlijke contact belangrijk vindt; dit merk je van publiek tot en met medewerker! Samen iets moois maken en hiervan meegenieten geeft veel voldoening. Meedoen? Graag vertellen we meer op de volgende informatiebijeenkomst.

De bijeenkomt vindt plaats op zaterdag 30 maart 2019 van 10.00-12.00 uur, Lage Vuursche.
Aanmelden of vragen via email: irmavan8@hotmail.com of telefonisch: 06 – 18652313
Meer informatie is te vinden op vuurol.nl

Inpak-kunstenaar Christo op Wintereditie Vuurol?

06/02/2019

Op de avonden van 14, 15 en 16 februari vindt de Wintereditie van Vuurol plaats in en om het Koos Vorrinkhuis gelegen aan de rand van Lage Vuursche.

Terwijl de laatste kaarten de deur uitgaan, schaven de artiesten aan hun speciaal voor Vuurol gemaakte voorstellingen. Binnen en buiten bereiden zij zich voor. Van de kelder tot fietsenschuur en op twee mooie plekken in het bos nemen zij het publiek mee in: “Doorgronden”, het thema van deze editie.

Het kenmerk van Vuurol is het scheppen van een andere wereld. Dit begint vanaf de ontvangst. Dit jaar worden letterlijk en figuurlijk grootste plannen uitgevoerd, geïnspireerd op Christo, veelzijdig kunstenaar en architect, bekend van het inpakken van hele bruggen en gebouwen. Hiermee wordt het publiek meteen aan het doorgronden gezet. Vuurol gaat het publiek opnieuw een totaal nieuwe ervaring bieden en meenemen op avontuur. Deze leidt vervolgens naar vier bijzondere en heel verscheiden voorstellingen. Om hierna met een gezellige borrel af te kunnen sluiten.

De laatste kaarten zijn verkrijgbaar op: www.vuurol.nl, waar ook meer informatie over de voorstellingen te vinden is.

Thema Vuurol 2019: DoorGRONDEN

09/12/2018

Thema van Wintereditie 2019 van Vuurol (14, 15 en 16 februari 2019) is: DoorGRONDEN. Voor deze editie zijn er zes voorstellingen gemaakt; dit jaar ook twee buitenvoorstellingen.

- Frederique van Domburg (TIP!) weet jouw kijk op de wereld te betoveren met een intieme, poëtische voorstelling rondom haar versie van het scheppingsverhaal.
- Anke Tijtsma zet je in beweging met verschil aan standpunten die je kijk bepalen. Wat is jouw waarheid?
- Sjoerd Schwibettus verrast met een doorgezaagde pianola en muziek, om daar in een duet "lijfelijke poëzie" op te maken over de tredmolen en de liefde.
- Lima Rood heeft het over onze individualistische, eenzame wereld met behulp van 8 heel jonge acteurs, door het met humor voor te schotelen in een "Mensentuin".
- Frans Krom maakt een voorstelling over ons mensen, geconfronteerd met hekken en een dier...
- Tot slot gaat Iris Houtgast met dansers aan de slag over onze verhouding met de aarde.

Het worden mooie avonden met dynamiek, bespiegeling, nieuwe ervaringen en inzichten. Gebracht met grote verbeelding- en zeggingskracht.

Blijf lekker napraten met een hapje en een drankje en je kunt zelfs overnachten in het tot theater veranderde Koos Vorrinkhuis! Kaarten kun je kopen op www.vuurol.nl.

INSTAGRAM
Vuurol

joppedehaen
Theater voorstelling lage vuursche

Vuurol

duizenden1dag
Theaterfestival Vuurol. #lagevuursche #vuurol #bos #drakensteyn #theater #theaterfestival

Vuurol

theatergroepthalia
Voorstelling in de maak #vuurol #thalia #amersfoort #festival

Vuurol

pascalehagen
Dansen in het water tijdens Vuurol #vuurol#irisvanpeppen#wal#koud#lagevuursche

Vuurol

sjasma
Great time at #vuurol #LifewithEvi #funequalsfedde

Vuurol

sanneclifford
This will be our stage in June @vuurol : '3 is a crowd' and 'We are the everlasting guests'! #nofilter #outdoordancing #vuurol #danceandmusic #festival #lagevuursche

Vuurol

bibliothecarin
Onzichtbare schommelaar #vuurolfestival #vuurol #scholenindekunst

Vuurol

eleabekkers
Prachtige locatie, inspirerende gesprekken en een confronterende voorstelling: mijn eerste #vuurol zit er weer op! #devermoeidemens #oase . . #slavernij #theater #locatietheater #vuurol2017

Vuurol

joppedehaen
Theater voorstelling lage vuursche

Vuurol

robinnho
new practice place. 'We are the everlasting guests at vuurol. - - - - #drumset drums #music #dance #theater #moderndance #free #drum #vuurol #vuurolfestival #wearetheeverlastingguests #yamaha # yamahadrums #istanbulcymbals #rittz #hashtagfest ##

Vuurol

veerle_vb
Vuurol was helemaal geweldig. (K ben niet goed in taggen srry als k je vergeet) #vuurol #wolf #dwerg #waswellagge

Vuurol

mboyens
Kleurig weefwerk web in het bos #vuurol ##nature #weaving between #trees

Vuurol

sanneresoort
Voorstelling kantoorvlieg bij festival #vuurol

Vuurol

mboyens
#vuurol #vuurol

Vuurol

euppel
Tijdens "Binnenskamers" houden we het publiek op ludieke wijze een spiegel voor over vergaderen. Ongeschreven wetten en regels lijken misschien handig maar wat kan er ontstaan als iemand ontdekt èn besluit dat het ook anders kan? #vuurol @theatergroeptha

Vuurol

jorisnicomedes
#vuurol 2015

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK