Vuurol

alle theaterfestivals
Theaterfestival Vuurol
Vuurol Pinkstereditie 2020
Bij Vuurol maak je een wandeling door de bossen van Lage Vuursche langs verschillende voorstellingen, acts en beeldende kunst.

Theaterfestival Vuurol


Vuurol is voor iedereen die al wandelend iets bijzonders wil meemaken. Het is een festival dat je raakt en je met een ervaring rijker het bos doet verlaten.

Laat je meevoeren langs ongewone voorstellingen en verrassingen. Dompel je onder in deze stroom en kijk waar deze je brengt. Fascinatie, betovering, verwondering, verwarring? Met een kanteling van de werkelijkheid. Beeldende kunst legt verbinding met het thema en publiek en vormt een belangrijk onderdeel op de route.

De theaterwandeling tijdens Pinksteren biedt een rijkgeschakeerd palet van voorstellingen, ultra korte voorstellingen en beeldende kunst op de mooiste plekjes in het bos rondom het dagrecreatieterrein. Aan de hand van een plattegrond, een bewegwijzering in het bos en een programma met beschrijving van wat er te beleven is, kies je zelf wat je wilt zien en in welke volgorde. Je loopt zelfstandig jouw theaterwandeling.

De voorstellingen spelen vijf keer per middag; zij starten op het hele of halve uur. Het zijn korte voorstellingen die tussen de 15 en 20 minuten duren. Op de wandelpaden onderweg zul je verrast worden door ultra kleine voorstellingen. Deze ultra kleine voorstellingen, al dan niet mobiel, worden doorlopend gespeeld.

Naast theater is er LandArt te zien. De kunstwerken hebben de natuur als thema. Vuurol organiseert een speciale wandeling met de kunstenaars langs deze werken, op de ochtenden voorafgaand aan de start van het festival.

Vuurol wordt georganiseerd door de Theaterie. Samen met de vaste acteurs van de Theaterie, groepen en individuele artiesten uit verschillende disciplines maken zij het publiek in en tussen de bossen deelgenoot van hun verhalen en dromen.

Makers in opleiding, aan het begin van hun carrière of zeer ervaren, vinden hun plek op Vuurol. De liefde voor locatietheater en het experiment brengt mensen uit het professionele en amateurcircuit samen. Met theater als centraal gegeven is er plaats voor diverse disciplines, zoals dans, taal, muziek.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Kunstbaken Festival, Horizontoer of EEF Eindeloos Eiland Festival.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Vuurol Pinkstereditie 2020
Lage Vuursche,

zo 31 mei t/m ma 1 juni 2020
»
 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Kunst/installaties
 • ✔︎Binnen
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Nieuwe makers
 • ✔︎Foodtrucks
 • Programma voor kinderen
 • ✔︎Camping dichtbij
 • Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN VUUROL?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

Theaterfestival Vuurol Lage Vuursche vernieuwt

20/09/2019

Het enige locatietheaterfestival in deze regio richt zich in de aanloop van de editie van 2020 op vernieuwing. “In de afgelopen 11 jaar hebben we bewezen een origineel en goedbezocht festival voor jong en oud neer te zetten. Steeds werd het publiek verrast met nieuwe ervaringen”, vertelt Mieke Bouhuijs, zakelijk leidster van het festival. “Bevlogen teams zorgen voor de basis en begeleiding, gedreven artiesten voor de originele voorstellingen, geïnspireerd door en gespeeld op de mooie plekken in het bos. Dit willen we behouden, maar ook nieuwe noodzakelijke stappen zetten.”

Er wordt nagedacht over mogelijkheden om het bos op andere manieren te beleven bij de voorstellingen, acts en kunst. Er zijn jonge professionele teamleden bij gekomen die hier hun frisse kijk op los laten. “Maar”, zo betoogt Bouhuijs, “dit is verjonging én aanvulling. De professionals hadden we al in de teams. Nu wordt het tijd hier ook de financiële erkenning aan te geven, omdat je anders geen stevige pijlers houdt. Hier gaat hard aan getrokken worden. Dit hoort bij de noodzakelijke professionalisering, om door te kunnen gaan. Ons festival en de functie die we voor publiek en makers vervullen is dit waard.”

Vuurol is bij uitstek een plek voor ontwikkeling, waar het publiek zich aan kan laven, Waar artiesten in opleiding en jonge makers een bosvloer geboden wordt om zich te laten zien en het experiment aan te kunnen gaan, met coaching en in combinatie met “oude rotten in het vak.” Er is plaats voor divers talent wat een kwalitatief goede performance neer kan zetten. Vuurol heeft hierin een reputatie hoog te houden.

“We richten ons oog op de toekomst en bouwen hieraan,” zegt Bouhuijs “Maar soms moet je ook iets ouds afbreken om ruimte voor nieuw te maken! Het oog wat onze entree met Pinksteren heeft gevormd, gaat op 28 september van 10 - 12 uur ontmanteld worden, met oude én nieuwe vrijwilligers. Ook deze ploeg vernieuwt en verjongt. Hier kunnen nog meer mensen bij, dus leer Vuurol van binnenuit kennen. Van harte welkom in Lage Vuursche!”

Programma theaterfestival Vuurol online

29/05/2019

Op 9 en 10 juni bruist het bos rond de Kuil van Drakenstein, Lage Vuursche. Vanaf 12 uur bruist het van theaterbelevenissen en kunst, voor jong en oud, met de natuur in een hoofdrol. Al het moois wat er komen gaat, staat nu op vuurol.nl, aan de hand waarvan je je eigen programma en route kunt gaan ‘Uitpluizen’. Dit is tevens het thema dit jaar.

Op 9 juni wordt het festival feestelijk geopend om 11.30 uur. Op 9 én 10 juni wachten er vanaf 12.30 uur gekke ontmoetingen, mooie voorstellingen en bijzondere kunstwerken. Vuurol verrast met originaliteit en neemt je mee in het beleven van een andere werkelijkheid, waarin van alles te ontdekken is. Dwaal door een mooi stuk bos en laat je verrassen óf loop gericht je eigen route; het is allebei mogelijk.

Er worden nog enkele vrijwilligers gezocht, voor o.a. het speels begeleiden van creatieve kinderactiviteiten. Duik achter de schermen en meld je bij: irmavan8@hotmail.com.

Reserveren is aan te raden, om te voorkomen dat je bij een uitverkochte kassa belandt. (En voordeliger!)

Stap op de fiets om efficiënt en het meest milieubewust bij Vuurol te komen. Entree: Dagrecreatieterrein Drakenstein Lage Vuursche.

Theaterfestival Vuurol met Pinksteren: Uitpluizen

09/05/2019

Op 9 en 10 juni kun je in het bos rond de Kuil van Drakenstein vanaf 12 uur genieten van natuur én theater rond het thema 'Uitpluizen'. Je kunt er je eigen route uitstippelen langs een grote verscheidenheid aan verrassende voorstellingen, korte acts en kunstwerken. Maar zeker is dat je niet alles kunt zien in één dag en ook wanneer je een passe-partout aanschaft voor beide dagen, wordt het een uitdaging.

Voor mensen met een toegangskaartje is het mogelijk om -voorafgaand aan het festival- om 10.30 uur mee te gaan met de LandArt wandeling. De wandeling leidt langs diverse kunstwerken, waar de kunstenaars speciaal voor hen van alles rondom het kunstwerk en de totstandkoming zullen vertellen.

De vormgevers van Vuurol zorgen er zoals ieder jaar weer voor dat de bezoekers door een speciale doorgang het festival betreden, om ze meteen in de stemming én in een andere wereld te brengen. Een wereld, waarin de makers het beste uit zichzelf halen om het publiek deelgenoot te maken van wat zij willen vertellen.

Artistiek leider Groenewoud: "Wat alle voorstellingen en acts in ieder geval gemeenschappelijk hebben is dat ze verrassend en origineel zijn en vaak beeldend, kleurrijk. Bovendien maken ze verbinding met het mooie bos waarin we mogen spelen".

Het volledige programma staat half mei online op vuurol.nl. Je kunt tot en met 25 mei gebruik maken van een vroegboekkorting!

INSTAGRAM
Vuurol

bibliothecarin
Onzichtbare schommelaar #vuurolfestival #vuurol #scholenindekunst

Vuurol

joppedehaen
Theater voorstelling lage vuursche

Vuurol

kaputnik.knutselt
Vuurol, interactief theaterfestival in Lage Vuursche. ik heb genoten!!! #vuurol #vuurol2017 #lagevuursche #wasstraat #interactieftheater #theaterfestival

Vuurol

pascalehagen
Theater in de wei....met koeien als toeschouwer

Vuurol

bibliothecarin
Spiegels in het bos #vuurol

Vuurol

sanneresoort
Voorstelling kantoorvlieg bij festival #vuurol

Vuurol

mboyens
#vuurol #vuurol

Vuurol

soyznl
Leuke tafereeltjes in het #bos. #vuurol, morgen ook nog! #theater #festival #teatime #picnic #inthewoods #forest #aliceinwonderland #lagevuursche • also nice inspiration for next topic @urbanjungleblog :))

Vuurol

sanneclifford
Last year our performance 'Tweezaam' was part of Vuurol festival. This year we will join with '3 is a crowd' and 'We are the everlasting guests'. And happy to share that 'Tweezaam' will be back as well, at Boerol (NL) & Watou (BE). Photo by Marian Putman.

Vuurol

sjasma
Great time at #vuurol #LifewithEvi #funequalsfedde

Vuurol

joppedehaen
#vuurol

Vuurol

sanneclifford
This will be our stage in June @vuurol : '3 is a crowd' and 'We are the everlasting guests'! #nofilter #outdoordancing #vuurol #danceandmusic #festival #lagevuursche

Vuurol

theatergroepthalia
Voorstelling in de maak #vuurol #thalia #amersfoort #festival

Vuurol

euppel
Tijdens "Binnenskamers" houden we het publiek op ludieke wijze een spiegel voor over vergaderen. Ongeschreven wetten en regels lijken misschien handig maar wat kan er ontstaan als iemand ontdekt èn besluit dat het ook anders kan? #vuurol @theatergroeptha

Vuurol

pascalehagen
Dansen in het water tijdens Vuurol #vuurol#irisvanpeppen#wal#koud#lagevuursche

Vuurol

eleabekkers
Prachtige locatie, inspirerende gesprekken en een confronterende voorstelling: mijn eerste #vuurol zit er weer op! #devermoeidemens #oase . . #slavernij #theater #locatietheater #vuurol2017

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK