Vuurol

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Vuurol
Vuurol Zomereditie 2018
Bij Vuurol maak je een wandeling door de bossen van Lage Vuursche langs verschillende voorstellingen, acts en beeldende kunst.

Theaterfestival Vuurol


Vuurol is voor iedereen die al wandelend iets bijzonders wil meemaken. Het is een festival dat je raakt en je met een ervaring rijker het bos doet verlaten.

Laat je meevoeren langs ongewone voorstellingen en verrassingen. Dompel je onder in deze stroom en kijk waar deze je brengt. Fascinatie, betovering, verwondering, verwarring? Met een kanteling van de werkelijkheid. Beeldende kunst legt verbinding met het thema en publiek en vormt een belangrijk onderdeel op de route.

Vuurol wordt georganiseerd door de Theaterie welke geleid wordt door Mieke Bouhuijs en Jeannette Groenewoud. Samen met de vaste acteurs van de Theaterie, groepen en individuele artiesten uit verschillende disciplines maken zij het publiek in en tussen de bossen deelgenoot van hun verhalen en dromen.

Makers in opleiding, aan het begin van hun carrière of zeer ervaren, vinden hun plek op Vuurol. De liefde voor locatietheater en het experiment brengt mensen uit het professionele en amateurcircuit samen. Met theater als centraal gegeven is er plaats voor diverse disciplines, zoals dans, taal, muziek.


Enthousiast over Vuurol?

Heb je een aanvulling op deze informatie? Mail naar info@theaterfestival.info.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 50 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld LOS festival, EEF Eindeloos Eiland Festival of Horizontoer.

Volg ons op Facebook of wordt lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Vuurol Zomereditie 2018
Lage Vuursche,

zo 20 mei t/m ma 21 mei
»
  • In theater(s)
  • ✔︎Locatietheater
  • Straattheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Kunst
  • Programma voor kinderen
  • ✔︎Camping dichtbij
  • Goed bereikbaar met OV
  • Low budget

Theaterfestival Vuurol: dynamisch én relaxed Pinksteruitje!

30/04/2018

Vuurol is er (bijna) klaar voor, na de try-outs in het bos. Makers leggen nu de laatste hand aan de 18 voorstellingen, 8 acts en de kunstwerken, die in het bos nabij de Kuil van Drakenstein te vinden zullen zijn. Het publiek stelt zijn eigen route en programma samen op 20 en 21 mei van 13 tot 18 uur.

Betoverend bos
'Vuurol vindt plaats in het mooiste gevarieerde stukje bos in de wijde omgeving' vertelt Mieke Bouhuijs, zakelijk leidster van Vuurol. 'Dit stukje wat ooit bij kasteel Drakensteyn hoorde, is zo betoverend met zijn twee vijvers, bloeiende rododendrons en eeuwenoud loofbos. En dan wordt je op verschillende plekjes nabij de wandelpaden verrast door bijzonder theater, voor jong en oud. Je hoeft echt geen cultuurliefhebber te zijn om te gaan genieten! En neem vooral je kinderen en kleinkinderen mee. Voor een ieder is er van alles te beleven.'

Veel variatie
Muziek-, poëtisch- en teksttheater, maar vooral beeldend theater staan op het menu. Dans, bewegings- en vertel- masker- en poppentheater vullen het programma, aan elkaar geregen door mooie, ontregelende, grappige ontmoetingen met de artiesten van de korte acts. De zintuigen worden geprikkeld door de kunst onderweg.

Uitgelicht
Elusive Sparkle laat met veel humor de kunst van het mislukken zien in een wervelende clownsshow. Maskertheater 'Vreemd Hoofd' tovert bijzondere figuren ‘Out of the Box’ en laat ervaren hoe het is om “vreemd” te zijn. De groep 7Volt voert een hilarische slapstick uit over verwikkelingen in relaties op de boslaan. Luister naar het gesprek van de dames in de hout gestookte Hottub van Thalia, tijdens hun relaxmomentje.

Voorverkoop
Wees zeker van uw toegang tot dit evenement door het online kopen van uw polsbandjes. 'Vorig jaar waren we uitverkocht en moesten we mensen naar huis sturen bij de kassa. Dat is erg teleurstellend!' waarschuwt Mieke Bouhuijs.

Reserveren: www.vuurol.nl.

Het bos stroomt bij Theaterfestival Vuurol

28/03/2018

Het thema van de tiende editie van Theaterfestival Vuurol (20 en 21 mei) is STROOM. Vuurol bedoelt hiermee vooral dat het een positieve stroom teweeg wil brengen, in plaats van aandacht voor wat er mis is in de wereld.

Bezoekers van Vuurol kunnen tijdens het Pinksterweekend aan de hand van het programma en een plattegrond een eigen route langs de optredens kiezen. Vuurol biedt 20 voorstellingen op prachtige plekken in het bos, zo’n 10 korte acts, belevingsplekken en beeldende kunst op en langs de wandelpaden.
De voorstellingen spelen gemiddeld vijf keer per middag en duren 15-20 minuten. De korte acts spelen doorlopend.
Het startpunt is het Dagrecreatieterrein Drakenstein in Lage Vuursche (kom op de fiets!). Er wordt gespeeld tussen 13 en 18 uur. Kaarten voor Vuurol – tot 1 mei in de voorverkoop - zijn te bestellen via www.vuurol.nl.

INSTAGRAM
Vuurol

sjasma
Great time at #vuurol #LifewithEvi #funequalsfedde

Vuurol

soyznl
Leuke tafereeltjes in het #bos. #vuurol, morgen ook nog! #theater #festival #teatime #picnic #inthewoods #forest #aliceinwonderland #lagevuursche • also nice inspiration for next topic @urbanjungleblog :))

Vuurol

sanneresoort
Voorstelling kantoorvlieg bij festival #vuurol

Vuurol

sanneclifford
Last year our performance 'Tweezaam' was part of Vuurol festival. This year we will join with '3 is a crowd' and 'We are the everlasting guests'. And happy to share that 'Tweezaam' will be back as well, at Boerol (NL) & Watou (BE). Photo by Marian Putman.

Vuurol

bibliothecarin
Spiegels in het bos #vuurol

Vuurol

pascalehagen
Theater in de wei....met koeien als toeschouwer

Vuurol

actieman
Het was weer een fantastisch optreden op #vuurol 2016 #theaterfestival #roerendgoed #elf #trashyfriday #tussendebuiendoor

Vuurol

theatergroepthalia
Voorstelling in de maak #vuurol #thalia #amersfoort #festival

Vuurol

veerle_vb
Vuurol was helemaal geweldig. (K ben niet goed in taggen srry als k je vergeet) #vuurol #wolf #dwerg #waswellagge

Vuurol

euppel
Tijdens "Binnenskamers" houden we het publiek op ludieke wijze een spiegel voor over vergaderen. Ongeschreven wetten en regels lijken misschien handig maar wat kan er ontstaan als iemand ontdekt èn besluit dat het ook anders kan? #vuurol @theatergroeptha

Vuurol

jorisnicomedes
#vuurol 2015

Vuurol

pascalehagen
Dansen in het water tijdens Vuurol #vuurol#irisvanpeppen#wal#koud#lagevuursche

Vuurol

bibliothecarin
Onzichtbare schommelaar #vuurolfestival #vuurol #scholenindekunst

Vuurol

eleabekkers
Prachtige locatie, inspirerende gesprekken en een confronterende voorstelling: mijn eerste #vuurol zit er weer op! #devermoeidemens #oase . . #slavernij #theater #locatietheater #vuurol2017

Vuurol

mboyens
Kleurig weefwerk web in het bos #vuurol ##nature #weaving between #trees

Vuurol

joppedehaen
#vuurol

Verzend