Mooi Weer Spelen

alle theaterfestivals
Theaterfestival Mooi Weer Spelen
Mooi Weer Spelen
Internationaal straattheaterfestival. Gezellig en intiem op en rond de Markt in Delft. Artiesten en gezelschappen uit binnen- en buitenland brengen straattheater, acrobatiek, street comedy, dans en muziek.

Festival Mooi Weer Spelen


In 2020 gaat Mooi Weer Spelen het anders doen. De 32e editie van het Delfts straattheaterfestival, dat elk jaar aan het begin van de zomer plaats vind, zal in komend jaar niet meer geheel gratis zijn en zal niet meer alleen op en rond de Markt plaatsvinden.

Als alles volgens plan verloopt, verhuist het gratis straattheaterprogramma naar het park van de multiculturele buurt Poptahof en zal vooral op zondagmiddag 21 juni plaatsvinden, één voorstelling is op vrijdag- en zaterdagavond laat, als het donker is. Rond de Markt blijven mobiele acts en een enkele straattheatervoorstelling het (winkelende) publiek gratis verrassen en op de Markt blijft het traditionele zaterdagavondspektakel.

Met Pink Project en met Rotterdams regisseur Jacqueline Sterk wordt momenteel speciaal voor MWS 2020 ‘Mother Earth’ ontworpen, een muziektheatervoorstelling op basis van de muziek en het maatschappijkritische gedachtengoed van de legendarische band Pink Floyd. Niet alleen de band Pink Project en de muziek van Pink Floyd maar ook de Markt zélf zal de bezoeker op een unieke manier beleven. Locatiemuziektheater ten top. Made in Delft. Op zaterdagvond 20 juni zal de complete Markt – van gevel tot gevel - ingezet worden om met acteurs, dansers, straattheaterartiesten en luchtacrobaten uit Delft en Nederland en met videoprojecties, lichteffecten en quadrafonisch geluid het wel en wee van ons moedertje aarde te verbeelden.

In de plannen verhuist het gratis straattheaterprogramma van Mooi Weer Spelen komende zomer naar het Poptapark, vooral op zondagmiddag 21 juni. Op vrijdag- en zaterdagavond staat daar ook de prachtige urban dans- en videovoorstelling ‘L’Ivresse d’une approche’ van het Franse gezelschap Au Delà Du Bleu op de planning. Festivalleider Frank Koenen: 'Nadat we zes edities van MWS vooral op de Markt deden, vroegen we ons af hoe het zou zijn om een editie in een park te doen. Het Poptapark leent zich er goed voor, er ligt stroom, de buurt is gastvrij en we kennen het park inmiddels op ons duimpje omdat we er alweer elf maal het minifestival ‘Dwalen door Poptahof’ van Delftse Maakweken organiseerden. Bovendien, als we op de Markt ‘Mother Earth’ afbouwen, is het misschien onhandig als er een festival bezig is. En de avondvoorstelling ‘L’Ivresse d’une approche’, die móet in het Poptapark. Het is zo’n fascinerende, poëtische mix van solodans, livemuziek en waanzinnige videobeelden op een achterdoek van tien bij zes meter. Die moet je buiten in de openlucht meemaken. De gekromde heuvelrug in het park biedt plek voor veel publiek en vormt een mooie natuurlijke tribune.'


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Straattheaterfestival Woerden, Kunsten op straat of Spoffin.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • Kunst/installaties
 • Binnen
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • Foodtrucks
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • ✔︎Low budget
WAT VIND JIJ VAN MOOI WEER SPELEN?
   Totaalindruk: 3.8
   Programma: 3.3
   Sfeer: 2.8
   Locatie: 3.5
   Prijs-kwaliteit: 3.8
Jikke
Totaalindruk: 2, Programma: 1, Sfeer: 2, Locatie: 1, Prijs: 2
ongelooflijk dat hier subsidie naartoe gaat in tijden dat er voor noodzakelijker doeleinden niks te besteden is. Het culturele aanbod binnen dit festival is zogezegd nogal opmerkelijk.
Steven
Totaalindruk: 1, Programma: 1, Sfeer: 1, Locatie: 1, Prijs: 1
Ik uit Delft
Totaalindruk: 3, Programma: 3, Sfeer: 1, Locatie: 3, Prijs: 2
Wat een flop. Het zg spektakel met de kettingzaag op de markt, stelde totaal niks voor. Wat een afgang. Overdag ook niet veel te beleven.
Lees meer beoordelingen
Lucia
Totaalindruk: 9, Programma: 8, Sfeer: 7, Locatie: 9, Prijs: 10
Mooi dat een activiteit als avondvierdaagse geïntegreerd is. Zo maken de bezoekers van beide activiteiten kennis met elkaar. Een hele feestelijk begin met al die kleine en ook grote oranje wandelaars. Een aantal bleef gezellig chillen op de markt terwijl er theater was.
Geef je mening
INSTAGRAM
Mooi Weer Spelen

spinnetje1
Mooi weer spelen festival #delft #markt #mooiweerspelen

Mooi Weer Spelen

noa_jc
#mooiweerspelen met @tanith_vdh

Mooi Weer Spelen

jacubahaija
#canalart #everythingflows #voldersgracht #delft #summerinthecity #mooiweerspelen #Delft

Mooi Weer Spelen

jacubahaija
#canalart #everythingflows #vrouwjutteland #delft #summerinthecity #mooiweerspelen #Delft

Mooi Weer Spelen

jacubahaija
#straattheaterfestival #mooiweerspelen #delft 2006

Mooi Weer Spelen

exploringdelft
High and dry at the #Markt #indelft #mooiweerspelen nice event See you next year

Mooi Weer Spelen

benniesbusiness
Mooi Weer Spelen 2016! Annelies, me, my Cajon, my Tambourine and my beatiful plant! We did different acoustic street performances during Mooi Weer Spelen! #mooiweerspelen#Delftcity#workhardpaysoff#benniesbusiness#BennieSemil#Annelies#loveforthegame#perfor

Mooi Weer Spelen

jacubahaija
#straattheaterfestival #mooiweerspelen #delft

Mooi Weer Spelen

benniesbusiness
Mooi Weer Spelen 2016! Afgelopen wekend tijdens de openbare workshops op Markt in Delft heb ik wederom heel erg genoten. Het was een Super leuke ervaring! #mooiweerspelen#nicejobbing#workshops#kidsclass#bucketdrumming#danceworkshops#blessedkids#delftmoves

Mooi Weer Spelen

benniesbusiness
"Mooi weer Spelen" 2015 in Delft! #mooiweerspelen#markt#delft#continueworkshops#workhardpaysoff#thestreetsoffDelft#benniesbusiness#Lloydscompany#theaterinDelft#bucketdrumming#blessed

Mooi Weer Spelen

markymarkies
Markt #delft met #mooiweerspelen

Mooi Weer Spelen

benniesbusiness
Mooi Weer Spelen 2016 in de avonduren! Na een dikke voorstelling "Icarus" en een aantal stevige Workshops gaan wij: Bennie Semil & Annelies nog even los met een akoestisch repetoire! Cajon, Zang & Mime! #benniesbusiness#mooiweerspelen#blessedpeople#bezig#

Mooi Weer Spelen

corgroenfotografie
#straatfotografie #streetphotography #fun #Delft #Holland #streetscene #Mooiweerspelen

Mooi Weer Spelen

gerardstolk1947
#MWS #MWSDelft #Hipsick #Mooiweerspelen #MooiweerspelenDelft #hipsickunusualtheatre #gerardstolk1947:#gerardstolk

Mooi Weer Spelen

stadsclown_delft
#jazzcats #mooiweerspelen #2017 #delft #holland #pink

Mooi Weer Spelen

jacquelinekron
#straatkunst #mooiweerspelen #markt #delft

We gebruiken functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist. Bij het bekijken van een filmpje plaatst youtube cookies. 

OK