Hongerige Wolf

alle theaterfestivals
Theaterfestival Hongerige Wolf
Hongerige Wolf
Het Groningse dorp Hongerige Wolf is elk jaar drie dagen lang het toneel van een bijzonder festival. Concerten worden gegeven op een schapenveld, theatervoorstellingen in schuren en gedanst wordt er in de polder buiten het dorp.

Festival Hongerige Wolf


Bandjes, kunst, literatuur, theater, lekker eten: het is allemaal te vinden op Festival Hongerige Wolf. Het hele dorp doet mee.

Verwacht geen line-up van allemaal grote, bekende namen; het festival is een broedplaats voor onontdekt talent en het biedt een podium voor nieuw werk. Menig bandje of artiest dat ooit op Festival Hongerige Wolf zijn eerste podiumervaring op deed, was later terug te zien op het muziekfestival Noorderslag, Oerol of bij DWDD op tv.

Kom voor de sfeer. Kom voor de natuur en de gastvrijheid van de dorpsbewoners. Kom voor de optredens. En kom voor het feest. Elke avond, als het muziekprogramma op het Schapenveld ten einde loopt, gaat het feest door in de polder, waar tot in de vroege uurtjes gefeest kan worden bij een boerderij. Een stukje verderop is de festivalcamping, waar je zo je tent in kan rollen. Slapen bij buurtbewoners kan ook; veel Hongerige Wolven bieden een slaapkamer of tuinhuisje aan voor festivalgangers.

Je koopt een kaartje voor de hele dag of het hele weekend en mag daarmee overal naartoe: theatervoorstellingen, workshops, filmvertoningen, muziek en nog veel meer. Koop ‘m al in de voorverkoop dan is het goedkoper. Enne, voor ons is het trouwens ook heel plezierig wanneer je je ticket nu al koopt want dan weten wij waar we rekening mee mogen houden!

Een festival met zo’n mooie naam op zo’n mooie plek; dat moet je meemaken.We beloven je dat het een weekend wordt dat je niet snel zal vergeten.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld De Oversteek, Mandala of Where the sheep sleep.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Kunst/installaties
 • ✔︎Binnen
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Nieuwe makers
 • ✔︎Foodtrucks
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • ✔︎Camping dichtbij
 • Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN HONGERIGE WOLF?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

Meer namen bekend voor Festival Hongerige Wolf 2019

01/06/2019

Op het Schapenveld kan er gedanst worden op muziek van bands, maar in het hele weekend vinden er ook bijzondere dansvoorstellingen plaats. Zo maakte het Amsterdamse danscollectief 'The Tough Titties Revolution' een voorstelling voor Festival Hongerige Wolf, te zien in het magische Ambonezenbosje. De Arnhemse meisjes komen met hun voorstelling 'See me notice you'. Daarnaast verwelkomt Hongerige Wolf onder andere Hannah Zwaans met een rauwe performance en de Finse choreografe Sara Europaeus.

Deze zomer zullen er bijzondere werken te zien en te beleven zijn van drie beeldende kunstenaars: Louwe Noordhoff, Merijn Vrij en Anna-Lucia Rijf. Communicatie en interactie tussen mens, object en locatie speelt bij hen allen een grote rol. Heb jij je eigen voetstappen in de natuur weleens terug gehoord in toonladders? Kom het proberen!

Voor zowel kinderen als jongeren is er dit jaar een uitgebreid programma. Neem deel aan de denkwandeling of bezoek de voorstelling van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool. Kleur mee met klankkleur, volg een workshop van de Knutsbus of werk mee aan de tentoonstelling de Gedachtengarderobe en nog veel meer! En natuurlijk is er weer gezellig kampvuur, gave welpendisco en kun je bij zomers weer een duik nemen in de plomp. Zwembroek mee dus!

INSTAGRAM
Hongerige Wolf

bennajel
Live high

Hongerige Wolf

alidaluciawolters
No rain please

Hongerige Wolf

esthertienstra
Dacht je te moeten werken, ga je voor je vrijgezellenfeestje lekker weekendje festivallen bij #hongerigewolf #nice! Dank je wel meiden!!

Hongerige Wolf

marit_overbeek
Uitzicht vanaf de camping op @festivalhongerigewolf #CampingHamer #hongerigewolf #graan #graanvelden #tarwe #groningen #grunn #latergram #zomer #zon #Oldambt #graanrepubliek

Hongerige Wolf

keukengebeuren
Pretty people! #keukengebeuren #festival #foodtruck #hongerigewolf #food

Hongerige Wolf

festivalhongerigewolf
#Repost @ronbuiting ・・・ fijne deuntjes van #jesusevilhighway @festivalhongerigewolf bij de #sluis #festivalhongerigewolf #hongerigewolf #groningen #grunn #latergram

Hongerige Wolf

kunstbendegrunn
Marie Jones @ Loods Jan Vogel

Hongerige Wolf

annekekosterillustration
Eric's #performance went really well today! #fhw #festivalhongerigewolf #hongerigewolf #groningen #thenetherlands #latergram #tractor #art

Hongerige Wolf

bennajel
Na storm komt zonneschijn ☀️

Hongerige Wolf

pipkoli
Grieks dansfeest. #festivalhongerigewolf #festival #fhw2013 #groningen #grassmoawer #summer #holland #hongerigewolf

Hongerige Wolf

sophievleeuwen
Festival #Hongerigewolf Oost #Groningen

Hongerige Wolf

antje_jeltje
Ondanks de storm en regen een supertof weekend gehad dames!

Hongerige Wolf

richiebuzz
#festival #hongerigewolf #FHW2015

Hongerige Wolf

alidaluciawolters
❤ #portofcall #singandsongwriter #festival #festivallife #hongerigewolf #grunn #ergaatnietsbovengroningen #wanderlust #weekendvibes #summervibes #zomeringroningen

Hongerige Wolf

neofanfare9x13
Een regenachtige maar toffe start van @festivalhongerigewolf gisteren! Ook vandaag en morgen zijn we volop op het festival te vinden. #neofanfare #neofanfare9x13 #9x13 #trance #hongerigewolf #festivalhongerigewolf #festival #nieuwemuziek

Hongerige Wolf

pepijn_l
Goed dat ze het er even bij zetten: #Weids. #festivalhongerigewolf #hongerigewolf #groningen #landschap #view #kano #schilderijtje.

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK