Horizontoer

Theaterfestival Horizontoer
Horizontoer
Horizontoer is een zeilend cultuur muziek- en theaterfestival. Met een vloot authentieke zeilschepen vol muzikaal en theatraal talent overspoelt het festival tien dagen lang Harlingen, Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland.

Festival Horizontoer

Horizontoer is een zeilend cultuur muziek- en theaterfestival. Met een vloot authentieke zeilschepen vol muzikaal en theatraal talent overspoelt het festival Harlingen, Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland. Tien dagen lang zijn de Waddeneilanden een podium voor het gevestigde en aanstormende talent dat meevaart met Horizontoer. 

Horizontoer vindt jaarlijks plaats in augustus, maar wordt door het hele jaar heen mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers die zich keihard inzetten om het festival mogelijk te maken. Inmiddels is Horizontoer al 27 jaar een evenement waarbij muziek, zeilen, natuur, cultuur en theater samenkomen. 

Horizontoer is een bijzonder festival omdat je als festivalganger mee kunt varen. Het boeken van een ticket verzekert festivalgangers van een unieke ervaring. Je beleeft het festival voor en achter de schermen en maakt iedere muzikale uitspatting van heel dichtbij mee! Aan boord van je schip, uitwaaiend aan het strand en zwetend op de dansvloer voel je je de koning(in) van het Wad. Daarnaast verrast het festival de toeristen op de eilanden met gratis optredens in de wonderschone cafeetjes en pleintjes van de Waddeneilanden. 

De programmering van dit festival biedt een podium voor aanstormend talent, is divers en gericht op een breed publiek. In voorgaande edities gingen o.a. Eefje de Visser, Janne Schra, Judy Blank en Emil Landman mee. 

Niet alleen in de café’s op de eilanden zal het los gaan maar Horizontoer zal het publiek ook verwonderen, ontroeren en verrassen op straat met o.a. straattheater en dans. 

Je verblijft in een twee- of vierpersoons hut van een oud-Hollandse platbodem. Dat betekent geen overdreven luxe, maar je bent wel voorzien van alle faciliteiten. Je hut is voorzien van stapelbedden. Matrassen, kussens met slopen, onderlakens, toiletten en douches zijn aanwezig. Dekens, dekbedden of slaapzakken en handdoeken moet je wel zelf meebrengen. 

Aan boord zijn – naast de schipper en de maat – een Horizontoer gastheer- of vrouw en een prima kok, die dagelijks een heerlijk driegangen diner voor je bereidt. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen, evenals alle koffie, thee en melk.

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Vuurol, Where the sheep sleep of De Oversteek.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Kunst
 • ✔︎Zeiltocht
 • ✔︎Slapen op een platbodem
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • ✔︎Nieuwe makers
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • +︎Unieke ervaring
Data en tijden onder voorbehoud. Check altijd de website van het festival.
Wat vind jij van Horizontoer?
   Totaalindruk: 9.0
   Programma: 9.0
   Sfeer: 8.0
   Locatie: 9.0
   Prijs-kwaliteit: 9.0
Harry
Totaalindruk: 9, Programma: 9, Sfeer: 8, Locatie: 9, Prijs: 9
Horizontoer is een super-vakantie. Nieuwe mensen leren kennen, varen en zelfs zeilen, nieuwe muzikanten en andere artiesten leren kennen, genieten van hun kunsten, het strand opzoeken, bos of duinen door. Betrekkelijk dicht bij huis ver weg zijn en genieten.
Geef je mening
INSTAGRAM
Horizontoer

past_mo
#horizontoer #horizontoer2016 #àlenvers in de rode beuk achter de kerk in #denburg

Horizontoer

deweijer_boxmeer
Gespot! @mauricevanhoek die zijn publiek betoverd op een boot bij Vlieland tijdens de #horizontoer . 18 mei is hij bij ons mét voltallige band!

Horizontoer

jensebens
#horizontoer #ameland #nes #nescafe

Horizontoer

totwelvemusic
tonight we'll be playing at the westend theater, terschelling. it's one of the most beautiful theaters we have ever seen so we're very happy to play there together with @pitouou ❤️ #horizontoer #hzt16 #wadmooi16 #waddeneilanden #totwelve #pitou #westendth

Horizontoer

janneschra
#horizontoer

Horizontoer

josephinezwaan
Horizontoer! This boat will take us to the islands to share our music. Festival on a boat ⛵️@horizontoer #horizontoer #waddeneilanden #music #singersongwriter #éénvierde #live #musician #festival #summer #gig #traveling #islandhopping

Horizontoer

lisette__g
Live music on board #wadmooi16 #hzt16 #Ameland #horizontoer #sailing #sailingship #instalike #instalife #instamusic #instaboat #unesco #waddenzee #waddensea #wadden #wad #sunset

Horizontoer

josephinezwaan
Today's gig at ameland @horizontoer #Photo @willemijnmay. #josephinezwaan #artist #music #singersongwriter #horizontoer #performing #éénvierde #album #islandhopping #festivallife #livemusic

Horizontoer

cleanpetemusic
#horizontoer #hzt16

Horizontoer

horizontoer
Ons lieftallige promoteam staat op #Texel! #hzt16

Horizontoer

bazabaz
#Horizontoer #Terschelling

Horizontoer

vakantaseren
Ik zit op de Waddenzee op de Waddenzee #wadmooi16 #vakantaZEEren #horizontoer #9picturestory

Horizontoer

danielcanemusic
Oh @horizontoer wat mis ik het wakker worden op een boot, het lachen met al die fantastische mensen. En het super random samen je sets spelen met helden zoals @moneyandtheman en @jeanvaljeanne ! #horizontoer #magikalweerterug #waddeneiland #boot #helden #

Horizontoer

delstelle
Dancing to @rolfdeband on Terschelling at #horizontoer

Horizontoer

rudymackay
Heimwee naar de boot waar we de afgelopen zes dagen op leefden. #horizontoer #topoftheworld #lovemylife

Horizontoer

jonneke
Genoten van de #fantasie en #mysterieus optreden van #bubblica van #horizontoer #wadden #ameland #bellen #bubbles #magic #mysterious #light