Horizontoer

Theaterfestival Horizontoer
Horizontoer 2024
Horizontoer is een zeilend cultuur muziek- en theaterfestival. Met een vloot authentieke zeilschepen vol muzikaal en theatraal talent overspoelt het festival tien dagen lang Harlingen, Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland.

Festival Horizontoer

Horizontoer is een zeilend cultuur muziek- en theaterfestival. Met een vloot authentieke zeilschepen vol muzikaal en theatraal talent overspoelt het festival Harlingen, Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland. Tien dagen lang zijn de Waddeneilanden een podium voor het gevestigde en aanstormende talent dat meevaart met Horizontoer. 

Horizontoer vindt jaarlijks plaats in augustus, maar wordt door het hele jaar heen mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers die zich keihard inzetten om het festival mogelijk te maken. Inmiddels is Horizontoer al 27 jaar een evenement waarbij muziek, zeilen, natuur, cultuur en theater samenkomen. 

Horizontoer is een bijzonder festival omdat je als festivalganger mee kunt varen. Het boeken van een ticket verzekert festivalgangers van een unieke ervaring. Je beleeft het festival voor en achter de schermen en maakt iedere muzikale uitspatting van heel dichtbij mee! Aan boord van je schip, uitwaaiend aan het strand en zwetend op de dansvloer voel je je de koning(in) van het Wad. Daarnaast verrast het festival de toeristen op de eilanden met gratis optredens in de wonderschone cafeetjes en pleintjes van de Waddeneilanden. 

De programmering van dit festival biedt een podium voor aanstormend talent, is divers en gericht op een breed publiek. In voorgaande edities gingen o.a. Eefje de Visser, Janne Schra, Judy Blank en Emil Landman mee. 

Niet alleen in de café’s op de eilanden zal het los gaan maar Horizontoer zal het publiek ook verwonderen, ontroeren en verrassen op straat met o.a. straattheater en dans. 

Je verblijft in een twee- of vierpersoons hut van een oud-Hollandse platbodem. Dat betekent geen overdreven luxe, maar je bent wel voorzien van alle faciliteiten. Je hut is voorzien van stapelbedden. Matrassen, kussens met slopen, onderlakens, toiletten en douches zijn aanwezig. Dekens, dekbedden of slaapzakken en handdoeken moet je wel zelf meebrengen. 

Aan boord zijn – naast de schipper en de maat – een Horizontoer gastheer- of vrouw en een prima kok, die dagelijks een heerlijk driegangen diner voor je bereidt. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen, evenals alle koffie, thee en melk.

NIEUW! TheaterfestivalFORUM

Wil je informatie delen met andere festivalbezoekers? Zoek je tips over welke voorstellingen echt de moeite waard zijn, of wil je die geven? Zoek je tickets of wil je ze kwijt? Zoek je accommodatie of bied je dat aan? Je eigen festival of voorstelling promoten? Kijk op het splinternieuwe FESTIVALFORUM!

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Hongerige Wolf, EEF Eindeloos Eiland Festival of Hoogte 80 festival.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Kunst
 • ✔︎Zeiltocht
 • ✔︎Slapen op een platbodem
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • ✔︎Nieuwe makers
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • +︎Unieke ervaring

Horizontoer 2024
Waddenzee,

zo 4 augustus t/m vr 9 augustus 2024
»
Data en tijden onder voorbehoud. Check altijd de website van het festival.
INSTAGRAM
Horizontoer

vakantaseren
Ik ben al thuis maar doe net of ik nog op de @horizontoer boot zit. Pas als het festival voorbij is, gaat ie er af. Google Horizontoer maar eens, supergaaf varend festival in de Wadden. #waddenzee #wadmooi16 #horizontoer #wadden

Horizontoer

jonneke
Genoten van de #fantasie en #mysterieus optreden van #bubblica van #horizontoer #wadden #ameland #bellen #bubbles #magic #mysterious #light

Horizontoer

past_mo
#horizontoer #horizontoer2016 #àlenvers in de rode beuk achter de kerk in #denburg

Horizontoer

traceysilhouette
Texels! Wat was het heerlijk! Bedankt Den Burg! Het was een feestje!

Horizontoer

rockin_robin_music
TBT to #horizontoer with Matt, James & Josephine playing some lovely tunes ❤️

Horizontoer

josephinezwaan
Today's gig at ameland @horizontoer #Photo @willemijnmay. #josephinezwaan #artist #music #singersongwriter #horizontoer #performing #éénvierde #album #islandhopping #festivallife #livemusic

Horizontoer

delstelle
Dancing to @rolfdeband on Terschelling at #horizontoer

Horizontoer

suusjeq
Horizontoer 2016 ⛵

Horizontoer

dafneholtland
Ameland

Horizontoer

hanssiee
Hier zong ik een liedje, ik vertelde ook verhalen, heb gedronken, gefeest, genoten. Er zijn meer foto's maar deze foto raakt het precies. Met een onuitgeslapen kop met haar een liedje zingen op een boot met eindelijk zon en liefde van vele mensen. #hzt15

Horizontoer

jensebens
#horizontoer #ameland #nes #nescafe

Horizontoer

smrwrkthm
A room with a view! #oostcoast #neerlandsdope #horizontoer #horizontoer2017 #vlieland #boat

Horizontoer

horizontoer
Kira heeft fans! #hzt16

Horizontoer

reisvlinder.nl
Bye bye Terschelling!!

Horizontoer

deafslag_ameland
#horizontoer #ameland

Horizontoer

beatthebandit
Great afternoon in Texel, Holland, watching @totwelvemusic, great band from Amsterdam. Check them out if you get chance! #newmusic #amsterdam #holland #texel #harmonies #guitar #cajon #horizontoer