Art of Wonder

Theaterfestival Art of Wonder
Art of Wonder 2024
Verwonderende theater- en dansvoorstellingen van toonaangevende (inter)nationale gezelschappen, in het groene festivalhart de Gouverneurstuin in Assen, op verrassende locaties in de stad, op straat, en op scholen en schoolpleinen in de hele provincie Drenthe.

Festival Art of Wonder

Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden, met als motto; verbeelding als motor van het leven. Met twee weken lang professionele theater- en dansvoorstellingen op basisscholen en middelbare scholen in Assen en Drenthe en daarna een driedaags publiekelijk weekend met voorstellingen in het festivalhart de Gouverneurstuin in Assen en op bijzondere binnen- en buitenlocaties elders in de stad en met theateracts op straat. Ook biedt het festivalhart een gevarieerd randprogramma, met fantasievolle, interactieve installaties, workshops, livemuziek en horeca. Een feest van verwondering en ontmoeting voor jong en oud. 

Op Art of Wonder spelen (inter)nationaal toonaangevende én jonge veelbelovende gezelschappen met kwalitatief hoogstaande voorstellingen voor een breed en divers publiek. Naast professioneel theater is er ook ruimte voor talentontwikkeling voor jongeren van jongerenproductiehuizen en voor pas-afgestudeerden van Noordelijke kunstvakopleidingen. 

Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden. Dat wil niet alleen zeggen dat er voor kinderen van elke leeftijd (vanaf 2 jaar) iets te zien is op het festival, maar ook dat volwassenen zich aangesproken zullen voelen door de aard van de programmering. Artistiek leider Frederieke Vermeulen programmeert verrassende voorstellingen die het jeugdige publiek serieus nemen, die op meerdere lagen communiceren en ieders verbeelding prikkelen. Voorstellingen die jong en oud verrassen met nieuwe perspectieven, fantasierijke verhalen, verwonderende beeldtaal en speelse vertelvormen. 

Drents Jeugdtheater Garage TDI is initiator en organisator van Art of Wonder. Sinds 2017 viert Garage TDI elk eerste weekend van juni de verbeelding met dit jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden. In 2018 trok de tweede editie ruim 7000 toeschouwers bij 22 verschillende producties met 67 speelbeurten en 6 interactieve installaties in de tuin, naast de muziek en horeca.

NIEUW! TheaterfestivalFORUM

Wil je informatie delen met andere festivalbezoekers? Zoek je tips over welke voorstellingen echt de moeite waard zijn, of wil je die geven? Zoek je tickets of wil je ze kwijt? Zoek je accommodatie of bied je dat aan? Je eigen festival of voorstelling promoten? Kijk op het splinternieuwe FESTIVALFORUM!

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Grazende Zwaan, Roots in the Woods of Bosch Parade.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

  • ✔︎Jeugdtheater
  • ✔︎Theater
  • ✔︎Straattheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Randprogramma
  • ✔︎Workshops
  • ✔︎Binnen
  • ✔︎Buiten
  • +︎Goed bereikbaar met OV
  • +︎Voor alle leeftijden

Art of Wonder 2024
Assen,

vr 31 mei t/m zo 2 juni 2024
»
Data en tijden onder voorbehoud. Check altijd de website van het festival.
INSTAGRAM
Art of Wonder

mariekemilook
Wat een heerlijke dag met Marc en @corlinekirschbaum. Lekker geknald met Fox Barista tijdens de eerste editie van Art of Wonder in de gouveneurstuin in Assen. Morgen deel 2! Komen jullie ook? #foxbarista #artofwonder #gouveneurstuin #festival

Art of Wonder

roeltichelaar
Theaterbende route 1 met 8-12 jaar is al in volle gang! Al 1 voorstelling gehad en de workshop gedaan. Nu kijken we naar #buurman in de #natuur #Assen #artofwonder

Art of Wonder

fakeroelievuitton
Voorstelling met @sijaspaulus voor #artofwonder

Art of Wonder

sergio.jove
#artofwonder #art #jeugdtheater

Art of Wonder

roeltichelaar
Wat een dag! Met bijna 45 kinderen en jongeren 6 voorstellingen bezocht. 2x workshopje en beetje zonnebrand smeren. #theaterlife #bloemkool

Art of Wonder

jtsdynamo
De eerste route van de theaterbende is al in volle gang! Eerst een voorstelling daarna een workshop en nu zitten we bij #buurman in de #natuur #artofwonder #Assen