De Parade

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival De Parade
De Parade Amsterdam 2019
De Parade is het enige reizende theaterfestival ter wereld, waar eigenzinnige artiesten grote en kleine verhalen vertellen, dansen en zingen over wat hen bezielt. De Parade bevolkt elke zomer gedurende 55 speeldagen de mooiste parken in de vier grote steden.

Theaterfestival De Parade


De Parade is een rondreizend theaterfestival, dat plaatsvindt in stadsparken in vier Nederlandse steden. De tournee start in Rotterdam (Museumpark), van waaruit alle artiesten, medewerkers, tenten en restaurants achtereenvolgens naar Den Haag (Westbroekpark), Utrecht (Moreelsepark) en Amsterdam (Martin Luther Kingpark) reizen.

Op de Parade spelen vele tientallen theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in theatertenten. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken, en alle voorstellingen worden meerdere keren per avond gespeeld. De vier edities zijn niet identiek.
De meeste voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Ze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, zodat je meerdere voorstellingen kan zien op een avond.

Toegangskaarten zijn betaalbaar en worden per voorstelling verkocht. Je moet wel voor de toegang tot het festivalterrein apart betalen. Alleen het eerste uur is de toegang tot het terrein gratis. Voorstellingskaarten en terreinkaarten zijn online of op het terrein zelf te koop.

Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

De Parade besteed aandacht aan duurzaamheid. Zo worden er eisen gesteld aan de horeca voor wat betreft het gebruik van bio-industrie vrije producten. In Utrecht en Amsterdam gebruikt het festival groene stroom en wordt er geen gebruik meer gemaakt van dieselaggregaten.

Je mag op het festivalterrein geen eigen consumpties meenemen.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 60 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Boulevard, De Parade of Oerol.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

De Parade Rotterdam 2019
Rotterdam,

vr 21 juni t/m zo 30 juni 2019
»

De Parade Den Haag 2019
Den Haag,

vr 5 juli t/m zo 14 juli 2019
»

De Parade Utrecht 2019
Utrecht,

vr 19 juli t/m zo 4 augustus 2019
»

De Parade Amsterdam 2019
Amsterdam,

vr 9 augustus t/m zo 25 augustus 2019
»
 • In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Theater
 • Kunst
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN DE PARADE?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

De Parade steunt sociale en maatschappelijke doelen

04/06/2018

Theaterfestival De Parade werkt dit jaar nog meer samen met (deels nieuwe) partners met een sociale en maatschappelijke impact.

Met Join the Pipe zet de Parade zich weer in om de wereld van schoon drinkwater te voorzien. De Parade serveert al jaren geen bronwater maar uitsluitend kraanwater. Voor elke verkochte fles wordt ook een waterfles aan een kind in Afrika gedoneerd.

De koffie wordt dit jaar verzorgd door Moyee Coffee. Moyee serveert niet alleen fairtrade koffie, maar draagt ook zorg voor een eerlijkere relatie tussen producenten en consumenten. Naast de 20% FairChain premie voor de koffieboeren laten ze 300% meer geld achter in het koffieproducerende land. Dit kan het leven van miljoenen mensen op een radicale en positieve manier verbeteren.

De toiletten worden dit jaar gehost door Fairfood, een organisatie die campagnes voert voor eerlijke voedselketens. De toiletten worden omgebouwd tot een 'Super Foute Supermarkt', waar Fairfood de bezoekers tijdens hun toiletbezoek meer vertelt over de herkomst van ons eten en de issues die zich in de toeleveringsketens van dat eten voordoen.

De Parade doet tenslotte ook mee aan de actie 'Geef een Toegift' van De Verenigde Podiumkunstenfestivals, waarbij bezoekers van festivals worden opgeroepen om een kaartje te betalen voor mensen die dit niet zelf kunnen betalen.

Programma De Parade 2018 compleet

24/05/2018

Het programma van rondreizend theaterfestival de Parade is nu helemaal compleet en te vinden op de website van De Parade. Er spelen ruim 80 theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor groot, klein en alles daar tussenin. Het programma varieert per dag en per stad. De tournee start op vrijdag 29 juni in Rotterdam en trekt daarna langs Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Naast de vele voorstellingen is er ook iedere avond gratis live muziek. De voorverkoop van terreinkaarten en enkele voorstellingen start op vrijdag 1 juni.

Gemixte disciplines zorgen deze zomer voor een verrassend en gevarieerd programma. Er is dit jaar ook een uitgebreide KinderParade met meer dan 20 voorstellingen. Naast de theatervoorstellingen is ook het Parademuseum leuk voor kinderen. En Eye Filmmuseum brengt met acht grote schermen de film weer terug naar de tijd waar het begon, reizend door het land met verrassend gevarieerde films: van circusverhalen tot sprookjes.

De Parade opent – met uitzondering van Rotterdam – iedere dag om 14:00. Het eerste uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 7,50. Tot 18 jaar is de entree gratis. Op de eerste vrijdag van iedere stad opent de Parade om 18:00, dan is het eerste uur niet gratis.

• Rotterdam, Museumpark: vrijdag 29 juni t/m zondag 8 juli
• Den Haag, Westbroekpark: vrijdag 13 t/m zondag 22 juli
• Utrecht, Moreelsepark: vrijdag 27 juli t/m zondag 12 augustus
• Amsterdam, Martin Luther Kingpark: vrijdag 17 augustus t/m zondag 2 september

INSTAGRAM
De Parade

kijkenklik
#elisevanderlinden #shadesofsilence #installationart #art #pareltjevandeparade #pareltje #parade2017 #paradeutrecht #blauw

De Parade

bjorn_benda
Zwemmuuuhhh

De Parade

tinysmall
Van die avonden #paraderen #paradeamsterdam

De Parade

kamerichbudwilowitzeyes2
#komtallen kijken naar #leuk #BonteHond @jtg_bontehond #festivalvoorstelling te zien op #deparade #rotterdam #denhaag #utrecht #amsterdam #paraderotterdam #paradedenhaag #paradeutrecht #paradeamsterdam #parade2016 #deparade2016 #theatre #theatervoorstell

De Parade

urbanchoreo
De Snoepwinkel op #DeParade. #Utrecht #Festival #FestivaldeParade #evenement #event #theater #kunstencultuur #cultuur #cultureel #eten #drinken #familie #familyfun #fun #placemaking #events #stad #plezier #zomer #zon #city #cities #food #drinks

De Parade

hannebel
Rottigheid, alleen vandaag nog op De Parade Amsterdam met @pauldemunnikofficial @vlootjuh & @degroot_marcel! #gaatdatzien #rottigheid #parade #amsterdam #paradeamsterdam

De Parade

luna_sisi_
Festival Parade, funny small cars. #parade #paradeutrecht #festivalparade #fiat500 #fiat #petitvoiture #automobile #smallcar

De Parade

judithwilthof
#festivallife #paradeUtrecht #chillingsmetzus #zomer

De Parade

desnoep
Open indien open, ergens tuaaen den haag en Utrecht #desnoepwinkel #traktorrijden #paradeutrecht

De Parade

avonturenvanelkedag
Dag 63: loved it; een middag Parade met m'n man en meiden #100daysof_summer #parade #utrecht #paradeutrecht

De Parade

heerwestra
Viva de Parade!!! #festivaldeparade #Utrecht #deparade

De Parade

anoekroodenburg
Zweven, Dark N Stormy cocktails, haute friture croquettes en ... zon #paradeutrecht #traditie #zomervakantie #utregmestadsie

De Parade

tessajongepoerink
21 t/m 24 juli Parade Utrecht & 11 t/m 14 augustus Parade Amsterdam. Photo made by Casper Koster. www.moskoek.nl #festivaldeparade #parade #moskoek #utrecht #amsterdam #show #theater #generaleoost #true #shoot #me

De Parade

jimmyluca23
Evening stroll on the Parade in Utrecht, are we becoming yuppies

De Parade

marit_overbeek
Raak zeg, die voorstelling #MonsterLoveTown van @elfietromp en #KeimpedeJong op de #ParadeUtrecht! Tromp neemt haar publiek, onder de muzikale begeleiding van #KeimpedeJong, mee naar 'de plek waar je terecht komt als je hart gebroken is, als je eindelijk

De Parade

nwdeboer
Great performance at Parade Utrecht! #parade #paradeutrecht #dejeugd #dejeugdvantegenwoordig #poppen

Verzend

Deze website gebruikt cookies  |   OK