De Parade

alle theaterfestivals
Theaterfestival De Parade
De Parade Amsterdam 2019
De Parade is het enige reizende theaterfestival ter wereld, waar eigenzinnige artiesten grote en kleine verhalen vertellen, dansen en zingen over wat hen bezielt. De Parade bevolkt elke zomer gedurende 55 speeldagen de mooiste parken in de vier grote steden.

Theaterfestival De Parade


De Parade is een rondreizend theaterfestival, dat plaatsvindt in stadsparken in vier Nederlandse steden. De tournee start in Rotterdam (Museumpark), van waaruit alle artiesten, medewerkers, tenten en restaurants achtereenvolgens naar Den Haag (Westbroekpark), Utrecht (Moreelsepark) en Amsterdam (Martin Luther Kingpark) reizen.

Op de Parade spelen vele tientallen theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in theatertenten. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken, en alle voorstellingen worden meerdere keren per avond gespeeld. De vier edities zijn niet identiek.
De meeste voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Ze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, zodat je meerdere voorstellingen kan zien op een avond.

Toegangskaarten zijn betaalbaar en worden per voorstelling verkocht. Je moet wel voor de toegang tot het festivalterrein apart betalen. Alleen het eerste uur is de toegang tot het terrein gratis. Voorstellingskaarten en terreinkaarten zijn online of op het terrein zelf te koop.

Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

De Parade opent – met uitzondering van Rotterdam – iedere dag om 14:00. Het eerste uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 8,50. Tot 18 jaar en voor leden van We Are Public is de entree gratis. Iedereen met een Rotterdampas, Ooievaarspas, U-pas, Stadspas of CJP-pas krijgt korting op de toegang. Op de eerste vrijdag van iedere stad opent de Parade om 18:00.

De Parade besteedt aandacht aan duurzaamheid. Zo worden er eisen gesteld aan de horeca voor wat betreft het gebruik van bio-industrie vrije producten. In Utrecht en Amsterdam gebruikt het festival groene stroom en wordt er geen gebruik meer gemaakt van dieselaggregaten.

Je mag op het festivalterrein geen eigen consumpties meenemen.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Boulevard, Festivalderaa of Karavaan.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

De Parade Rotterdam 2020
Rotterdam,

vr 26 juni t/m zo 5 juli 2020
»

De Parade Den Haag 2020
Den Haag,

vr 10 juli t/m zo 19 juli 2020
»

De Parade Utrecht 2020
Utrecht,

vr 24 juli t/m zo 9 augustus 2020
»

De Parade Amsterdam 2019
Amsterdam,

vr 14 augustus t/m zo 30 augustus 2020
»
 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • Kunst/installaties
 • ✔︎Buiten
 • In theater(s)
 • ✔︎In tenten of containers
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Foodtrucks
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN DE PARADE?
   Totaalindruk: 6.1
   Programma: 6.1
   Sfeer: 6.1
   Locatie: 5.6
   Prijs-kwaliteit: 5.6
bewoner binnenstad Utrecht2
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 9
Super leuk! Jammer dat mensen zich zo aanstellen over geluidsoverlast. Daardoor klopt er niks van de beoordeling.
Jona
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 10
Allemaal top zo geweldig dat er 2 weken zoveel artiesten hun ziel en zaligheid delen. Zo voel je je weer mens! Fantastisch om te zien waar we als mensen toe in staat zijn.
ROOS
Totaalindruk: 3, Programma: 3, Sfeer: 3, Locatie: 3, Prijs: 1
Low budget? Nou, nee hoor, echt niet. Dat je zelfs moet betalen om, zonder een voorstelling te zien, het park in te kunnen vind ik waanzinnig. En ieder jaar weer zie ik, aan het einde van dit gebeuren het park, het gras, totaal verwoest door de tenten, en daar wordt niets aan gedaan. Zet het volgend jaar maar bij de Rai neer.
Lees meer beoordelingen
Ik wil rust
Totaalindruk: 1, Programma: 1, Sfeer: 1, Locatie: 1, Prijs: 1
Permanente geluidsoverlast in het centrum, 2 weken lang...
Anoniem
Totaalindruk: 1, Programma: 1, Sfeer: 1, Locatie: 1, Prijs: 1
Beter buiten de stad doen vanaf volgend jaar.
Bewoner binnenstad Utrecht
Totaalindruk: 1, Programma: 1, Sfeer: 1, Locatie: 1, Prijs: 1
Geluidsoverlast van dit festival. Wil slapen. Hoe kunnen omwonenden hier blij mee zijn?
Rob
Totaalindruk: 8, Programma: 7, Sfeer: 9, Locatie: 9, Prijs: 8
Het eten is te duur en er is geen patat of zoiets en als je eten haalt dan wil ik ook daar bij t restaurant drinken halen want dan is immiddels t eten koud als je weer naar een andere plek moet .. ....
Anoniem
Totaalindruk: 8, Programma: 8, Sfeer: 7, Locatie: 6, Prijs: 8
Anoniem
Totaalindruk: 9, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 7, Prijs: 8
Geweldige voorstellingen! Wel druk.
Liesbeth
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 9, Locatie: 8, Prijs: 9
Geef je mening
NIEUWS

Kaarten De Parade langer online te koop

29/06/2019

Handig: vanaf dit jaar zijn de kaarten op deparade.nl tot een halfuur voor aanvang van de voorstelling te koop. Zo kun je op het terrein via je telefoon nog voorstellingskaarten voor diezelfde avond aanschaffen. Je kunt de kaarten afhalen op het terrein bij de Kiosk of bij een van de infopunten. Bij de Kiosk kun je, net als voorgaande jaren, de hele dag kaarten kopen voor de voorstellingen. Een half uur voor aanvang van de voorstelling zijn er altijd nog theaterkaarten te koop bij de tent van de voorstelling zelf.

Kaartverkoop De Parade 2019 gestart

01/06/2019

Op vrijdag 21 juni opent Parade Rotterdam om 18:00 uur haar poorten in het Museumpark. Vervolgens trekt het theaterfestival verder naar Den Haag, Utrecht en sluit op zondag 25 augustus haar tournee af in Amsterdam. De kaartverkoop voor alle voorstellingen in Rotterdam en van een aantal voorstellingen in de andere drie steden, is gestart op 1 juni. Voorstellingen van onder andere Ellen ten Damme, Remko Vrijdag & Martine Sandifort, Scapino Ballet Rotterdam en Toneelgroep Oostpool zijn vanaf dan te koop.

In totaal spelen er 80 verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen op de Parade, voor groot én klein. Het merendeel van de voorstellingen wordt speciaal voor de Parade gemaakt en is dus alleen deze zomer te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op het programma die gemiddeld zo'n 30 minuten duren, waardoor er makkelijk meerdere voorstellingen per avond bezocht kunnen worden. Naast de avondvoorstellingen is er ook elke dag een uitgebreide KinderParade voor alle leeftijden en iedere avond gratis livemuziek.

Sinds vorig jaar kunnen bezoekers online een extra bedrag doneren bij aankoop van een kaartje, om kinderen en volwassen die de financiële middelen niet hebben een onvergetelijke dag op de Parade te bezorgen. Hiervoor werkt het festival samen met Stichting IMC Weekendschool. De Parade biedt, dankzij donaties van bezoekers, veel kinderen en ouders de mogelijkheid een voorstelling te bezoeken, poffertjes te bakken, te zweven en nog veel meer.

Programma De Parade 2019 bekend

09/05/2019

Van geweld op de dansvloer tot een lustopwekkende romcom waar je zelf het verhaal bepaalt en van Afrikaanse rymklets (rap) tot een snelcursus ongenuanceerdheid. Op de Parade staat voor ieder wat wils. Deze zomer zie je 80 verschillende theater-, dans-, en muziekvoorstellingen op de Parade. Naast de voorstellingen kan je ook weer genieten van heerlijk eten en drinken en iedere dag is er KinderParade voor alle leeftijden en gratis livebands.

Het programma staat inmiddels op de website. De online kaartverkoop start op zaterdag op 1 juni.

De Parade opent iedere dag om 14:00. Op de eerste vrijdag van iedere stad opent de Parade om 18:00. Rotterdam heeft afwijkende openingstijden: wo, za en zo om 14.00 uur en ma, di, do en vr om 15.00 uur. Het eerste uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 8,50. T/m 17 jaar en voor leden van We Are Public is de entree gratis. Iedereen met een Rotterdampas, Ooievaarspas, U-pas, Stadspas of CJP-pas krijgt korting op de toegang.

INSTAGRAM
De Parade

kijkenklik
#elisevanderlinden #shadesofsilence #installationart #art #pareltjevandeparade #pareltje #parade2017 #paradeutrecht #blauw

De Parade

anoekroodenburg
Zweven, Dark N Stormy cocktails, haute friture croquettes en ... zon #paradeutrecht #traditie #zomervakantie #utregmestadsie

De Parade

lindabroeksteeg
Je veux de l'amour - Ellen ten Damme op de Parade

De Parade

kamerichbudwilowitzeyes2
#komtallen kijken naar #leuk #BonteHond @jtg_bontehond #festivalvoorstelling te zien op #deparade #rotterdam #denhaag #utrecht #amsterdam #paraderotterdam #paradedenhaag #paradeutrecht #paradeamsterdam #parade2016 #deparade2016 #theatre #theatervoorstell

De Parade

bjorn_benda
Zwemmuuuhhh

De Parade

desnoep
Open indien open, ergens tuaaen den haag en Utrecht #desnoepwinkel #traktorrijden #paradeutrecht

De Parade

judithwilthof
#festivallife #paradeUtrecht #chillingsmetzus #zomer

De Parade

hannebel
Rottigheid, alleen vandaag nog op De Parade Amsterdam met @pauldemunnikofficial @vlootjuh & @degroot_marcel! #gaatdatzien #rottigheid #parade #amsterdam #paradeamsterdam

De Parade

tinysmall
Van die avonden #paraderen #paradeamsterdam

De Parade

heerwestra
Viva de Parade!!! #festivaldeparade #Utrecht #deparade

De Parade

julia.vanberkel
Festival #DeParade met wederom geweldige shows van @gersonmain en @ellentendamme , één groot feest

De Parade

marit_overbeek
Raak zeg, die voorstelling #MonsterLoveTown van @elfietromp en #KeimpedeJong op de #ParadeUtrecht! Tromp neemt haar publiek, onder de muzikale begeleiding van #KeimpedeJong, mee naar 'de plek waar je terecht komt als je hart gebroken is, als je eindelijk

De Parade

avonturenvanelkedag
Dag 63: loved it; een middag Parade met m'n man en meiden #100daysof_summer #parade #utrecht #paradeutrecht

De Parade

nwdeboer
Great performance at Parade Utrecht! #parade #paradeutrecht #dejeugd #dejeugdvantegenwoordig #poppen

De Parade

nooitmeernaarhuis.nl
De Parade in Amsterdam. Mooi weertje, gezellige mensen, lekker eten en vooral heel erg relaxed! Als je hier op een bankje zit wil je nooitmeernaarhuis. #amsterdam #martinlutherkingpark #park #paradeamsterdam #theaterfestivaldeparade #relaxed #zon #nooitme

De Parade

jimmyluca23
Evening stroll on the Parade in Utrecht, are we becoming yuppies

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK