De Parade

Theaterfestival De Parade
De Parade
De Parade is het enige reizende theaterfestival ter wereld. Het oergezellige festival strijkt elke zomer neer in stadsparken in vier grote steden. In de theatertenten op het compacte festivalterrein kun je kiezen uit veel korte voorstellingen, die vaak speciaal voor het festival zijn gemaakt.

Theaterfestival De Parade

De Parade is een rondreizend theaterfestival, dat plaatsvindt in stadsparken in vier Nederlandse steden. De tournee start in Rotterdam (Museumpark), van waaruit alle artiesten, medewerkers, tenten en restaurants achtereenvolgens naar Den Haag (Westbroekpark), Utrecht (Moreelsepark) en Amsterdam (Martin Luther Kingpark) reizen. 

Op de Parade spelen vele tientallen theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in theatertenten. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken, en alle voorstellingen worden meerdere keren per avond gespeeld. De vier edities zijn niet identiek. De meeste voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Ze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, zodat je meerdere voorstellingen kan zien op een avond. 

Toegangskaarten zijn betaalbaar en worden per voorstelling verkocht. Je moet wel voor de toegang tot het festivalterrein apart betalen. Alleen het eerste uur is de toegang tot het terrein gratis. Voorstellingskaarten en terreinkaarten zijn online of op het terrein zelf te koop. 

Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. 

De Parade opent – met uitzondering van Rotterdam – iedere dag om 14:00. Het eerste uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 8,50. Tot 18 jaar en voor leden van We Are Public is de entree gratis. Iedereen met een Rotterdampas, Ooievaarspas, U-pas, Stadspas of CJP-pas krijgt korting op de toegang. Op de eerste vrijdag van iedere stad opent de Parade om 18:00. 

De Parade besteedt aandacht aan duurzaamheid. Zo worden er eisen gesteld aan de horeca voor wat betreft het gebruik van bio-industrie vrije producten. In Utrecht en Amsterdam gebruikt het festival groene stroom en wordt er geen gebruik meer gemaakt van dieselaggregaten. 

Je mag op het festivalterrein geen eigen consumpties meenemen.

Ben je fan van De Parade en/of hou je van mooie spullen? Op hun website zijn mooie theateraffiches en andere artikelen te koop.

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Karavaan, Oerol of Boulevard.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Horeca
 • ✔︎Foodtrucks
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Binnen
 • ✔︎In tenten
 • +︎Goed bereikbaar met OV
 • +︎Je betaalt per voorstelling
 • -︎Geen eigen consumpties
Wat vind jij van De Parade?
   Totaalindruk: 8.3
   Programma: 8.3
   Sfeer: 8.3
   Locatie: 7.6
   Prijs-kwaliteit: 7.6
bewoner binnenstad Utrecht2
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 9
Super leuk! Jammer dat mensen zich zo aanstellen over geluidsoverlast. Daardoor klopt er niks van de beoordeling.
Jona
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 10, Prijs: 10
Allemaal top zo geweldig dat er 2 weken zoveel artiesten hun ziel en zaligheid delen. Zo voel je je weer mens! Fantastisch om te zien waar we als mensen toe in staat zijn.
ROOS
Totaalindruk: 3, Programma: 3, Sfeer: 3, Locatie: 3, Prijs: 1
Low budget? Nou, nee hoor, echt niet. Dat je zelfs moet betalen om, zonder een voorstelling te zien, het park in te kunnen vind ik waanzinnig. En ieder jaar weer zie ik, aan het einde van dit gebeuren het park, het gras, totaal verwoest door de tenten, en daar wordt niets aan gedaan. Zet het volgend jaar maar bij de Rai neer.
Lees meer beoordelingen
Rob
Totaalindruk: 8, Programma: 7, Sfeer: 9, Locatie: 9, Prijs: 8
Het eten is te duur en er is geen patat of zoiets en als je eten haalt dan wil ik ook daar bij t restaurant drinken halen want dan is immiddels t eten koud als je weer naar een andere plek moet .. ....
Anoniem
Totaalindruk: 8, Programma: 8, Sfeer: 7, Locatie: 6, Prijs: 8
Anoniem
Totaalindruk: 9, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 7, Prijs: 8
Geweldige voorstellingen! Wel druk.
Liesbeth
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 9, Locatie: 8, Prijs: 9
Geef je mening
NIEUWS

Programma 30e editie theaterfestival de Parade bekend

09/04/2020

Eind april wordt de beslissing genomen het rondreizende theaterfestival De Parade voor het eerst kan gaan starten in Eindhoven. De Parade slaat haar tenten dan tien dagen lang op naast het Parktheater. Lucky Fonz III bezingt er de lotgevallen van Diederik, Kovacs neemt je mee op een intieme, muzikale reis en Porgy, Hein en Olga Franssen komen met een vervolg op 'Sound of Mucus'. Het Parktheater programmeert verschillende artiesten uit Eindhoven en omgeving in Café IK en Het Zuidelijk Toneel staat met drie voorstellingen op de Brabantse planken.

De Parade programmeert ook in de zalen van het Parktheater. Zo zijn onder andere Rob en Emiel daar te zien en presenteert Terts Brinkhoff met het Circus der Componisten demonstraties voor de toekomst. Paul Haenen keert terug met Dominee Gremdaat en je beleeft muziek, acrobatiek, magie en halsbrekende toeren in de nok van de Reizende Schouwburg met de Ashton Brothers.

In totaal spelen er 80 verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor groot en klein. Het merendeel van de voorstellingen wordt speciaal voor de Parade gemaakt en is dus alleen deze zomer te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op het programma die gemiddeld zo'n 30 minuten duren, waardoor je makkelijk meerdere voorstellingen op een dag kunt bezoeken. De programmering van de KinderParade en de livemuziek wordt begin mei bekendgemaakt.

Nieuwe datum voor De Parade Eindhoven

24/03/2020

Rondreizend theaterfestival de Parade heeft in overleg met het Parktheater besloten om Parade Eindhoven een kleine maand later te laten plaatsvinden. De nieuwe data zijn: vrijdag 26 juni t/m zondag 5 juli op het grasveld naast het Parktheater Eindhoven.
De festivals in Den Haag, Utrecht en Amsterdam gaan vooralsnog gewoon door op de geplande data.

INSTAGRAM
De Parade

nooitmeernaarhuis.nl
De Parade in Amsterdam. Mooi weertje, gezellige mensen, lekker eten en vooral heel erg relaxed! Als je hier op een bankje zit wil je nooitmeernaarhuis. #amsterdam #martinlutherkingpark #park #paradeamsterdam #theaterfestivaldeparade #relaxed #zon #nooitme

De Parade

hannebel
Rottigheid, alleen vandaag nog op De Parade Amsterdam met @pauldemunnikofficial @vlootjuh & @degroot_marcel! #gaatdatzien #rottigheid #parade #amsterdam #paradeamsterdam

De Parade

tinysmall
Van die avonden #paraderen #paradeamsterdam

De Parade

esmeraldaleef
#suvernuver #casinoroyale #paradeutrecht #parade2015 #parade #utrecht

De Parade

urbanchoreo
De Snoepwinkel op #DeParade. #Utrecht #Festival #FestivaldeParade #evenement #event #theater #kunstencultuur #cultuur #cultureel #eten #drinken #familie #familyfun #fun #placemaking #events #stad #plezier #zomer #zon #city #cities #food #drinks

De Parade

heerwestra
Viva de Parade!!! #festivaldeparade #Utrecht #deparade

De Parade

kamerichbudwilowitzeyes2
#komtallen kijken naar #leuk #BonteHond @jtg_bontehond #festivalvoorstelling te zien op #deparade #rotterdam #denhaag #utrecht #amsterdam #paraderotterdam #paradedenhaag #paradeutrecht #paradeamsterdam #parade2016 #deparade2016 #theatre #theatervoorstell

De Parade

avonturenvanelkedag
Dag 63: loved it; een middag Parade met m'n man en meiden #100daysof_summer #parade #utrecht #paradeutrecht

De Parade

nwdeboer
Great performance at Parade Utrecht! #parade #paradeutrecht #dejeugd #dejeugdvantegenwoordig #poppen

De Parade

desnoep
Open indien open, ergens tuaaen den haag en Utrecht #desnoepwinkel #traktorrijden #paradeutrecht

De Parade

kijkenklik
#elisevanderlinden #shadesofsilence #installationart #art #pareltjevandeparade #pareltje #parade2017 #paradeutrecht #blauw

De Parade

julia.vanberkel
Festival #DeParade met wederom geweldige shows van @gersonmain en @ellentendamme , één groot feest

De Parade

luna_sisi_
Festival Parade, funny small cars. #parade #paradeutrecht #festivalparade #fiat500 #fiat #petitvoiture #automobile #smallcar

De Parade

lindabroeksteeg
Je veux de l'amour - Ellen ten Damme op de Parade

De Parade

bjorn_benda
Zwemmuuuhhh

De Parade

jimmyluca23
Evening stroll on the Parade in Utrecht, are we becoming yuppies

We gebruiken functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist. Bij het bekijken van een filmpje plaatst youtube cookies. 

OK