De Parade

alle theaterfestivals
Theaterfestival De Parade
De Parade Amsterdam 2019
De Parade is het enige reizende theaterfestival ter wereld, waar eigenzinnige artiesten grote en kleine verhalen vertellen, dansen en zingen over wat hen bezielt. De Parade bevolkt elke zomer gedurende 55 speeldagen de mooiste parken in de vier grote steden.

Theaterfestival De Parade


De Parade is een rondreizend theaterfestival, dat plaatsvindt in stadsparken in vier Nederlandse steden. De tournee start in Rotterdam (Museumpark), van waaruit alle artiesten, medewerkers, tenten en restaurants achtereenvolgens naar Den Haag (Westbroekpark), Utrecht (Moreelsepark) en Amsterdam (Martin Luther Kingpark) reizen.

Op de Parade spelen vele tientallen theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in theatertenten. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken, en alle voorstellingen worden meerdere keren per avond gespeeld. De vier edities zijn niet identiek.
De meeste voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Ze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, zodat je meerdere voorstellingen kan zien op een avond.

Toegangskaarten zijn betaalbaar en worden per voorstelling verkocht. Je moet wel voor de toegang tot het festivalterrein apart betalen. Alleen het eerste uur is de toegang tot het terrein gratis. Voorstellingskaarten en terreinkaarten zijn online of op het terrein zelf te koop.

Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.

De Parade opent – met uitzondering van Rotterdam – iedere dag om 14:00. Het eerste uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 8,50. Tot 18 jaar en voor leden van We Are Public is de entree gratis. Iedereen met een Rotterdampas, Ooievaarspas, U-pas, Stadspas of CJP-pas krijgt korting op de toegang. Op de eerste vrijdag van iedere stad opent de Parade om 18:00.

De Parade besteedt aandacht aan duurzaamheid. Zo worden er eisen gesteld aan de horeca voor wat betreft het gebruik van bio-industrie vrije producten. In Utrecht en Amsterdam gebruikt het festival groene stroom en wordt er geen gebruik meer gemaakt van dieselaggregaten.

Je mag op het festivalterrein geen eigen consumpties meenemen.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Over het IJ festival, Festivalderaa of Oerol.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

De Parade Rotterdam 2019
Rotterdam,

vr 21 juni t/m zo 30 juni 2019
»

De Parade Den Haag 2019
Den Haag,

vr 5 juli t/m zo 14 juli 2019
»

De Parade Utrecht 2019
Utrecht,

vr 19 juli t/m zo 4 augustus 2019
»

De Parade Amsterdam 2019
Amsterdam,

vr 9 augustus t/m zo 25 augustus 2019
»
 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • Kunst/installaties
 • ✔︎Buiten
 • In theater(s)
 • ✔︎In tenten of containers
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Foodtrucks
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN DE PARADE?
   Totaalindruk: 9.5
   Programma: 10.0
   Sfeer: 9.5
   Locatie: 7.5
   Prijs-kwaliteit: 8.5
Anoniem
Totaalindruk: 9, Programma: 10, Sfeer: 10, Locatie: 7, Prijs: 8
Geweldige voorstellingen! Wel druk.
Liesbeth
Totaalindruk: 10, Programma: 10, Sfeer: 9, Locatie: 8, Prijs: 9
Geef je mening
NIEUWS

Kaartverkoop De Parade 2019 gestart

01/06/2019

Op vrijdag 21 juni opent Parade Rotterdam om 18:00 uur haar poorten in het Museumpark. Vervolgens trekt het theaterfestival verder naar Den Haag, Utrecht en sluit op zondag 25 augustus haar tournee af in Amsterdam. De kaartverkoop voor alle voorstellingen in Rotterdam en van een aantal voorstellingen in de andere drie steden, is gestart op 1 juni. Voorstellingen van onder andere Ellen ten Damme, Remko Vrijdag & Martine Sandifort, Scapino Ballet Rotterdam en Toneelgroep Oostpool zijn vanaf dan te koop.

In totaal spelen er 80 verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen op de Parade, voor groot én klein. Het merendeel van de voorstellingen wordt speciaal voor de Parade gemaakt en is dus alleen deze zomer te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op het programma die gemiddeld zo'n 30 minuten duren, waardoor er makkelijk meerdere voorstellingen per avond bezocht kunnen worden. Naast de avondvoorstellingen is er ook elke dag een uitgebreide KinderParade voor alle leeftijden en iedere avond gratis livemuziek.

Sinds vorig jaar kunnen bezoekers online een extra bedrag doneren bij aankoop van een kaartje, om kinderen en volwassen die de financiële middelen niet hebben een onvergetelijke dag op de Parade te bezorgen. Hiervoor werkt het festival samen met Stichting IMC Weekendschool. De Parade biedt, dankzij donaties van bezoekers, veel kinderen en ouders de mogelijkheid een voorstelling te bezoeken, poffertjes te bakken, te zweven en nog veel meer.

Programma De Parade 2019 bekend

09/05/2019

Van geweld op de dansvloer tot een lustopwekkende romcom waar je zelf het verhaal bepaalt en van Afrikaanse rymklets (rap) tot een snelcursus ongenuanceerdheid. Op de Parade staat voor ieder wat wils. Deze zomer zie je 80 verschillende theater-, dans-, en muziekvoorstellingen op de Parade. Naast de voorstellingen kan je ook weer genieten van heerlijk eten en drinken en iedere dag is er KinderParade voor alle leeftijden en gratis livebands.

Het programma staat inmiddels op de website. De online kaartverkoop start op zaterdag op 1 juni.

De Parade opent iedere dag om 14:00. Op de eerste vrijdag van iedere stad opent de Parade om 18:00. Rotterdam heeft afwijkende openingstijden: wo, za en zo om 14.00 uur en ma, di, do en vr om 15.00 uur. Het eerste uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 8,50. T/m 17 jaar en voor leden van We Are Public is de entree gratis. Iedereen met een Rotterdampas, Ooievaarspas, U-pas, Stadspas of CJP-pas krijgt korting op de toegang.

Parade 2019 in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam

18/04/2019

Voor de 29e keer trekt theaterfestival de Parade deze zomer langs de vier grootste steden van Nederland. De tournee start vrijdag 21 juni in Rotterdam en trekt via Den Haag verder naar Utrecht en sluit op 25 augustus, na 54 dagen, haar poorten in Amsterdam. Dit jaar staan onder andere Scapino Ballet Rotterdam, Toneelgroep Oostpool, Rosa Ensemble met Hans Dagelet, Stephanie Louwrier, Lowie van Oers & Wart Kamps, YoungGangsters & DOX en Vrijdag en Sandifort op de planken.

In totaal spelen er 80 verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor groot en klein. Het merendeel van de voorstellingen wordt speciaal voor de Parade gemaakt en is dus alleen deze zomer te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op het programma die gemiddeld zo'n 30 minuten duren, zodat je makkelijk meerdere voorstellingen per avond kunt bezoeken. Naast de avondvoorstellingen is er ook elke dag een uitgebreide KinderParade voor alle leeftijden en elke avond gratis livemuziek.

INSTAGRAM
De Parade

jimmyluca23
Evening stroll on the Parade in Utrecht, are we becoming yuppies

De Parade

tinysmall
Van die avonden #paraderen #paradeamsterdam

De Parade

lindabroeksteeg
Je veux de l'amour - Ellen ten Damme op de Parade

De Parade

kijkenklik
#elisevanderlinden #shadesofsilence #installationart #art #pareltjevandeparade #pareltje #parade2017 #paradeutrecht #blauw

De Parade

tessajongepoerink
21 t/m 24 juli Parade Utrecht & 11 t/m 14 augustus Parade Amsterdam. Photo made by Casper Koster. www.moskoek.nl #festivaldeparade #parade #moskoek #utrecht #amsterdam #show #theater #generaleoost #true #shoot #me

De Parade

esmeraldaleef
#suvernuver #casinoroyale #paradeutrecht #parade2015 #parade #utrecht

De Parade

hannebel
Rottigheid, alleen vandaag nog op De Parade Amsterdam met @pauldemunnikofficial @vlootjuh & @degroot_marcel! #gaatdatzien #rottigheid #parade #amsterdam #paradeamsterdam

De Parade

nwdeboer
Great performance at Parade Utrecht! #parade #paradeutrecht #dejeugd #dejeugdvantegenwoordig #poppen

De Parade

judithwilthof
#festivallife #paradeUtrecht #chillingsmetzus #zomer

De Parade

luna_sisi_
Festival Parade, funny small cars. #parade #paradeutrecht #festivalparade #fiat500 #fiat #petitvoiture #automobile #smallcar

De Parade

kamerichbudwilowitzeyes2
#komtallen kijken naar #leuk #BonteHond @jtg_bontehond #festivalvoorstelling te zien op #deparade #rotterdam #denhaag #utrecht #amsterdam #paraderotterdam #paradedenhaag #paradeutrecht #paradeamsterdam #parade2016 #deparade2016 #theatre #theatervoorstell

De Parade

heerwestra
Viva de Parade!!! #festivaldeparade #Utrecht #deparade

De Parade

desnoep
Open indien open, ergens tuaaen den haag en Utrecht #desnoepwinkel #traktorrijden #paradeutrecht

De Parade

bjorn_benda
Zwemmuuuhhh

De Parade

nooitmeernaarhuis.nl
De Parade in Amsterdam. Mooi weertje, gezellige mensen, lekker eten en vooral heel erg relaxed! Als je hier op een bankje zit wil je nooitmeernaarhuis. #amsterdam #martinlutherkingpark #park #paradeamsterdam #theaterfestivaldeparade #relaxed #zon #nooitme

De Parade

julia.vanberkel
Festival #DeParade met wederom geweldige shows van @gersonmain en @ellentendamme , één groot feest

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK