Schemerstad

Theaterfestival Schemerstad
Schemerstad
Schemerstad biedt bijzonder theater op bijzondere locaties in Leiden. Het publiek vaart tijdens de schemering in boten door de grachten van Leiden, en kijkt naar unieke voorstellingen op de wal.

Festival Schemerstad

Schemer... de overgang van dag naar nacht, als de zon verdwijnt en de nacht begint te vallen.In het schemerlicht verandert de stad, komt te voorschijn wat het daglicht niet kan velen, worden schaduwen langer tot ze oplossen in het duister. De schemering is een tussengebied, de brug tussen licht en donker, tussen leven en dood en tussen werkelijkheid en droom. 

Balancerend op die tweespalt biedt Schemerstad bijzonder theater op bijzondere Leidse locaties. Voor het eerst georganiseerd in 2010 staat Schemerstad ieder jaar garant voor een verbluffende ervaring op en langs het water. Het publiek volgt de theaterstukken vanuit de boot. Men kan zowel meevaren in rondvaartboten als in een eigen boot. Varend van de ene naar de andere locatie zal zij in de invallende duisternis geconfronteerd worden met al wat het daglicht niet kan verdragen. 

Schemerstad is een jaarlijks terugkerend locatietheaterfestival dat wil uitgroeien tot hét locatietheaterfestival van westelijk Nederland met landelijke bekendheid. Het festival startte in 2010 en vond toen op één avond plaats. Inmiddels duurt het festival drie avonden, en wordt in totaal door ongeveer 1.500 mensen bezocht.

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Grazende Zwaan, Bosch Parade of Roots in the Woods.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

  • ✔︎Rondvaart
  • ✔︎Theater
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Muziek
  • +︎Goed bereikbaar met OV
Door de coronamaatregelen zijn er veel wijzigingen. Check altijd de website van het festival.
Wat vind jij van Schemerstad?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
INSTAGRAM
Schemerstad

cvdbrugge
#schemerstad #tessadezwart #leiden

Schemerstad

kayinmui
Het was koud, maar waard! Schemerstad Leiden

Schemerstad

jutenjuul
Theater vanaf het water! Weer zo gaaf #leiden #schemerstadleiden

Schemerstad

cizztagram
#Schemerstad #Leiden #Signatures #Alumniboot #leidenuniversity

Schemerstad

jel1000
Girls weekend at Leiden. On Saturday we joined one of the boats from Schemerstad: theatre between day and night.

Schemerstad

jutenjuul
Laatste locatie #schemerstad #leiden

Schemerstad

jutenjuul
3de locatie Haven Leiden Spaanse muziek en dans #schemerstad

Schemerstad

saslouwe
Fun with friends and shadows! #schemerstad #leidenatnight #picknickinthepark #yogamoves #shadowselfie #personalart #weekendfun #letsmove

Schemerstad

gracemargriet
#leiden#schemerstad

Schemerstad

ymac62
#schemerstad #leiden #theater

Schemerstad

marleenbosch
#schemerstad #leiden

Schemerstad

jel1000
#schemerstad #leiden #theater #theatre #urban #urbanlife #urbanphotography #igholland #igersholland #dutchmoments #dutch_connextion #postmoreportraits

Schemerstad

mollykiran
#Schemerstad #Leidenbynight#creatiefparkeren #ikhangmhierwelneerjuh

Schemerstad

whiteonline.nl
@leiden#vaaren#schemerstad#

Schemerstad

suppeninleiden
Schemerstad performances during the Friday Night SUP Leiden last year ;-) #standuppaddle #sup #fun #summer #warm #cool #friends #tour #tourism #city #canals #historiccentre #iloveleiden #leiden #holland #citysup #oshea #schemerstad #suplife

Schemerstad

matroesjka_
Dit weekend maken we #schemerstad onveilig! 3 dagen #locatietheater aan het #water in #leiden. En lekker #koud. Vanavond laatste keer! Foto door @nicknonsense #matroesjkaspeelt #techno #cabaret #pinksteren #buiten

We gebruiken functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist. Bij het bekijken van een filmpje plaatst youtube cookies. 

OK