Bosch Parade

Theaterfestival Bosch Parade
Bosch Parade 2024
De Bosch Parade is een drijvende optocht op de Dommel, in het historische hart van de gemeente ā€˜s-Hertogenbosch. De optocht die is geĆÆnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch is vanaf de oevers in het hart van de stad te bekijken.

Festival Bosch Parade

Bosch Parade keert terug in de stad van Jheronimus Bosch! Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni 2019 vaart de drijvende optocht op de Dommel in s'-Hertogenbosch. Bosch Parade is voor het publiek vanaf de stadswallen en oevers in het historische stadshart te zien. Deze 'vaartocht van het ongerijmde' doet recht aan het genie en de vernieuwingsdrang van de kunstenaar Jheronimus Bosch en aan 's-Hertogenbosch, de stad van de levende kunsten. 

In de basis blijft de Bosch Parade hetzelfde, een unieke kunstmanifestatie geĆÆnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. Bosch Parade is ook organisatorisch vernieuwd. Er is een collectief van kunstenaars gevormd dat samen met de community Bosch Parade maakt. Er zijn geen losse inschrijvingen meer, maar Ć©Ć©n concept van waaruit gewerkt en gecreĆ«erd wordt, samen met meerdere kunstenaars. Hiermee wordt de beleving voor het publiek vergroot. Om dit te versterken komen er ook zitplaatsen op tribunes die een mooi zicht over de Parade geven. 

Bosch Parade is wereldwijd uniek in opzet en verschijningsvorm. In de afgelopen jaren is Bosch Parade 7 keer voorbijgetrokken op de wateren van 's-Hertogenbosch. In 2016 trokken de 18 kunstwerken ruim 20.000 bezoekers over 3 uitvoeringen. De beelden van Bosch Parade gingen viraal, met ruim 4 miljoen views en een eigen versie door de New York Magazine met Amerikaanse voice-over. Nog steeds komen internationale vragen naar de data binnen om de vakantieplanning op Bosch Parade af te kunnen stemmen. Het evenement was een van de succesonderdelen van het Bosch 500 jaar in 2016.

NIEUW! TheaterfestivalFORUM

Wil je informatie delen met andere festivalbezoekers? Zoek je tips over welke voorstellingen echt de moeite waard zijn, of wil je die geven? Zoek je tickets of wil je ze kwijt? Zoek je accommodatie of bied je dat aan? Je eigen festival of voorstelling promoten? Kijk op het splinternieuwe FESTIVALFORUM!

Festivalagenda en meer festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Roots in the Woods, Schemerstad of Limburgfestival.
Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

  • ✔︎Drijvende optocht
  • ✔︎Kunst
  • ✔︎Performances
  • ✔︎Buiten
  • +︎Gratis

Bosch Parade 2024
's Hertogenbosch,

do 20 juni t/m zo 23 juni 2024
Ā»
Data en tijden onder voorbehoud. Check altijd de website van het festival.
INSTAGRAM