Delft Fringe Festival

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Delft Fringe Festival
Delft Fringe Festival 2018
Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Maak kennis met het talent van morgen!

Delft Fringe Festival


Het Delft Fringe Festival is één van de grootste en belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers in Nederland. In een periode van 11 dagen presenteert het Delft Fringe Festival jaarlijks ruim 400 voorstellingen van 50 opkomende makers op meer dan 20 verrassende locaties in de historische binnenstad van Delft.
De spannende combinatie van onverwachte locaties en ambitieus talent maakt het festival een jaarlijkse must-see tijdens de zomer.

Het Delft Fringe Festival vormt voor makers een onmisbare ‘missing link’ tussen opleiding en werkveld. Voor makers is het na hun afstuderen moeilijk hun weg in de podiumkunstensector te vinden. Er zijn weinig speelplekken waar jonge talenten zich kunnen laten zien en de concurrentie is moordend. Het Delft Fringe Festival biedt makers de mogelijkheid hun talenten uit te proberen op publiek en daarvan te leren.

Eén van de krachten van het Delft Fringe Festival is dat de bezoekers optredens en voorstellingen kunnen zien op onverwachte en bijzondere plekken. Voorstellingen vinden plaats in woonkamers, woonboten, kerken, een molen, een stadsboerderij en in de oudste horecagelegenheid in Delft. Tijdens het Delft Fringe Festival maak je gedurende 11 dagen op een bijzondere manier kennis met prikkelende kunst van talentvolle artiesten met lef.
Eigenheid, zeggingskracht en prikkelende concepten vormen de drijfveer voor de totstandkomen van de programmering.

Het vertrouwde betaalmiddel tijdens het Delft Fringe Festival is de Delft Fringe Festivalmunt. Het Delft Fringe Festival kent echter ook de mogelijkheid kaarten online in de voorverkoop aan te schaffen. In aanloop naar het festival biedt het festival 50% van de capaciteit per voorstelling online aan. De overige 50% van de capaciteit is alleen te bezoeken met de Delft Fringe Festivalmunt.

Weet je door het grote aantal voorstellingen niet meer waar je naartoe moet? Wil je weten welke voorstelling het beste bij je past of heb je een vraag over de deelnemende artiesten? Tijdens het festival kun je dagelijks terecht voor hulp bij jouw keuze in het Rietveld Theater en bij de stand op de Markt.


Enthousiast over Delft Fringe Festival?

Heb je een aanvulling op deze informatie? Mail naar info@theaterfestival.info.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 50 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Amsterdam Fringe Festival, Amsterdams Kleinkunst Festival of Spring.

Volg ons op Facebook of wordt lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Delft Fringe Festival 2018
Delft,

do 31 mei t/m zo 10 juni
»
  • ✔︎In theater(s)
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Straattheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Kunst
  • Programma voor kinderen
  • Camping dichtbij
  • ✔︎Goed bereikbaar met OV
  • Low budget

Delft Fringe Festival: Verrassingstour, Canaltour, Belevingstour en Familietour

03/06/2018

Het festivalaanbod van het Delft Fringe Festival (31 mei t/m 10 juni) is zo overweldigend dat de bezoekers wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van een keuze. Daarom stelden de programmeurs van het Delft Fringe Festival enkele bijzonder tours samen.

De Verrassingstour brengt de festivalbezoeker langs drie verschillende voorstellingen. Onder begeleiding van een officiele stadsgids leert de deelnemer tussen de voorstellingen door alles over de bijzondere locaties van het festival en de historische binnenstad van Delft.

Bij de Canaltour stap je aan boord bij de schipper van het Delft Fringe Festival en beleef je het festival vanaf het water. Onder begeleiding van een stadsgids zie je de mooiste historische gevels, de eeuwenoude grachten en leg je aan bij drie bijzondere locaties en hun voorstelling die aan het water zijn gelegen.

Tijdens de Familietour bezoek je samen met je (klein)kinderen twee verschillende familievoorstellingen (leuk voor jong en oud) en volg een spannende speurtocht in de binnenstad van Delft.

Tenslotte is er de Belevingstour: per fiets ga je langs twee toffe voorstellingen en maak je tussendoor kennis met echte Delftse verhalen.

Alle informatie is te vinden op de website van het Delft Fringe Festival.

Royal Delft nieuwe festivallocatie Delft Fringe Festival

30/04/2018

De spannende combinatie van ambitieurs talent en onverwachte locaties is één van de unique sellingpoints van het Delft Fringe Festival. Voorstellingen vinden plaats in de traditionele setting van het theater (Rietveld Theater, Microtheater), maar ook op ludieke plekken zoals een woonboot, schuur, atelier, molen, café of roeivereniging.
Inmiddels zijn er onder de locaties een aantal oude bekenden, maar toch dienen zich elke editie nieuwe locaties aan. Eén van de nieuwe locaties dit jaar is Royal Delft: de oudst nog bestaande fabriek die gespecialiseerd is in Delfts Blauw aardewerk en dit jaar haar 365-jarig jubileum viert. De Porceleyne Fles, zoals Royal Delft van oudsher genoemd wordt, maakt nog steeds op ambachtelijke wijze Delfts Blauw dat met de hand beschilderd wordt.
Tijdens het Delft Fringe Festival worden op verschillende plekken in het gebouw, waaronder in de fabriek, drie voorstellingen vertoond. Omdat Royal Delft zich buiten het stadscentrum bevindt, worden er tijdens het festival extra vervoersmogelijkheden ingezet (shuttle service, rondvaartboot) om een bezoek aan de locatie te vergemakkelijken.

Delft Fringe Festival: Festivalprogramma 2018 bekend!

05/02/2018

Het Delft Fringe Festival ontving dit jaar meer dan 200 aanmeldingen. Hieruit zijn 4 cabaretvoorstellingen, 2 opera's, 2 circusacts, 3 live-art performances, 5 kleinkunst-voorstellingen, 7 muziektheatervoorstellingen, 9 dansvoorstellingen, 9 theatervoorstellingen, 9 muzikanten en bands en 4 familievoorstellingen geselecteerd voor de volgende editie van 31 mei t/m 10 juni 2018. Het nieuwe festivalmagazine wordt, samen met drie veelbelovende acts gepresenteerd tijdens de Delft Fringe Night op 7 april 2018 in het Rietveld Theater in Delft.

Record aantal aanmeldingen Delft Fringe Festival

21/12/2017

Ruim 190 theatermakers wisten de afgelopen weken de weg naar het inschrijfformulier voor Delft Fringe Festival 2018 te vinden. "We vinden het superleuk om te lezen wat de makers bezighoudt. We zien veel nieuwe vormen van cross-overs tussen verschillende disciplines. Ook zijn er nieuwe thema's zoals de prestatiegeneratie, mannenvriendschappen en eigen identiteit." aldus programmeur Rémon Beeftink.

INSTAGRAM
Delft Fringe Festival

delftfringefestival
De theaterestafette gaat gewoon door. Meer dan 40 artiesten, dus keuze genoeg! Bekijk het actuele programma op www.delftfringe.nl. Op de foto House For Art gemaakt door Erwin van Tongeren. #delftfringe

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Jildou Kroes speelt 'Zoute Slok Op' op de Spoorsingel. Foto: Jurjen Bolsenbroek #delftfringe #delft #festival

Delft Fringe Festival

jacqueline_salamistinkt
And a few more pics of last weekend's performance with @misiconi_dc at #delftfringe #storytellerloops #misiconistoryteller #integrateddance #inclusivedance #wheelchairlife #wheelchairdance

Delft Fringe Festival

vocaalentertainment
De eerste foto's van @delftfringe zijn binnen! #mooi #bedankt #delft #delftfringe #foto #theater

Delft Fringe Festival

jvl_muziek
@delftfringe wij zijn er klaar voor! #muziek #music #festival #delft #delftfringe #fringe #songwriter #liedjesschrijver #singer #zanger #passion #passie

Delft Fringe Festival

vocaalentertainment
Straks om 20.30 u en 22.30 u is het zover. Mix & Match een zingderend vervolg! Zien we jullie daar? #genestetkerk #delft #delftfringe #fringe #zinin #acapella

Delft Fringe Festival

prinsenkwartier_delft
#Lisa Chudalla op de zolder van het Prinsenkwartier. Donkere humor en blue birds...aanrader #delftfringe

Delft Fringe Festival

jmdw84
Delft heeft tijdelijk een extra kerk! De #rozekerk op #delftfringe Kom langs op het leukste theater festival @delftfringe #theater #theaterfestival #festival #delft #uittip #kerk #markt #pink #roze #blowupchurch

Delft Fringe Festival

bloeidelft
Kunst in de gracht op Vrouwjuttenland! Heerlijk hoe kinderen daar van genieten en zich verwonderen. #doordeogenvaneenkind

Delft Fringe Festival

esmayusmany
Voorstelling 21 van mijn @DelftFringe. En ja hoor!! Knallend afgesloten. Hélémaal UITVERKOCHT!! #delftfringe #nietswathetlijkt

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Jaa! @maartje_kine op de #fringe! #delftfringe #prinsenkwartier #maartjeenkine

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
De voorstelling van #hetkunstapparaat is verplaatst naar café de Koepoort en Ko! Speeltijden 20:00 & 22:00 uur. Tot Fringe! #delft #delftfringe #festival

Delft Fringe Festival

hannekekruijver
Wateenprachtigeakoestiek#Ludique#Waalse kerk#Delftfringe

Delft Fringe Festival

esmeevanl
Gisteren stond ik met De Gestampte Meisjes op t Delft Fringe festival! Was super leuk. Vrijdag mogen we weer: 19:30 & 21:30 Rietveld Theater. #degestamptemeisjes #schaamstreken #delftfringe #fringe

Delft Fringe Festival

jacqueline_salamistinkt
This was my weekend!

Delft Fringe Festival

melodyniuniu
Giant is coming to my town

Verzend