Delft Fringe Festival

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Delft Fringe Festival
Delft Fringe Festival 2019
Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Maak kennis met het talent van morgen!

Delft Fringe Festival


Het Delft Fringe Festival is één van de grootste en belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers in Nederland. In een periode van 11 dagen presenteert het Delft Fringe Festival jaarlijks ruim 400 voorstellingen van 50 opkomende makers op meer dan 20 verrassende locaties in de historische binnenstad van Delft.
De spannende combinatie van onverwachte locaties en ambitieus talent maakt het festival een jaarlijkse must-see tijdens de zomer.

Het Delft Fringe Festival vormt voor makers een onmisbare ‘missing link’ tussen opleiding en werkveld. Voor makers is het na hun afstuderen moeilijk hun weg in de podiumkunstensector te vinden. Er zijn weinig speelplekken waar jonge talenten zich kunnen laten zien en de concurrentie is moordend. Het Delft Fringe Festival biedt makers de mogelijkheid hun talenten uit te proberen op publiek en daarvan te leren.

Eén van de krachten van het Delft Fringe Festival is dat de bezoekers optredens en voorstellingen kunnen zien op onverwachte en bijzondere plekken. Voorstellingen vinden plaats in woonkamers, woonboten, kerken, een molen, een stadsboerderij en in de oudste horecagelegenheid in Delft. Tijdens het Delft Fringe Festival maak je gedurende 11 dagen op een bijzondere manier kennis met prikkelende kunst van talentvolle artiesten met lef.
Eigenheid, zeggingskracht en prikkelende concepten vormen de drijfveer voor de totstandkomen van de programmering.

Het vertrouwde betaalmiddel tijdens het Delft Fringe Festival is de Delft Fringe Festivalmunt. Het Delft Fringe Festival kent echter ook de mogelijkheid kaarten online in de voorverkoop aan te schaffen. In aanloop naar het festival biedt het festival 50% van de capaciteit per voorstelling online aan. De overige 50% van de capaciteit is alleen te bezoeken met de Delft Fringe Festivalmunt.

Weet je door het grote aantal voorstellingen niet meer waar je naartoe moet? Wil je weten welke voorstelling het beste bij je past of heb je een vraag over de deelnemende artiesten? Tijdens het festival kun je dagelijks terecht voor hulp bij jouw keuze in het Rietveld Theater en bij de stand op de Markt.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 60 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Delft Fringe Festival, Amsterdams Kleinkunst Festival of Amsterdam Fringe Festival.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Delft Fringe Festival 2019
Delft,

do 30 mei t/m zo 9 juni 2019
»
  • ✔︎In theater(s)
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Straattheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Kunst
  • Programma voor kinderen
  • Camping dichtbij
  • ✔︎Goed bereikbaar met OV
  • Low budget
WAT VIND JIJ VAN DELFT FRINGE FESTIVAL?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

Delft Fringe Night #12

27/09/2018

Op zaterdag 6 oktober start voor het Delft Fringe Festival het nieuwe culturele seizoen. In opmaat naar de negende festivaleditie kun je tijdens Delft Fringe Night #12 genieten van drie verrassend goede, korte, voorstellingen die tijdens het festival al hoge ogen gooiden. Verwacht een gevarieerde avond met voorstellingen van Annabel van Casteren (festival 2018), Rake Klappen (festival 2018) en Marco Lopes (festival 2017).
Meer informatie

Delft Fringe Festival: Verrassingstour, Canaltour, Belevingstour en Familietour

03/06/2018

Het festivalaanbod van het Delft Fringe Festival (31 mei t/m 10 juni) is zo overweldigend dat de bezoekers wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van een keuze. Daarom stelden de programmeurs van het Delft Fringe Festival enkele bijzonder tours samen.

De Verrassingstour brengt de festivalbezoeker langs drie verschillende voorstellingen. Onder begeleiding van een officiele stadsgids leert de deelnemer tussen de voorstellingen door alles over de bijzondere locaties van het festival en de historische binnenstad van Delft.

Bij de Canaltour stap je aan boord bij de schipper van het Delft Fringe Festival en beleef je het festival vanaf het water. Onder begeleiding van een stadsgids zie je de mooiste historische gevels, de eeuwenoude grachten en leg je aan bij drie bijzondere locaties en hun voorstelling die aan het water zijn gelegen.

Tijdens de Familietour bezoek je samen met je (klein)kinderen twee verschillende familievoorstellingen (leuk voor jong en oud) en volg een spannende speurtocht in de binnenstad van Delft.

Tenslotte is er de Belevingstour: per fiets ga je langs twee toffe voorstellingen en maak je tussendoor kennis met echte Delftse verhalen.

Alle informatie is te vinden op de website van het Delft Fringe Festival.

Royal Delft nieuwe festivallocatie Delft Fringe Festival

30/04/2018

De spannende combinatie van ambitieurs talent en onverwachte locaties is één van de unique sellingpoints van het Delft Fringe Festival. Voorstellingen vinden plaats in de traditionele setting van het theater (Rietveld Theater, Microtheater), maar ook op ludieke plekken zoals een woonboot, schuur, atelier, molen, café of roeivereniging.
Inmiddels zijn er onder de locaties een aantal oude bekenden, maar toch dienen zich elke editie nieuwe locaties aan. Eén van de nieuwe locaties dit jaar is Royal Delft: de oudst nog bestaande fabriek die gespecialiseerd is in Delfts Blauw aardewerk en dit jaar haar 365-jarig jubileum viert. De Porceleyne Fles, zoals Royal Delft van oudsher genoemd wordt, maakt nog steeds op ambachtelijke wijze Delfts Blauw dat met de hand beschilderd wordt.
Tijdens het Delft Fringe Festival worden op verschillende plekken in het gebouw, waaronder in de fabriek, drie voorstellingen vertoond. Omdat Royal Delft zich buiten het stadscentrum bevindt, worden er tijdens het festival extra vervoersmogelijkheden ingezet (shuttle service, rondvaartboot) om een bezoek aan de locatie te vergemakkelijken.

INSTAGRAM
Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Aanstaande vrijdag, 12 juni vindt de #delftfringe-walk plaats. Geniet van een verrassend theaterdiner op drie verschillende locaties! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar! Meer informatie en reserveren via madeleine@delftfringe.nl. Foto: Erwin van Tonge

Delft Fringe Festival

saragiampaolo91
Bijna laatste repetitie voor #delftfringe met #wildespinazie dit leuke clubje is zaterdag 6 en zaterdag 13 juni te zien

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
De vijfde editie van #DelftFringe komt tot een einde. Geniet vandaag van tientallen artiesten en hun voorstellingen. Bekijk het actuele programma op de website. Op de foto Anni Kaila gemaakt door Anique Baltus. #delft #festival #dance

Delft Fringe Festival

melodyniuniu
Giant is coming to my town

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Jaa! @maartje_kine op de #fringe! #delftfringe #prinsenkwartier #maartjeenkine

Delft Fringe Festival

androidkodigeek
#delftfringe #delftfringefestival #delft #TheNetherlands #Netherlands #travelblog #traveller #travelling #backpack #backpacker #travelblogger #Europe #instatravel #instatraveling #journey #adventure

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Delft Fringe Night #1 // #BiteBulletDance // Za 23 jan. 20:00 uur // @rietveldtheater // delftfringe.nl // #DelftFringe

Delft Fringe Festival

hannekekruijver
Wateenprachtigeakoestiek#Ludique#Waalse kerk#Delftfringe

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Vanavond op de #Markt de voorstelling 'Corpus Diem' door Tim Horsting & Sander Reimink. Foto gemaakt door Jurjen Bolsenbroek. #delft #delftfringe #straattheater

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
De laatste voorstellingen van Delft Fringe 2015 zijn begonnen! #delftfringe #delft

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Vanavond speelt Juma Theater om 21:00 uur een extra voorstelling bij Woongroep Bagijnhof. Foto door Erwin van Tongeren #delftfringe #delft #fringe #festival

Delft Fringe Festival

jvl_muziek
@delftfringe wij zijn er klaar voor! #muziek #music #festival #delft #delftfringe #fringe #songwriter #liedjesschrijver #singer #zanger #passion #passie

Delft Fringe Festival

jeheevertelt
We zijn onze stem aan het sparen voor aankomend weekend! Komen jullie ons ook beluisteren? #delftfringe #luisteravonturen (foto:Orihana de Wekker)

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Een volle zaal voor #evaendeborah bij @lust_delft. #delft #fringe #festival #delftfringe

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Aangeraden door bezoekers. Laat je ervaring achter bij de kassa op de #markt #delft. #delftfringe #delftfringefestival

Delft Fringe Festival

jacqueline_salamistinkt
And a few more pics of last weekend's performance with @misiconi_dc at #delftfringe #storytellerloops #misiconistoryteller #integrateddance #inclusivedance #wheelchairlife #wheelchairdance

Verzend

Deze website gebruikt cookies  |   OK