Delft Fringe Festival

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Delft Fringe Festival
Delft Fringe Festival 2019
Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Maak kennis met het talent van morgen!

Delft Fringe Festival


Het Delft Fringe Festival is één van de grootste en belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers in Nederland. In een periode van 11 dagen presenteert het Delft Fringe Festival jaarlijks ruim 400 voorstellingen van 50 opkomende makers op meer dan 20 verrassende locaties in de historische binnenstad van Delft.
De spannende combinatie van onverwachte locaties en ambitieus talent maakt het festival een jaarlijkse must-see tijdens de zomer.

Het Delft Fringe Festival vormt voor makers een onmisbare ‘missing link’ tussen opleiding en werkveld. Voor makers is het na hun afstuderen moeilijk hun weg in de podiumkunstensector te vinden. Er zijn weinig speelplekken waar jonge talenten zich kunnen laten zien en de concurrentie is moordend. Het Delft Fringe Festival biedt makers de mogelijkheid hun talenten uit te proberen op publiek en daarvan te leren.

Eén van de krachten van het Delft Fringe Festival is dat de bezoekers optredens en voorstellingen kunnen zien op onverwachte en bijzondere plekken. Voorstellingen vinden plaats in woonkamers, woonboten, kerken, een molen, een stadsboerderij en in de oudste horecagelegenheid in Delft. Tijdens het Delft Fringe Festival maak je gedurende 11 dagen op een bijzondere manier kennis met prikkelende kunst van talentvolle artiesten met lef.
Eigenheid, zeggingskracht en prikkelende concepten vormen de drijfveer voor de totstandkomen van de programmering.

Het vertrouwde betaalmiddel tijdens het Delft Fringe Festival is de Delft Fringe Festivalmunt. Het Delft Fringe Festival kent echter ook de mogelijkheid kaarten online in de voorverkoop aan te schaffen. In aanloop naar het festival biedt het festival 50% van de capaciteit per voorstelling online aan. De overige 50% van de capaciteit is alleen te bezoeken met de Delft Fringe Festivalmunt.

Weet je door het grote aantal voorstellingen niet meer waar je naartoe moet? Wil je weten welke voorstelling het beste bij je past of heb je een vraag over de deelnemende artiesten? Tijdens het festival kun je dagelijks terecht voor hulp bij jouw keuze in het Rietveld Theater en bij de stand op de Markt.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 60 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Delft Fringe Festival, Spring of Amsterdam Fringe Festival.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Delft Fringe Festival 2019
Delft,

do 30 mei t/m zo 9 juni 2019
»
 • ✔︎In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Theater
 • ✔︎Kunst
 • Programma voor kinderen
 • Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN DELFT FRINGE FESTIVAL?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

Delft Fringe Night #12

27/09/2018

Op zaterdag 6 oktober start voor het Delft Fringe Festival het nieuwe culturele seizoen. In opmaat naar de negende festivaleditie kun je tijdens Delft Fringe Night #12 genieten van drie verrassend goede, korte, voorstellingen die tijdens het festival al hoge ogen gooiden. Verwacht een gevarieerde avond met voorstellingen van Annabel van Casteren (festival 2018), Rake Klappen (festival 2018) en Marco Lopes (festival 2017).
Meer informatie

Delft Fringe Festival: Verrassingstour, Canaltour, Belevingstour en Familietour

03/06/2018

Het festivalaanbod van het Delft Fringe Festival (31 mei t/m 10 juni) is zo overweldigend dat de bezoekers wel wat hulp kunnen gebruiken bij het maken van een keuze. Daarom stelden de programmeurs van het Delft Fringe Festival enkele bijzonder tours samen.

De Verrassingstour brengt de festivalbezoeker langs drie verschillende voorstellingen. Onder begeleiding van een officiele stadsgids leert de deelnemer tussen de voorstellingen door alles over de bijzondere locaties van het festival en de historische binnenstad van Delft.

Bij de Canaltour stap je aan boord bij de schipper van het Delft Fringe Festival en beleef je het festival vanaf het water. Onder begeleiding van een stadsgids zie je de mooiste historische gevels, de eeuwenoude grachten en leg je aan bij drie bijzondere locaties en hun voorstelling die aan het water zijn gelegen.

Tijdens de Familietour bezoek je samen met je (klein)kinderen twee verschillende familievoorstellingen (leuk voor jong en oud) en volg een spannende speurtocht in de binnenstad van Delft.

Tenslotte is er de Belevingstour: per fiets ga je langs twee toffe voorstellingen en maak je tussendoor kennis met echte Delftse verhalen.

Alle informatie is te vinden op de website van het Delft Fringe Festival.

INSTAGRAM
Delft Fringe Festival

jacqueline_salamistinkt
This was my weekend!

Delft Fringe Festival

saragiampaolo91
Voorstelling Gewoon, een aardbei #delftfringe #johannesvermeerhotel

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Delft Fringe Night #1 // #BiteBulletDance // Za 23 jan. 20:00 uur // @rietveldtheater // delftfringe.nl // #DelftFringe

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
De eerste #delftfringe bakfietstour is vertrokken! Wil je zelf het festival op een bijzondere wijze beleven? Reserveren kan via de website. #delft #delftfringe #festival #lunchcafévrij

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Vanavond op de #Markt de voorstelling 'Corpus Diem' door Tim Horsting & Sander Reimink. Foto gemaakt door Jurjen Bolsenbroek. #delft #delftfringe #straattheater

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
De Mobiele Eenheid serveert vanuit Tet a Tet op de Rest-O-Mobirette. #delft #delftfringe #festival

Delft Fringe Festival

indebuurtdelft
Delft Fringe, vrijdagavond op de Markt @delftfringe #delftfringe #theater #dans #015 #delft

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Herzlich willkommen bei @worldofludique in #waalsekerk #prinsenhof #delft #delftfringe #delftfringefestival

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Bijzonder mooie voorstelling door Tall Tales Acrobatics op de #Markt in #Delft. #delftfringe

Delft Fringe Festival

vocaalentertainment
De eerste foto's van @delftfringe zijn binnen! #mooi #bedankt #delft #delftfringe #foto #theater

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
"Ik ga als laminaat aan je voeten" - #evaendeborah in @bierhuisdeklomp. #delft #delftfringe #festival

Delft Fringe Festival

saragiampaolo91
Bijna laatste repetitie voor #delftfringe met #wildespinazie dit leuke clubje is zaterdag 6 en zaterdag 13 juni te zien

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
Een volle zaal voor #evaendeborah bij @lust_delft. #delft #fringe #festival #delftfringe

Delft Fringe Festival

esmeevanl
Gisteren stond ik met De Gestampte Meisjes op t Delft Fringe festival! Was super leuk. Vrijdag mogen we weer: 19:30 & 21:30 Rietveld Theater. #degestamptemeisjes #schaamstreken #delftfringe #fringe

Delft Fringe Festival

delftfringefestival
De kassa op de Markt is geopend! Boek nog snel een van de tours! Aanvang 13:00 uur. #delftfringe

Delft Fringe Festival

mrsspotlessmind
Good morning eldertreefairies, This picture was taken saturday, during my performance at an old shed at @delftfringe festival. I had some real fighters in the audience, warriors, who are still standing! One of them travelled all the way from Eindhoven jus

Verzend

Deze website gebruikt cookies  |   OK