Festivalderaa

alle theaterfestivals
Theaterfestival Festivalderaa
Festivalderaa 2020
Een toegankelijk driedaags festival midden in de Drentse natuur, waar gedreven podiumkunstenaars hun werk kunnen tonen in een unieke context aan een brede doelgroep.

Festival FestiValderAa


FestiValderAa speelt in een prachtige en ook unieke omgeving. De naamgever van het festival is het beekje de Drentsche Aa, die zich een weg door het gelijknamige Nationaal Park meandert.

Onze grondgedachte is dat FestiValderAa voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dit betekent niet dat we plat vermaak aanbieden, maar dat we ervoor zorgen dat de randvoorwaarden om het festival te bezoeken voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk zijn. Bezoekers betalen geen hoge entree, we programmeren voorstellingen en concerten die vrolijk van toon zijn, van theatermakers, muzikanten en kunstenaars die soms heel bekend zijn en soms juist aan het begin van hun carrière staan. Deze combinatie van bekende en onbekende acts trekt bezoekers met én zonder culturele bagage aan. Op deze manier bereiken we een zeer divers publiek en voelt een brede doelgroep zich thuis op het festival.

FestiValderAa nodigt uitsluitend theatermakers, muzikanten en kunstenaars uit die sterk gedreven zijn. FestiValderAa wil authentieke kunst tonen die gemaakt is met hart en ziel.
Festivaldirecteur/artistiek leider Henk Jongebloed zegt hierover: "Ik zoek naar echtheid bij de maker. Puurheid past namelijk naadloos in het natuurlijke decor van het festival. Ik kies voor podiumkunstenaars die vanuit hun tenen kunst maken. Je moet een bepaald ‘oergevoel’ bij de maker kunnen herkennen, de sterke gedrevenheid om het publiek iets te vertellen. De voorstellingen en concerten op FestiValderAa zijn daarom nooit gelikt of eendimensionaal."

De omgeving waarin het festival is ingebed is leidend in de programmering. Schipborg bevindt zich aan de oostelijke rand van het stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Ten zuiden ligt de Kymmelsberg, een heuvel van stuifzand. Deze unieke omgeving, die veel natuurliefhebbers aantrekt, vormt het decor van het festival. We doen nadrukkelijk geen ingrepen in de natuur, maar geven deze juist een centrale plaats in het programma. Daarbij streven we volledige duurzaamheid na.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Oerol, De Parade of Karavaan.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Festivalderaa 2020
Schipborg,

vr 3 juli t/m zo 5 juli 2020
»
 • ✔︎Theater
 • ✔︎Muziek
 • ✔︎Kunst/installaties
 • ✔︎Binnen
 • ✔︎Buiten
 • ✔︎Bijzondere locaties
 • In theater(s)
 • ✔︎Locatietheater
 • ✔︎Straattheater
 • ✔︎Dans
 • ✔︎Foodtrucks
 • ✔︎Programma voor kinderen
 • ✔︎Camping dichtbij
 • Goed bereikbaar met OV
WAT VIND JIJ VAN FESTIVALDERAA?
   Totaalindruk: 7.3
   Programma: 7.3
   Sfeer: 8.0
   Locatie: 8.0
   Prijs-kwaliteit: 6.0
Celine
Totaalindruk: 8, Programma: 8, Sfeer: 9, Locatie: 9, Prijs: 7
Prachtig festival, goeie muziek, mag iets differser in eten. En verkoop souveniers.
Jacob
Totaalindruk: 5, Programma: 5, Sfeer: 6, Locatie: 5, Prijs: 1
Erg duur, ook de drankjes. Daardoor enigszins elitair. Een locatie in de natuur draagt bij aan de sfeer, maar middenin een woonwijk zoals nu leidt tot ergernis over en weer. Volgend jaar maar eens een bestemming verderop zoeken (Balloerveld oid) of het gehele festival eens een jaartje overslaan. Het is elk jaar exact hetzelfde, met dezelfde eettentjes en helaas gaat de kwaliteit van de muziek er niet op vooruit. De festivalisering van Nederland doet zich ook hier gelden, teveel van hetzelfde en weinig verrassend.
Riekele
Totaalindruk: 9, Programma: 9, Sfeer: 9, Locatie: 10, Prijs: 10
Ga al vanaf de 1ste heen . En wordt steeds weer verast.
Geef je mening
NIEUWS

Een greep uit het theaterprogramma van FestiValderAa 2019

02/06/2019

FestiValderAa is een intiem, vrolijk en eigenzinnig festival vol verrassingen. Een plek om je thuis te voelen en onbezorgd te genieten van drie dagen theater en muziek in het bijzondere Drentsche stroomdallandschap. Ook voor kinderen is het een grote stoere speeltuin.
Dit maakt FestiValderAa een plek om met hart en ziel te ontdekken.

FestiValderAa heeft een mooi theaterprogramma met onder andere:

George en Eran - George en Eran worden racisten
Twee jongemannen, de één Palestijn, de ander Israëlier, maar vrienden voor het leven. Zij laten op bijzonder humoristische wijze zien hoe je kunt verschillen van mening maar alles op te lossen is.

Karin Noeken - DNA
Karin Noeken bekend van Vrouw Holland keert terug op de planken onder begeleiding van 2 muzikanten met de voorstelling DNA. In deze voorstelling gaat ze terug naar het begin, haar begin. Een aanstekelijke, geestige, boeiende voorstelling, waar oude verhalen tot leven komen.

Kameroperahuis - Een Kersentuin
Een Kersentuin, een radicale bewerking van de toneelklassieker van Tsjechov. Een tragikomische voorstelling over tijd, vergankelijkheid en herinneringen. Over angst voor de toekomst en het idealiseren van je verleden.

Danshuis Noord - Aangevlogen
Speciaal voor FestiValderAa creëerde Danshuis Noord deze poëtische danstheatervoorstellin, waarin 30 jonge dansers zich in de wereld bewegen van een man (acteur Albert Secuur) die op de vlucht is voor de werkelijkheid. Hij was ooit een vogel eens. De man en de dansers deinen, in het natuurlijke landschap van de Drentsche Aa, op de klanken van close harmony kwartet Fluitenkruid.

Yentl & de Boer
Hét muzikaal absurdistische cabaretduo Yentl en de Boer staan dit jaar op FestiValderAa! Geprezen door pers en publiek om hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Ze zullen de pareltjes uit hun afgelopen theatervoorstelling laten horen en wellicht vang je ook al een glimp op van werk uit hun nieuwe voorstelling Lacrimosa. Daar wil je bij zijn!

De Noorderlingen - Onland
De Noorderlingen zijn bijna vaste gasten op FestiValderAa en Onland is dit dan ook weer een productie zoals je van hen gewend bent. Niet alles wat is blijft. Het tijdstip van evacuatie is al uren verstreken. Er klinkt muziek. We drinken er nog eentje.

Het Houten - Huis Blinde Vlek
Het houten Huis kijkt met Blinde Vlek naar de technologie die iedereen verb(l)indt. De technologische evolutie dendert voort. Het gaat zo snel dat het moeilijk is om bij te benen, is deze er om ons te helpen of om op zorgwekkende wijze manipuleren? Een muzikale, acrobatische poging om mensen kritisch te laten kijken naar de gevolgen van de moderne technologie.

INSTAGRAM
Festivalderaa

aapnootmiesband
Gezelligheid in het Drentse Schipborg. Straks om 16:15 uur spelen we op FestivalDerAa! Het zonnetje schijnt alvast. #drenthe #schipborg #festivalderaa #festival #spelen #band #live #aapnootmies #zon #lekker #weer #blauwelucht #supersoakerkracht #nederland

Festivalderaa

nhung.dam
Locatietheater is natuurlijk geen locatietheater als er niets weggesleept moet worden met een tractor. We staan ten slotte op Jaaps landje. #festivalderaa #hahahapiness

Festivalderaa

mevrouwtimmer
Yes! Vandaag en morgen staan wij op @festivalderaa . Je vindt ons in de bosjes, in de rij bij de wc's, op de huifkar... we ploppen als paddestoelen uit de grond. #festivalderaa #schipborg #popupmuzikant #singersongwriter #drente #zomer #festival #gibson

Festivalderaa

omnianadine
Had an amazing time at #festivalderAa #corpsediem #show #streetpeformance

Festivalderaa

dewarmewinkel
We komen d'r aan Schipborg! #maakjeborstmaarnat #festivalderaa #indiaan #dewarmewinkel #hotshop #heyholetsgo

Festivalderaa

danielvloenen
Dagje Orgel Vreten, jee! Weer ouderwets leuk met deze heren... #orgelvreten #festivalderaa #toeteron

Festivalderaa

lepelgeluk
Zo'n weekend waar je nog dagen met een grote glimlach aan terug denkt#FestivalderAa#hetlevenvieren#dansen#vrienden#geluk#mooidrenthe

Festivalderaa

preilien
Mmm Festival Der Aa! #FestivalDerAa #heerlijk #genieten #warm #schaduw #muziek #mmm

Festivalderaa

maikephotography
Art in the open #photography #photo #picture #festivalderaa #festivalstyle #festivalart #artfestival #theatrefestival #musicfestival #summerart #summertime #summervibes #summerfashion #summer #drenthe #deraa #drenthseaa #schipborg #natureart #naturelover

Festivalderaa

gevangenismuseum
Op bezoek bij #festivalderaa in Schipborg. Mooie plek! #Drenthe #festival #cultuur

Festivalderaa

berendversteeg
Het was een keigaaf weekend! Ik hoop dat jij het net zo leuk vond! #festivalderAa #brunomars #keigaaf #zeegse #kleurenkopieerapparatuurrrsss #trema #scouting

Festivalderaa

bustielatish
I'm electrifying and I ain't even trying! #gypsy #gimmick #gottagetagimmick #burlesque #festivalderaa #electriccostume

Festivalderaa

festivalderaa
Wat is theater en vooral @nhung.dam in de natuur toch mooi! Dank aan Schipborg! #festivalderaa

Festivalderaa

festivalderaa
@suethenightmusic nu aan het spelen!! #lekkeremuziek #genieten #festivalderaa

Festivalderaa

lieselotvdamme
#wesselderuijter en #maudvenema installeren het sculptuur wat vorig jaar is gemaakt tijdens #festivalderaa en is geadopteerd door het dorp.

Festivalderaa

j_ro_n
Vegetarische schapen & ijzerhoudende koeien #FestivalderAa #OerolSpoeltAan

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK