Festivalderaa

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Festivalderaa
Festivalderaa 2019
Een toegankelijk driedaags festival midden in de Drentse natuur, waar gedreven podiumkunstenaars hun werk kunnen tonen in een unieke context aan een brede doelgroep.

Festival FestiValderAa


FestiValderAa speelt in een prachtige en ook unieke omgeving. De naamgever van het festival is het beekje de Drentsche Aa, die zich een weg door het gelijknamige Nationaal Park meandert.

Onze grondgedachte is dat FestiValderAa voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dit betekent niet dat we plat vermaak aanbieden, maar dat we ervoor zorgen dat de randvoorwaarden om het festival te bezoeken voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk zijn. Bezoekers betalen geen hoge entree, we programmeren voorstellingen en concerten die vrolijk van toon zijn, van theatermakers, muzikanten en kunstenaars die soms heel bekend zijn en soms juist aan het begin van hun carrière staan. Deze combinatie van bekende en onbekende acts trekt bezoekers met én zonder culturele bagage aan. Op deze manier bereiken we een zeer divers publiek en voelt een brede doelgroep zich thuis op het festival.

FestiValderAa nodigt uitsluitend theatermakers, muzikanten en kunstenaars uit die sterk gedreven zijn. FestiValderAa wil authentieke kunst tonen die gemaakt is met hart en ziel.
Festivaldirecteur/artistiek leider Henk Jongebloed zegt hierover: "Ik zoek naar echtheid bij de maker. Puurheid past namelijk naadloos in het natuurlijke decor van het festival. Ik kies voor podiumkunstenaars die vanuit hun tenen kunst maken. Je moet een bepaald ‘oergevoel’ bij de maker kunnen herkennen, de sterke gedrevenheid om het publiek iets te vertellen. De voorstellingen en concerten op FestiValderAa zijn daarom nooit gelikt of eendimensionaal."

De omgeving waarin het festival is ingebed is leidend in de programmering. Schipborg bevindt zich aan de oostelijke rand van het stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Ten zuiden ligt de Kymmelsberg, een heuvel van stuifzand. Deze unieke omgeving, die veel natuurliefhebbers aantrekt, vormt het decor van het festival. We doen nadrukkelijk geen ingrepen in de natuur, maar geven deze juist een centrale plaats in het programma. Daarbij streven we volledige duurzaamheid na.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 60 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Op 't Eiland, Festivalderaa of Over het IJ festival.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Festivalderaa 2019
Schipborg,

vr 5 juli t/m zo 7 juli 2019
»
  • In theater(s)
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Straattheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Dans
  • ✔︎Kunst
  • ✔︎Programma voor kinderen
  • ✔︎Camping dichtbij
  • Goed bereikbaar met OV
WAT VIND JIJ VAN FESTIVALDERAA?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

Janne Schra met Noordpoolorkest op FestiValderAa

12/06/2018

FestiValderAa opent editie 2018 met een heel bijzonder project: Vasalis. Met Vasalis brengen het Noordpool Orkest en zangeres Janne Schra verschillende werelden samen. De gedichten en brieven van één van Nederlands grootste dichteressen vormden de inspiratie voor nieuwe songs en composities.

M. Vasalis - pseudoniem van Margarethe Droogleever Fortuyn-Leenmans - schreef legendarische gedichten die, vijftien jaar na haar dood, de rode draad zijn in een poëtisch concert met invloeden van pop, jazz en soul.

Drie jaar geleden benaderde dirigent en componist Reinout Douma van het Noordpool Orkest Janne Schra met de vraag of ze het zag zitten om iets te doen met het werk van M. Vasalis. "Het leek alsof die gedichten al die tijd op me zaten te wachten." Aldus Janne Schra.

Janne Schra ziet het als een grote eer om met het werk van Vasalis aan de slag te gaan. "Het zijn teksten die heel sterk op zichzelf staan. Daardoor is de kans groter dat we, door er muziek van te maken, de teksten onderuithalen, dat het er minder van wordt. Maar dat is gelukkig niet gebeurd. Zodra ik het gevoel had dat dat op de loer lag, gooien we het nummer eruit. Het moest elkaar namelijk wel versterken."

Kaartverkoop FestiValderAa gestart

18/05/2018

Als je tussen 18 mei en 1 juni je weekendkaartje koopt voor FestiValderAa betaal je de Vroege Vogel Prijs. Dit houdt in dat je maar € 21,- betaalt in plaats van € 28,-.

Wat kun je zien bij FestiValderAa?
Heerlijk ontspannende vrolijkheid bij de voorstelling Hotel Informatie van tgECHO, wat serieuzere maar o zo mooie muzikale Reizigersverhalen van Joshua Aron, spannende slapstick met DisasterLicious van de YoungGangsters, stil genieten met en bij De Noorderlingen & Het Houten Huis bij de voorstelling Valavond, dans in de voorstelling Shake Shake Shake van De Dansers en de ongelooflijk mooie stem van sopraan Birgitte van Hagen in Black Eyed Susan Vine.

ZUHAUSE vraagt zich af wat er gebeurt als je weet dat je doodgaat, maar vergeet te sterven in Don't Forget To Die. Een heel andere vraag speelt zich af in Gizmo, de voorstelling van Beumer & Drost, die een nostalgische terugblik geeft naar een tijd waarin men de ontwikkeling van techniek en wetenschap nog onbevangen verwelkomde. Verder staat ook de winnaar van het 30 minuten los festival op FestiValderAa.

Theaterprogramma FestiValderAa 2018 bekend

08/05/2018

In Schipborg vindt alweer voor de achtste keer FestiValderAa plaats. En wel op 6, 7 en 8 juli 2018. Ook de komende editie biedt een unieke combinatie van muziek, (kinder- en straat) theater en kunst.

Dankzij de programmering, maar vooral door de prachtige locaties waarop en waarin het festival zich afspeelt, is FestiValderAa de afgelopen jaren gegroeid in omvang en populariteit. Zowel het festivalterrein als de theaterlocaties liggen op prachtig gelegen plekken in het schitterende Stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Door de combinatie van goede muziekprogrammering, theatervoorstellingen, een mooi natuurprogramma, verschillende kunstobjecten een uitgebreid kinderprogramma, is er voor ieder wat wils. Inmiddels is het theaterprogramma bekend! Op 18 mei start de kaartverkoop.

INSTAGRAM
Festivalderaa

berendversteeg
Het was een keigaaf weekend! Ik hoop dat jij het net zo leuk vond! #festivalderAa #brunomars #keigaaf #zeegse #kleurenkopieerapparatuurrrsss #trema #scouting

Festivalderaa

liekje27
Mornin' #festivalderaa #cutthecrêpe

Festivalderaa

omnianadine
Had an amazing time at #festivalderAa #corpsediem #show #streetpeformance

Festivalderaa

devosvansteenwijk
FestiValderAa. Hendrick-Jan de Stuntman.#netherlands#schipborg#festivalderaa2017#festivalderaa#springtime#act#merelkamp#comedy#love#lovestory

Festivalderaa

aapnootmiesband
Gezelligheid in het Drentse Schipborg. Straks om 16:15 uur spelen we op FestivalDerAa! Het zonnetje schijnt alvast. #drenthe #schipborg #festivalderaa #festival #spelen #band #live #aapnootmies #zon #lekker #weer #blauwelucht #supersoakerkracht #nederland

Festivalderaa

devosvansteenwijk
Festivalterrein.#netherlands#schipborg#festivalderaa#festivalderaa2017#festival#art#music#dutch#drentseaa#food

Festivalderaa

festivalderaa
Wat is theater en vooral @nhung.dam in de natuur toch mooi! Dank aan Schipborg! #festivalderaa

Festivalderaa

sjoerdbanga
Zonne-iglo van Wessel de Ruyter : stagiaire Maud klaar om nog meer te lassen. #festivalderaa #wesselderuyter

Festivalderaa

loods13
#festivalderaa 2016

Festivalderaa

gevangenismuseum
Op bezoek bij #festivalderaa in Schipborg. Mooie plek! #Drenthe #festival #cultuur

Festivalderaa

dewarmewinkel
We komen d'r aan Schipborg! #maakjeborstmaarnat #festivalderaa #indiaan #dewarmewinkel #hotshop #heyholetsgo

Festivalderaa

dewarmewinkel
INDIAAN: "liever eigenwijs dan makkelijk behapbare kunst" aldus het NRC #oerol17 #poca #festivals #festivalderaa #overhetijfestival #theateraanzee #festivalboulevard #spoffin #letsgo

Festivalderaa

j_ro_n
Vegetarische schapen & ijzerhoudende koeien #FestivalderAa #OerolSpoeltAan

Festivalderaa

lieselotvdamme
@heleenhaijtema en #boukegroen voor #festivalderaa #delaatsteloodjes

Festivalderaa

janneschra
Foto Axel Denekamp #festivalderaa

Festivalderaa

woutjanwillem
#IJC #younggangsters #festivalderAa

Verzend

Deze website gebruikt cookies  |   OK