Zwolle Unlimited

← Blokkenschema festivals
Theaterfestival Zwolle Unlimited
Zwolle Unlimited 2019
Het festival dat straattheater, storytelling, literatuur en muziek bij elkaar brengt in de binnenstad van Zwolle. In een historische omgeving, aan de voet van de oude stadsmuur, staan verschillende kleine speellocaties als podium voor vele nationale en internationale artiesten.

Festival Zwolle Unlimited


Drie dagen vol verhalen, straattheater en muziek. En op zondag de Zwolse boekenmarkt.

Zwolle Unlimited heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een beeldbepalend festival op het gebied van internationaal en nationaal verteltheater, en de daaraan verwante taaldisciplines. Met top internationaal straattheater en met een fijne neus voor muziek als verpozende programmering rondom de verhalen. Dit alles gebracht in de intieme, sfeervolle setting van de historische binnenstad van Zwolle. Geen festival ‘uit pakjes en zakjes’, maar ‘bereid’ met pure, natuurlijke ingrediënten oftewel: de ambachtelijke, pure kunst.

Entree: via waardebepaling achteraf. U geeft na elke voorstelling wat het u waard is, niets meer maar ook niets minder. U kunt met geld en met festivalmuntjes betalen.

Gekoppeld aan internationaal straattheater en top-verteltheater laat Zwolle Unlimited het publiek een vorm van kunst en cultuur beleven die doorgaans niet in de Overijssel wordt aangeboden. Een open festival, laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Met een aanbod waar ook de kenners de vingers bij aflikken.

Het festival Zwolle Unlimited is een initiatief van stichting De Verhalenboot, stichting Kunsten op Straat Zwolle en stichting De Zwolse Boekenmarkt. In 2011 besloten zij voor hun respectievelijke evenementen die ze alledrie in het eerste weekeinde van juni organiseerden (Waterval Internationaal Vertelfestival, Straattheaterfestival Kunsten Op Straat en de Zwolse Boekenmarkt) samen op te trekken in de marketing en publiciteit, om zo publiek en marketingkosten te delen. Een jaar later werd door hen aan dit samenwerkingsverband de naam 'Zwolle Unlimited' gegeven. Eveneens werden toen andere aanbieders in de stad uitgenodigd om ook iets te organiseren in hetzelfde festivalweekeinde. Meerdere partijen haakten aan in hetzelfde weekend.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 50 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Zwolle Unlimited, De Betovering of Simmerdeis.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

Zwolle Unlimited 2019
Zwolle,

do 30 mei t/m zo 2 juni 2019
»
  • ✔︎Locatietheater
  • ✔︎Straattheater
  • ✔︎Muziek
  • ✔︎Dans
  • Kunst
  • ✔︎Programma voor kinderen
  • Camping dichtbij
  • ✔︎Goed bereikbaar met OV
  • ✔︎Low budget

Thema Zwolle Unlimited 2018: SHE WOLF

09/03/2018

In de loop der eeuwen hebben ontelbare vrouwen invloed gehad op de loop van de geschiedenis. Het zijn vrouwen die inspireren om ergens voor te gaan staan en ergens in te geloven. Die daar stapje voor stapje naar toe werken en zich niet tegen laten houden. Zo kan één mens een wereld van verschil maken.

Van 1 tot en met 3 juni 2018 viert Zwolle Unlimited haar festival met het thema SheWolf. Met het thema slaat Zwolle Unlimited een brug naar samenwerkingspartner de Zwolse Stadsproductie, die in de weken voorafgaand aan het festival het muziektheaterproject De Wilde Deerne uitvoert in Zwolle, het verhaal over het wolfsmeisje dat driehonderd jaar geleden werd gevonden in de bossen bij de Agnietenberg.

Verhalenvertellers uit Portugal, Groot-Brittannië, India, Duitsland/Afrika en het Nederlandse taalgebied in Nederland en Vlaanderen zijn al geboekt en nemen verhalen mee over heldinnen groot en klein, vandaag en lang geleden, in het dagelijks leven en in grote, wereldverschuivende momenten, in oeroude mythologische verhalen, in heldendichten, eigentijdse vertellingen en traditionele volksverhalen.

Omdat het in Zwolle gevonden wolfsmeisje afkomstig was uit Antwerpen, wordt er in de programmering van Zwolle Unlimited ook een connectie gezocht met verhalenvertellers, straattheatergroepen en bands uit die Vlaamse stad.

INSTAGRAM
Zwolle Unlimited

mel0ntwist
#zwolleunlimited #festival

Zwolle Unlimited

erikhogeboom
Plaatje hoor! #zwolle #zwolleunlimited

Zwolle Unlimited

remkemaris.nl
#zwolleunlimited #armenwijd #fakkelteit

Zwolle Unlimited

rolandvoskamp
Lekker dagje gehad bij #zwolleunlimited en de streek markt!

Zwolle Unlimited

dutch_horizons
#Zwolleunlimited #2017 #broerenkerkplein #Zwolle

Zwolle Unlimited

roline_kranenborg
#mooiesongs #festivaltent #midwinterfestival #zwolleunlimited #haardvuur #zwolle

Zwolle Unlimited

ingehulsker17
Nog even nagenieten van alle mooie verhalen die ik dit weekend hoorde tijdens festival #ZwolleUnlimited

Zwolle Unlimited

hanshegeman83
#Boekenmarkt op de #Thorbeckegracht #Zwolle #Zwollemnstad #ZwolleUnlimited #Holland #bookmarket #books #summerinthecity #sunshine #bluesky #sun

Zwolle Unlimited

kroon.a
Wow, prachtige en bijzondere mix muziek, zang, trampoline, acrobatiek en jongleren. Sure Mesure uit Gent, onder de indruk. #zwolleunlimited #ZU #zu038 #zwolle #gent

Zwolle Unlimited

ineke_0612
Young ( street ) artist ! #streetart #streetartofinstagram #urbanart #urbanartworld #painting #kidspainting #zwolle #zwollywood #overijssel #Netherlands #zwolleunlimited

Zwolle Unlimited

wwwillemijnvdw
Genieten van de laatste zonnestralen, klanken en verhalen. #zwolleunlimited #lights #stories #zwolle #lightbulbs #pink

Zwolle Unlimited

inti_elske
Wat een fijne dag! #zwolle #zwolleunlimited

Zwolle Unlimited

roline_kranenborg
Sfeer proeven #zwolleunlimited #zwollemijnstad

Zwolle Unlimited

missdorene
Vibes #tangarine #zwolleunlimited #zwolle #folk

Zwolle Unlimited

wmartijns
Heerlijk weekend optreden bij Zwolle Unlimited! @zwolleunlimited Made by: @michellekooi . . . . #dance #improvisation #zwolleunlimited

Zwolle Unlimited

woutervanemst
#zwolleunlimited #fullstop #zwolle

Verzend