Amsterdams Kleinkunst Festival

alle theaterfestivals
Theaterfestival Amsterdams Kleinkunst Festival
Amsterdams Kleinkunst Festival
Sinds 1988 is het Amsterdams Kleinkunst Festival toonaangevend binnen de Nederlandse kleinkunst- en cabaretwereld. In het voorjaar is er AKF Deluxe, een kleinkunst festival rond het Leidseplein.

Amsterdams Kleinkunst Festival


Het Amsterdams Kleinkunst Festival is de enige plek in Nederland waar kleinkunstenaars in alle fasen van hun carrière zich gekoesterd voelen en worden uitgedaagd. Vanuit een onafhankelijke positie signaleert het festival relevante ontwikkelingen in het genre, scout het aanstormende talenten, biedt het professionele begeleiding op maat en geeft het ruimte voor ontmoeting en experiment. Bovendien maakt het AKF jonge makers bewust van de context waarbinnnen zij werken. Het AKF streeft voortdurend naar hoge kwaliteit en een eigenzinnige artistieke identiteit. En dat alles om een zo breed mogelijk publiek te boeien en te binden aan de kleinkunst.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival staat voor de inhoudelijke ontwikkeling van het genre kleinkunst als volwaardige kunstvorm, een sterkere landelijke marktpositie van de kleinkunstenaar en een betere zichtbaarheid van de kleinkunst in Amsterdam. Om dit te bereiken ontwikkelt het festival zich de komende jaren tot hét platform voor de kleinkunst in Nederland.

Met de AKF Sonneveldprijs voor nieuw talent, hommages aan gerenommeerde kleinkunstenaars, het uitreiken van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en het produceren van diverse muziektheaterproducties, wordt kleinkunst in de breedste zin van het woord uitgelicht. Het AKF zet hoog in op talentontwikkeling, maar streeft ernaar kleinkunstenaars en cabaretiers in alle fasen van hun carrière een podium te bieden binnen het festival.

Tijdens AKF Deluxe ontdek je kleinkunst van de beste artiesten. Laat je verrassen door nieuwe vervolgliedjes tijdens de Avond van de Kleinkunst. Ontdek aanstormende talenten tijdens AKF Roulette, een geheime theaterroute langs het Leidseplein. Of geniet van een avond vol kwaliteit tijdens de AKF Hommage.


Festivalagenda en festivalinfo

Meer dan 70 andere theaterfestivals vind je in het handige blokkenschema, in het menu, of onderaan deze pagina. Bijvoorbeeld Utrecht International Comedy Festival, Spring of Cement.

Volg Theaterfestivals op Facebook of word lid van de Facebook discussiegroep over theaterfestivals.

 • ✔︎Theater
 • Muziek
 • Kunst/installaties
 • ✔︎Binnen
 • Buiten
 • ✔︎In theater(s)
 • Locatietheater
 • Straattheater
 • Dans
 • Foodtrucks
 • Programma voor kinderen
 • Camping dichtbij
 • ✔︎Goed bereikbaar met OV
 • Low budget
WAT VIND JIJ VAN AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL?
- Er zijn nog geen beoordelingen. Wees de eerste!
Geef je mening
NIEUWS

Rosa da Silva wint AKF Sonneveldprijs en AKF Publieksprijs 2019

08/04/2019

Op maandag 8 april 2019 heeft Rosa da Silva in De Kleine Komedie in Amsterdam de AKF Sonneveldprijs, de AKF Publieksprijs en Shaffy Cheque ter waarde van 2.500,- euro gewonnen. Naast haar stonden Meester Alex (begeleid door Lucas Thijs) en Bart Melief in de zinderende finale. De prijs werd eerder gewonnen door o.a. Van der Laan en Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers en Glodi Lugungu.


De winnaar werd bekend gemaakt door juryvoorzitter Tom Dicke. Hij reikte de AKF Sonneveldprijs uit aan Rosa da Silva met deze woorden: "Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als klein meisje ze meegedaan aan Hennie Huismans Miniplaybackshow. Ze heeft een Portugese vader, een Nederlandse moeder en woont tegenwoordig in Amsterdam. Waar hoort zij thuis? De voorstelling bestaat uit aan elkaar gehechte scenes die worden afgewisseld met veelzijdige zang en muziek, waarbij Rosa kundig wordt ondersteund door multi-instrumentalist Remco Wind, die geweldig speelt. De jury ziet in Rosa een veelzijdig talent dat van het podium afspat."

Open Call AKF Lab 2019

13/10/2018

Het Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue zijn op zoek naar steengoede ideeën voor AKF Lab.
AKF Lab is een nieuw initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Theater Bellevue. Jaarlijks vindt in de eerste twee weken van april AKF Deluxe plaats dat geheel in het teken staat van de ontwikkeling van toptalenten op het gebied van de kleinkunst. AKF Lab is de proeftuin waar toptalenten nieuwe concepten kunnen ontwikkelen en presenteren in de kleine zaal van Theater Bellevue.

Wat zoekt AKF Lab?
- Ambitieuze cabaretiers en kleinkunstenaars met een origineel concept.
- Concepten waar nieuwe samenwerkingsverbanden in verwerkt zijn, met name interdisciplinaire kruisbestuivingen.
- Ook binnen de vorm kleinkunst mogen experimenten getoond worden die out of the box zijn.
- Het concept moet realiseerbaar zijn en uitvoerbaar in Klein Bellevue in de speelperiode tussen 2 en 13 april 2019.

Wat biedt AKF Lab?
- Het AKF stelt een programmabudget van €2.500 per geselecteerd concept beschikbaar.
- Theater Bellevue stelt in de periode van 2 t/m 13 april 2019 Klein Bellevue beschikbaar voor uitvoering van het concept.
- Het AKF stelt een selectiecommissie samen die uit de ingezonden plannen twee concepten selecteert die uitgevoerd kunnen worden.
- Het AKF biedt ondersteuning op het gebied van de benodigde PR, artistieke- en zakelijke activiteiten.

Procedure
Werk in maximaal 500 woorden je idee uit. Voeg de CV's van de deelnemers toe en onderbouw waarom dit concept uitgevoerd moet worden binnen AKF Lab. Stuur je idee naar Anne van Rijn via info@amsterdamskleinkunstfestival.nl. De commissie, bestaande uit programmeurs van verschillende theaters en theaterfestivals, maakt een selectie uit de ingezonden concepten en voert vervolgens gesprekken met de makers. Deze vinden in december 2018 plaats. Na de gesprekken worden er twee concepten geselecteerd die gerealiseerd gaan worden. Deadline voor inzenden is 2 november 2018.

Ben je muzikant, schrijver, wetenschapper, journalist of heb je gewoon een goed idee? Je kunt je inschrijven onder de voorwaarde dat minimaal één van de inschrijvers aantoonbare podiumervaring heeft.INSTAGRAM
Amsterdams Kleinkunst Festival

letsbelovingkindness
Front row @ Albert Sonneveldprijs! Go @britt.lenting

Amsterdams Kleinkunst Festival

amsterdams_kleinkunst_festival
En daar is ook Theo Nijland, we doen het niet met de minsten vandaag. Hopla

Amsterdams Kleinkunst Festival

amsterdams_kleinkunst_festival
De workshop van de Makersacademie is gestart in Theater Bellevue! Jonge makers in discussie over economische zaken; 'Hoe houd je je theatervoetjes droog?' #amsterdamskleinkunstfestival

Amsterdams Kleinkunst Festival

amsterdams_kleinkunst_festival
Vanavond spelen er drie van ons op dit prachtige plekje in West Grafdijk. Magisch, volgens fotografe @elkevier #amsterdamskleinkunstfestival

Amsterdams Kleinkunst Festival

defransseeijkel
Och, wat waren ze blij! #delamar #defransseeijkel #amsterdamskleinkunstfestival #publieksprijs

Amsterdams Kleinkunst Festival

annevrijn
Ik heb de puntjes op de i mogen zetten voor deze superleuke voorstelling ‘Jesus Christ Karaoke bar’!!! Ga dat zien!!!! #eindregie #decorfoto #onderdeel #supermooi #komisch #bellevue #theater #kerst #christmas #jesuschrist #karaokebar #lievemensen #makers

Amsterdams Kleinkunst Festival

mereluit
Tension... @amsterdams_kleinkunst_festival #finale #uitslag #results #lonnekedort @danielleschel @dekleinekomedie #kleinekomedie #akf #theater #theatre #instagood #instamood #cultuur #picoftheday #iamsterdam #020 #amsterdam #wimsonneveldprijs #akf2017 #am

Amsterdams Kleinkunst Festival

amsterdams_kleinkunst_festival
Iedereen werkt er keihard voor om vanavond een prachtige hommage neer te zetten!

Amsterdams Kleinkunst Festival

amsterdams_kleinkunst_festival
'Theater, daar ga je voor zitten!' Luidt de slogan van CC Vrijhof in Enschede. Voor Hun en Tim dus ook. Wij zijn het er helemaal mee eens! #AKF

Amsterdams Kleinkunst Festival

amsterdams_kleinkunst_festival
De zaal stroomt vol, we gaan beginnen! GO!! #amsterdamskleinkunstfestival

Amsterdams Kleinkunst Festival

theaterbellevue
Dat was dag 1 van de eerste ronde van het Amsterdams Kleinkunst Festival nog t/m 4 nov in Klein Bellevue!! #tienminuten #jijkomttochook #bellevue #akf #amsterdamskleinkunstfestival #kleinbellevue #kleinkunst

Amsterdams Kleinkunst Festival

allaboutyentldeboer
Yentl en Christine en hun voorstelling ‘de mensen’ in 2013. #amsterdamskleinkunstfestival #demensen #2013

Amsterdams Kleinkunst Festival

amsterdams_kleinkunst_festival
De sound wordt druk gecheckt.

Amsterdams Kleinkunst Festival

theaterbellevue
Eerste rondes Amsterdams Kleinkunst Festival 2017!! 31 okt t/m 4 nov in Klein Bellevue. Aan alle auditanten; TOI TOI!! @amsterdams_kleinkunst_festival #bellevue @theaterbellevue #toitoitoi #akf #amsterdamskleinkunstfestival #kleinkunst #kleinkunstfestival

Deze website gebruikt functionele cookies waarvoor geen toestemming is vereist  |   OK